登录免广告

泰国曼谷带有私家花园的联排别墅(Townhouse with Private Garden)- baan puripuri

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计: baan puripuri
地点: 泰国,曼谷(Bangkok, Thailand)
主持建筑师: Pajitpong Pongsivapai & Khajorn Jaroonwanit
建筑面积: 220.0 m2
完工时间: 2017

项目简介:
来自建筑师的介绍。Baan puripuri 近期在曼谷的一个生机勃勃的地段完成了一个有18个单元住宅的最新作品。通过创造一个具有泰式时尚质感的现代、采光充足的住所,这个项目旨在于最大化三层联排别墅空间的潜力,并克服居住在城市环境中的挑战。
  
一系列垂直的混凝土遮光板把立面分割成了有韵律尺度的间隔,创建了与众不同的特点。悬挑的花盆盒也创造了将自然和屋舍一体化的突出特点。
 
用于室内外之间的转换区的入口门厅通向了一个完全开放的起居空间。与普通的联排别墅所不同的是,光线可以通过大面积的采光面涌入两层高的通高空间。这个采光面也对后院里环绕在垂直花园中的下沉露台完全开放。 这样的设计和谐地营造了人与自然间更好的联系,也将引领一个健康的城市生活方式。
 
自然通风使宽敞的起居空间及设有食品柜和就餐区的夹层在全年都保持着凉爽。微风可以通过夹层的窗户从首层的大扇推拉门进入到起居空间。
 
二层的主卧设置成为一间套房,配有步入式衣柜及遍及整层的休息区域。前后都有的落地窗为房间全天候地提供自然光线。两个次卧和洗衣房占据了三层。没有被布置在后院而被移到楼上的洗衣房的用意是便于一层形成宽敞度假式的起居空间。
 
除此之外,从泰式传统建筑得到的设计灵感已经被重新诠释为现代建筑的装饰元素用于有凹槽图案的混凝土墙壁,在立面遮光板处退后的角落处,甚至还用在了家具的收集中。
 

From the architect. Baan puripuri has completed its latest project of 18-unit housing development located in a vibrant neighbourhood of Bangkok. By creating a modern, light-filled home with a sleek touch of Thainess, the project aimed to maximize the potential of the 3-storey townhouse space and overcome the challenges of living in an urban environment.  
 
A series of vertical concrete shading that divided the fa?ade into compartments of rhythmic dimension establishes a distinctive and unique character. The cantilevered planter boxes as well create standout features that harmoniously integrate nature into the house.
   
The entrance foyer that acts as a transitional zone between exterior and interior leads to the complete openness of main living area. Unlike most ordinary townhouse, large glazed surfaces allow light to pour into the double-height space and fully open up to a sunken patio wrapped around with vertical garden in the backyard. This harmoniously creates a better connection between inhabitants and nature and would lead to healthy urban living.
   
The spacious living space and the mezzanine that houses a pantry and dining area are cooled throughout the year by natural cross-ventilation. The large sliding doors on the ground floor allow the breeze to enter the living space through the mezzanine windows.  
 
Second floor master bedroom, with its en suite, walk-in closet and sitting area sprawls across the entire level. Floor-to-ceiling windows in the front and back provide natural light into the room throughout the day. Two further bedroom and a laundry room occupy the third floor. The laundry room, instead of being located in the backyard, has been moved upstair in order to create spacious, resort style living space on the first floor.  
 
Besides, Thai traditional architecture is served as a design inspiration and has been reinterpreted into modern architectural decorative elements such as patterned gouging concrete walls, indented corner of fa?ade shading or even for the furniture collection.
 






▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲












已邀请:

要发表您的看法,请先登录