项目概况:
建筑设计: Wittfoht Architekten
地点:瑞士,日内瓦( Geneva, Switzerland)
建筑面积: 14500.0 m2
完工时间: 2013
照片版权: Brigida González
 
项目简介:
这清透的建筑是日内瓦世贸组织的扩建工程,主要功能有行政,餐厅,地下停车场。新建筑用地局促狭长,身处城市中湖滨公园,需要与老建筑保持恰当关系,融入整个地区,并营造出高品质的室外空间。

新建筑的高度和原有建筑一致,欣长匀称的体量优雅的占据着场地。而场地只是过去的停车场,因此没有伤害到附近的森林。建筑通过地面层,以及在地面层屋顶搭天桥而与旧建筑相联系。

建筑可以看成两个部分,地面层以及地面层以上被支撑起的悬挑建筑。地面层的屋顶平台所有访客都可到达,屋顶层的建筑又凹缩一定尺寸,因此有更多的面积贡献给公园景观,建筑也被视作具有开放和透明特征。
 
地面层有大厅,接待区,餐厅,展览区。技术用房和停车场在地下。地面层之上的屋顶木质平台是一个观景平台。办公区位于上面悬挑的部分,这个部分十分透明和公开,给大家留下明亮,友好,永恒,时尚的印象。

此外建筑办公区提供了多样化的选择,支持单人办公到开放办公室等多种办公模式。模块化的双层幕墙即可抵御湖畔强风和隔绝噪音,还同时不失灵活性,也能开启进行自然通风。高透明度让人们可以在白天与外面美丽的风光融为一体。楼层间的旋转楼梯能促进上下楼的交流。坚持生态可持续性原则,实现自然通风,采用节能系统。

项目其它信息:
Manufacturers: Kvadrat, Nimbus, Sattler
Structural Engineering: Schlaich Bergermann und Partner GmbH
Energy Engineering: Transsolar Energietechnik GmbH
Domestic Engineering: Weinmann Energies SA
Electrical Engineering: MAB Ingénierie SA
Structural Physics: Bobran Ingenieure
General Contractor: Implenia Entreprise Générale SA
Client: World Trade Organization
timeline
competition March 2009 (1. prize, global open competit ion)
planning March 2009 – July 2012
realization January 20 11 – December 2012

building data
GFA 14.500 m²
GV 56.800 m³

造价building costs
circa 30 Mio. €
 
 本文贡献方:archdaily, gooood(主要翻译);组织:树状模式
From the architect. After winning the international architectural design competition, Stuttgart based wittfoht architekten were commissioned to build the extension of the World Trade Organization headquarters in Geneva. The new administrative building, integrated into the site, creates a feeling of openness and transparency.
 
Urban planning concept
The site is situated in an unusual location mixing both city and lake surroundings. The lakeside wooden park incorporating the existing group of WTO buildings is a key determining factor in the project. The new building complements and completes the overall urban setting with its existing building ensemble. It responds to the cramped conditions in the southern part of the site while integrating the existing necessary and functional constraints. It maintains a respectful distance from the old buildings and creates a high-quality outdoor area between the two structures. A balanced, well-proportioned overall picture presents itself, which is enriched by a dialogue between old and new.
 
Architectural concept
The dimensions of the extension are limited to the former car park, meaning the existing trees on the site could remain in place and no additional areas had to be sealed off for construction. Visitors are led from the main gate through the old building, over a spacious footbridge and directly into the main lobby in the extension. From here, all areas of the new building can be accessed. The new building is essentially divided into two sections – the base structure at ground level and the glass structure suspended above. Thanks to this division, the actual dimensions appear smaller and are playfully incorporated into the park area. The building appearance is defined by openness and transparency.
 
The earth-bound base zone is home to mass catering facilities. The roof of the base structure is designed as an accessible wooden deck, welcoming visitors to use it as a viewing platform. A terrace at the front expands the restaurant towards the lake. The floating, crystalline volume above houses the administration and office areas. The allocation of areas within the building creates spaces for informal meetings and conversations. The office floors offer high flexibly organization. Many office organizations are possible – from classical single offices to combined areas and open-plan workspaces. The facade has a modular design and supports the required flexibility of the building. Dividing walls can be positioned freely within the building plan. All workstations have an ample supply of daylight and pleasant links to the outdoors. The building core and infrastructural facilities are located in the center of the building, thus making it easy for visitors to find their way around. Additional flights of spiral stairs help to promote internal communication between floors.
 
Product Description.Thanks to the glass structure - designed as a double facade, which also allows for natural ventilation - the actual dimensions of the building appear smaller and are playfully incorporated into the park area.
 
The idea was to reach the highest levels of transparency and openness through a clear and flexible building design, which creates a bright and timelessly modern appearance.
已邀请:

要参与讨论请先登录注册