项目概况:
建筑设计: Herbst Architects
地点: Waimauku, New Zealand
完工时间: 2016
照片版权: Patrick Reynolds , Lance Herbst
Manufacturers: Hynds, Plytech
承包商: Paul & Trevor Buchan 

项目简介:
客户在奥克兰的Waimauku获得了一处地产,此前这里是一个市场花园(market garden),他委托Herbst建筑事务所设计了一栋建筑。部分基地用于种植葡萄,同时也保证一个谷仓和驯马区。由于需要在一个基地中整合不同的功能,Bramasole住宅需要重组以把整块基地结合成整体。

Herbst建筑事务所使用景观和材料构建秩序。双轴景观元素,如采用石笼把基地分割成扇形。矮墙用于标记入口,而更高一点的墙壁形成了住宅的边界。住宅有三个体块,包括开敞的阳台、车库和卧室,它们用简单的箱体形式整合在一起,风化的木板表皮参考了乡村的装货箱。同时,在这些空间之间的区域是一个客厅。
 
浮动屋顶在起居室的上方,它朝着南向的阳光倾斜,能够通过它看见树顶部的叶子。宽大的屋顶让建筑有一个适应于土地规模的比例。居住区向西延伸形成一个露台,向东围出一个有遮蔽的庭院,它以树木和水为特征,一切都赋予整栋建筑漂浮之感。

 本文贡献方:archdaily,designboom,iarch ;组织:树状模式


Herbst architects has designed a property commissioned by a client who had acquired a plot that was previously a market garden. Located in Waimauku in Auckland, part of the rural site is planted with vineyards and also features a barn and dressage area. With the different functions located all within one site, ‘Bramasole’ needed a reorganization to bring the entire property together as a whole.

Order was introduced by Herbst Architect‘s use of landscaping and material.Bi-axial landscaping elements such as gabion baskets were employed to divide the site into quadrants.The lower walls were planned to mark the entry points, whereas the higher walls form the perimeter to the house. The property features three pavilions accommodating the open-sided veranda, the garage and the bedrooms which are articulated as simple box forms with weathered timber planked skins referencing agrarian crates. Meanwhile, the areas in-between these spaces feature the living room pavilion.

A floating roof tops the living room and tips it towards southern light and views of the tree top foliage. This expansive canopy gives the building a scale appropriate to the scale of the land. The living pavilion extends west to form a terrace and east to trap a sheltered courtyard with tree and water feature, all of which giving a seemingly floating illusion to the whole property.

NEXT TEXT via archdaily.
The site’s previous existence was a market garden with shelterbelts forming large outdoor rooms. Our client then planted part of the site with vineyards and fenced off paddocks for horses. He built a barn and a dressage arena.
 
The house presented an opportunity to bring order to the large site.
Some division was needed between the private home and the public dressage arena.
Bi-axial landscaping elements of Gabion baskets were employed to divide the site into quadrants.
 
The gabion basket walls start low demarcating entry points and rise up to form the anchor wall of the house.
 
The house has 3 positive elements with negative spaces between. These positive elements house the Lania, the garage and the bedrooms. They are articulated as simple box forms with weathered timber planked skins referencing agrarian crates. The giant crates form the edges to the negative spaces and frame views of the site.
 
The primary negative space is the living room pavilion situated between the Lania and bedroom box. A oating roof caps the living room tipping up toward the south light and allowing a view of the tree top foliage. It is intended that the expansive roof gives the building a scale appropriate to the scale of the land.
 
The living pavilion extends west to form a terrace and east to trap a sheltered courtyard with tree and water feature. To the north a large sun terrace.
 
The house is elevated on a blockwork plinth to lift it out of the potentially soggy homogenous land. This height allows the boxes to oat, gives the occupants a view over the vineyards and brings them closer to the eye height of the horseman. The plinth, intersected and edged by the gabions serves to blind the positive and negative spaces.
 
已邀请:

要参与讨论请先登录注册