加拿大卡尔加里国家音乐中心(Studio Bell)- Allied Works Architecture

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计: Allied Works Architecture
地点:加拿大,卡尔加里( Calgary, AB, Canada)
主持建筑师: Kyle Lommen,Brad Cloepfil
建筑面积:16 852.6平方米(181400.0 ft2)
完工时间: 2016
照片版权: Jeremy Bittermann
 
项目简介:
由 Allied Works Architecture(AWA) 设计的国家音乐中心(NMC)的总部——贝尔工作室,成为北美地区第一个同等类型的建筑。 NMC曾经是一个博物馆,演艺厅,现场音乐场所,录音设施和广播工作室,成为当地最先进的文化机构,也同时标志着AWA 事务所的熊熊野心。 16万平方英尺的文化中心灵感来源于乐器的曲线形状以及基地周边的阿尔伯塔省卡尔加里的壮阔景观。
 
建筑的灵感来自于北方草原的光,景观和地理环境,Studio Bell被创造为延展加拿大音乐的丰富历史和未来的可能性。 该建筑旨在创造一种奇迹和神秘感来激发游客探索。 该建筑在整个展览,录音,编辑,表演和教育空间中都充满着音乐的活力。 不同种类音乐的脉络与空间紧密连接在一起,静谧的时刻充满了光,并且将视线引入城市景观。 建筑的交织结构包裹了来访者,仿佛一个由充满了金属光泽的手工制包裹的由空间,光和音乐的建筑乐器。
 
这个新设施是该地区的建筑文化协调中心,在融合和振兴东村区的同时作为一个强大的乐器,散发着音乐与光辉。
 
产品描述:建筑物的外墙材料的选择是基于如何以平滑的方式来表达复杂的墙壁几何形状,并且其目标是创造视觉上的丰富效果,以放大卡尔加里优质的自然光线。 Moeding赤土陶瓷雨瓦的小模块和隐藏式夹子系统成功实现了所需的光滑表面外观,由Tichelaar Makkum开发的定制釉面赋予了丰富多彩,使建筑得以在城市景观中有尊严的存在。

Project Architect : Dan Koch
Job Captain: Daniel Richmond
Design Team: Brad Cloepfil, Kyle Lommen, Chelsea Grassinger, Daniel Koch, Daniel Richmond, Brent Linden, Kyle Caldwell, Bj?rn Nelson, Thea von Geldern, Philip Balsiger, Emily Kappes, Keith Alnwick, Brock Hinze
General Contractor: Cana Construction
Associate Architect: Kasian
Structural Engineer: Read Jones Christoffersen
Civil Engineer: D.A. Watt Consulting
Mechanical Engineer: Stantec Consulting
Electrical Engineer: SMP Engineering
Exhibit Design: Haley Sharpe Design
Theater : Fischer Dachs Associates (FDA)
Landscape: Carson McCulloch Associates
Lighting: SMP Engineering
Day Lighting : Arup
Sustainability : MMM Group (previously Enermodal Engineering)
Heritage: Facet Group
Envelope : WSP (previously Halsall Associates )
Cost Estimator: AECOM
Project collaborator: Second Story Interactive Studios
 
Designed by Allied Works Architecture (AWA), Studio Bell, home the National Music Centre (NMC) is the first facility of its kind in North America. At once a museum, performance hall, live music venue, recording facility, and broadcast studio, the NMC is a major state-of-the-art cultural institution that marks AWA’s most ambitious project to-date. The 160,000 square-foot cultural centre takes inspiration from the curvilinear shapes of musical instruments, and from the surrounding, indigenous landscape of Calgary, Alberta.  
 
Inspired by the light, landscape and geography of the northern prairie, Studio Bell was created to amplify the rich history and future possibilities of Canadian music. The building aspires to create a sense of wonder and mystery, inspiring the visitor to explore. The building is alive with the life of music throughout its exhibition, recording, editing, performance and education spaces. The distinct vessels of music are bound together by the space between them, moments of silence filled with light and views out into the city and beyond. The interwoven structure of the building envelops the visitor, with surfaces of metallic and earthen tile crafting an architectural instrument of light, space and music.  
 
This new facility is an architectural and cultural focal point for the region, incorporating and revitalizing the East Village district while serving as a powerful instrument in its own right, emanating music and light.  
 
Product Description.The selection of the building’s facade material was based both on it’s need to negotiate the complex wall geometries in a smooth fashion and the goal that it have a visually rich quality to magnify the varied natural light conditions of Calgary. The small module and concealed clip system of the Moeding terracotta tile rainscreen successfully achieve the desired smooth surface appearance and the custom glazes developed by Tichelaar Makkum impart a varied richness that gives the building a dignified presence within its urban landscape.
 






▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲

















已邀请:

要发表您的看法,请先登录