项目概况:
建筑设计: Metaforma
地点: 波兰,波兹南(Poznań, Poland)
主持建筑师: Anna Topolska, Dominik Kolenda
建筑面积: 80.0 m2
完工时间: 2016
照片版权: Krzysztof Strażyński
 
项目简介:
在这个建筑世界里,一切都是那么简单干净——简单的形式处理、简约的颜色选择和选用的自然材料。这个设计概念从一开始就是从男性视角出发的。
 
这栋公寓购于秋天,当建筑师进入房间的时候,他们注意到了一处意想不到的景色——周围的郁郁葱葱的老树。秋天里,红、黄、棕三色是最好的自然背景。
 
改造的第一步是拆除公寓入口处的一片墙。这为公寓最大化地提供了开放空间。在这里,人们一进入公寓就可以享受到穿过大窗户洒进室内的阳光。
 
另一处空间改造是对原先通向夹层的室内弧形楼梯的改造。建筑师将螺旋楼梯的一部分沿着玻璃立面布置,这样可以更好地布置起居室空间。楼梯的纵梁连接着加热器外壳,形成了电视柜的背景。公寓内的家具单元都经过了精心的设计,因此它们共同创造了一个连贯的体系。
 
Metaforma Group的设计师面临的挑战是统一协调两位居住者的空间需求。他们中一个是红色法拉利的收藏家,另一个则是音乐发烧友。这些收藏品摆放在室内,用有趣的细节丰富了空间。该项目的特点是一个用于工作的夹层空间。它的一个最大的优势是它位于建筑屋顶平台的旁边。夹层的宽度不允许放置经典款式的桌子,因此,建筑师提出在一个金属架子上,升起一个小隔间(这个不是很确定,看图纸就是一个金属架子悬挑出夹层楼板,在金属架子上支起一张桌子作为桌子,伸出夹层的楼板,扩大了工作空间。
 
运用在公寓中的改造方案满足了住户的需求。男性的视角加强了材料和色彩的经济性。工业金属、混凝土和石墨构件共同作用,出现在每个房间中,花草树木为其增添了一丝暖意。就像是绵软的蛋糕上的深蓝色酥皮。
 
男性的视角意味着简单而具有表现力,而不是阴冷和生硬。多亏了这些暴露在外的个性化细节,室内空间已经变成了居住者的个性展示空间。

From the architect. In this world everything is clear – a simple form, minimalistic colors selection, natural materials. This concept of design has been dictated by the male point of view from the very beginning.
   
The apartment was purchased in the fall and when the architects entered it, they noticed an exceptional view of the old trees in the neighborhood. Yellow, red and brown colors were the perfect background.
   
The first step was to demolish the walls at the entrance of the apartment. This provided maximum open space. In this way, while taking the first step in the apartment you can enjoy the sunshine through the big windows.
   
Another spatial change was the modification of originally provided by the developer curved stairs leading to the mezzanine. The architects have proposed winder stairs led partly along the glass facade, which helped to better arrange the space of the living room. The stairs stringer joins the heater casing and this is the backing for the TV cabinet. Furniture units in the apartment are designed so that the whole creates a coherent body.
   
The challenge for Metaforma Group designers was to combine the spatial needs of both Investors. One of them is the collector of red Ferrari cars, the other one – music disks. The exposition of these collections has enriched the interior with interesting details. The project features a mezzanine-level work area. The great advantage of the latter one is the fact that it is placed next to a spacious roof terrace on the building. The width of the mezzanine did not allow for the comfortable placement of the classic desk. Therefore, the architects have proposed a desk in the form of a raised cubicle on a metal rack, extending beyond the mezzanine and increasing the work space.  
 
The solutions applied in the apartment meet the needs of its residents. The male point of view has imposed the economy of materials and colors. Industrial metal, concrete materials together with graphite construction, appearing in all rooms, have been warmed up with floral wood. The icing on the cake is a dark blue featuring on soft items.
   
Male means here: simple and expressive, but not cold and raw. Thanks to the exposed and personalized details, the interior is its residents` character showcase.
 

已邀请:

要参与讨论请先登录注册