项目概况:
建筑设计: KIENTRUC O
地点:越南,胡志明市( Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh, Vietnam)
主持建筑师: Dam Vu
建筑面积: 635.0 m2
完工时间: 2016
照片版权: Hiroyuki Oki
Project Team: Le An-Ni, Ho Dan, Tang Duy, Doan Phuong, Le Giang

项目简介:
本次任务是构思一个多媒体公司办公室。项目灵感来源于越南传统村落的原始形象,那里的核心价值是公共合作。这一点也对应了该公司的性质——包含四个不同的兄弟姐妹部门。每各部门都是一个子公司,相互独立行事,但一个家庭在同一屋檐下。
 
在越南南部的建筑中简洁大方的氛围十分普遍,它们反映了一种敏感的人文关系。为体现这样的价值观,设计积极抓住地方感,发展了独特的地区性格。方案包含四个不同的部分,分别代表了广告,公关,数字通信和创意设计。每个部分的长度,高度和屋顶坡度各不相同,提供了不同的工作和游戏体验,反映了公司身份,促进了各部门间的公共合作。
 
位于办公室中心的大厅能容纳150人。这里是一个社区空间,也可被用于活动,同时可以被布展成一个画廊,帮助公司展现创意潜力。
 
办公室位于一栋典型的高层办公楼的第二十一层,因而这里有机会挑战自我和感官的错位。空间循环是对现代办公村的一种浪漫诠释,在地面和高空之间,旨在挑战错位概念,丰富传统人文关系,同时于高空以视线联通Saigon (西贡,前南越首都)。



 From the architect. The tasks of this project is to conceive a working office for a multimedia company.? Inspiration grew from the original image of a traditional Vietnamese village, of which communal collaboration is its core value. This corresponds to the nature of the company encompassing four different sister and brother departments, each a company by itself, acting independently from each other, yet a family under one roof.
 
Simple and generous atmosphere is frequently found in Southern Vietnamese architecture, expressing a sensitive humanistic relationship. To include such values in the design embrace a stronger sense of locality and develop a unique character of a place. The loop consist of four different sections, representing Advertisement, PR, Digital Communication, and Creative Design respectively. Each section differs from each other by means of length, height and roof slope, offering different work and play experience, reflecting the company identity and promoting communal collaborating between each department.
 
The heart of the office is the main hall, capable of hosting up to 150 people. It is a community space also can be used for events, and sometimes can be a great gallery for company to showcase its creative potential through exhibitions.
 
The office is up on the 21st level of a typical high rise office building, thus? also arise an opportunity to challenge the notion of dislocation of selves and senses. The spatial loop is a romantic interpretation of a modern office village, afloat between the ground and the air, with a purpose to challenge the notion of dislocation, enrich the traditional humanistic relationship, and at the same time embrace the new found opportunity to connect to Saigon from a high point of view.
 
已邀请:

要参与讨论请先登录注册