法国Biotrial公司北美总部(Biotrial North American Headquarters) - Francis Cauffman

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计: Francis Cauffman
地点:美国,新泽西州,纽瓦克( Newark, NJ, USA)
主持建筑师: James Crispino, Matthew Leonard, Kasia Zielonka, Shawn Marren
建筑面积: 6503平方米(70000.0 ft2)
完工时间: 2015
照片版权: Chris Cooper
 
项目简介:
全球化的领袖
这个研究机构的总部设立在法国巴黎,同时在伦敦和蒙特利尔设有办事处,现在正准备建立一个北美总部。作为未来城市发展的先例,建筑师参与了位于新泽西州纽瓦克大学高新科技园区研究机构总体规划的第一阶段。在项目初期,确保实验室的保密性,保证药房和临床设施正常运作是设计布局及整体构思的首要考虑。
 
两个联锁翼面
这栋五层建筑的基本概念是由两个联锁翼面组成整体,一面由实心黑和相匹配的砖浆构成,另一面由多孔玻璃幕墙围合。一条金属板将这两个翼面结合在一起,寓意化学和科学的流动本质。金属板在建筑较为私密的一侧作为顶棚,延续至建筑内部作为大堂天花板,最终延伸至公共空间作为庭院框架。
 
对比设计手法
尽管6503平方米的建筑尺度并不夸张,但建筑师期望设计出一个标志性结构,同时能反映高品质的性能和最先进的临床实践。设计理念体现了开放和限制之间的平衡作用,仔细考虑了两种对比方法。
 
建筑师的设计灵感源自研究机构的愿景,希望打造一个有影响力和动态美的北美总部大楼,同时与客户建立持久的关系。因此最终方案定为这栋拥有较小楼板和相对狭长地面的五层高建筑,满足自然采光的同时,呈现出一座显著宏伟的建筑。
 
首层平面
连续的玻璃外墙围绕大堂,阳光穿透墙面,一个巨大的楼梯在这双层层高的透明空间里盘旋而上,连接二层和上层空间。大堂不仅贯穿建筑内的所有空间,还与室外广场相连。

多方向影响
尽管设计依照研究机构的要求,最终依然呈现出非传统建筑结构。构架方式使建筑的影响最大化,大堂的设计将研究机构的专业性以及生命科学行业的前沿性传达给来访的游客和客户。

项目其它信息:
Manufacturers: Glazing, Glen Gery brick, reynobon
Building Systems Engineer: Buro Happold
Structural Engineering: Thornton Tomasetti
Construction Manager : Sciame
Langan Engineering: Site Civil, Traffic and Landscape Architecture
General Contractor: Natoli Construction

A Global Leader

A contract research organization, based in France with offices in Paris, London and Montreal, strategically sought a North American Headquarters. Setting a precedent for future city development, the architect was engaged for the first phase of the research organization’s master plan located in the University Heights Science Park of Newark, NJ. In the project’s preliminary stages ensuring the confidentiality of the laboratory, pharmacy and clinical facility operations was paramount in the building’s design, layout and overall conception.

Two Interlocking Planes

The architect’s basic concept of the five-story building is formed by two interlocking planes; one plane comprises primarily of solid black brick with matching mortar and the other plane encompasses a fritted curtain wall. A ribbon of metal panels ties the two planes together and represents the fluid nature of chemistry and science. This metal ribbon begins on the private side of the building, forming the canopy, and continues inside the building, where it becomes the lobby ceiling. It emerges on the public side as a frame for the vestibule.

A Building Design of Contrast

Although the 70,000 GSF building is considered modest, the architect was inspired to design an iconic structure that reflects the high quality nature and state-of-the-art clinical practices. This design concept also incorporated a balancing act between the open versus restricted - both contrasting approaches were carefully contemplated.

The architect was motivated by the research organization’s desire to build enduring relationships with clients and to have an impactful and dynamic North American Headquarters. A taller five-story building with smaller plates was opted for and the relatively narrow long floors allow natural light to penetrate deeply into the interior spaces. This design also gave the building a feeling of grandeur that was appropriate within its urban setting.

The Ground Floor

With a continuous glazed wall, sunlight penetrates into the two-story lobby. A grand staircase accesses a bridge connecting the two sides of the second floor and the upper floors of the building appear to hover above this transparent base. The two-story lobby runs through the building, connecting two exterior plazas.

Multiple Streams of Influence

Despite the regulatory demands brought on by the research organization, the resulting structure is far from conventional. The architectural approach has maximized the building’s impact and the lobby design leaves visitors and clients with a strong impression of the research organization’s expertise, state-of-the-art practices and cutting-edge services within the highly-competitive life sciences industry.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲








已邀请:

要发表您的看法,请先登录