西班牙塞维利亚发展与住房局(Ministry of Development and Housing Offices)- Cruz y Ortiz Arquitectos

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计: Cruz y Ortiz Arquitectos
地点: 西班牙,塞维利亚(Calle Pablo Picasso, 41018 Sevilla, Spain)
设计团队: José Ortiz, Blanca Sánchez, Héctor Salcedo, Daniel Rodríguez, Rodrigo Ruiz, Alejandro álvarez, Rodrigo Ruiz, Guillermo Torres, Rocío de Vicente
 
项目简介:
该项目旨在创造一个独特性和公共性并存的,满足两个政府部门需求的总部办公大楼,同时也满足办公楼的功能性以及使用效率。
 
大厅宽度为12.4米,作为一个没有任何支撑结构的连续空间,在满足所有行政功能需求的同时也赋予了整体建筑的八角形外形,连接起八个向外衍生的办公楼体,创造出一个完整连续的建筑。
 
建筑本身延伸到地块的边界,明确与街道之间的界线,从而不妨碍相邻建筑物。
 
延楼体长边的照明系统构成一个连续的立面单元,在八个楼体重复使用,在楼体与楼体夹角处创造出敞开的空间,以柑橘类树木覆盖。八个楼体上的斜坡屋顶提供了隔热层空间。这个建筑富于变化的轮廓和体量容积也满足了此建筑作为公共建筑的功能需求。
 
12.4米宽的开放式大厅容纳连接了朝一侧敞开,另一侧连接中央区域的两个模块化办公室和办事处。每个楼层可灵活安排。固定的中心结构元件设置在交叉点的位置,从而使得这个不规则的八角几何体建筑可以在几个方向上形成连续的空间。厕所和会议室被设置在这些交叉点的位置,并在每个楼层重复。
 
建筑物内部的空间将是连续的,并专注于工作区。独立办公室和开放工作区域的布局将根据各个服务部门灵活安排并可以随时调整。
   

Structure: Tedeco Ingenieros, JG Ingenieros
Client: Dirección General de Patrimonio  
 
From the architect. The project aims to provide a certain uniqueness and public character to the future headquarters of two government ministries, without lessening the required functional efficiency of a standard office building.
   
A homogeneous open hall of 12.40 metres, without intermediate columns, ideal for an administrative use, gives shape to the building bodies of eight intertwined floors, creating a singular figure.
   
The building, which extends out to the perimeter of the site, defines the alignments of the streets without prejudicing neighbouring buildings.
   
The long perimeter lighting constitutes a continuous and modulated facade that, when folded, creates open and wooded spaces with masses of citrus trees. Above the eight floors a pitched roof provides space for the installations. The changing profile and volumes should give the building a uniqueness appropriate for its public nature.
   
The 12.40 m width of the open hall allows for the inclusion of both modular offices and offices open to one side and the other of a central circulation. Each floor can be flexibly organized. The fixed cores are positioned at the intersection of the elements, thereby absorbing the geometrical irregularities at the crossings of the different alignments. At these points are placed the cores of vertical circulation, the toilets and a meeting room.
   
Circulations will be continuous and focused on the work areas. The layout of offices and open work areas will be arranged flexibly depending on the needs of each service or of each momentin the life of the building.
 






▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲



















已邀请:

要发表您的看法,请先登录