法国费拉角某度假住宅(Holiday House in Cap Ferret )- Atelier du Pont

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计: Atelier du Pont
地点 : 法国,费拉角(Lège-Cap-Ferret, France)
建筑面积:330.0 m2
完工时间 : 2017
照片版权 : Takuji Shimmura, Philippe Garcia
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Cap Ferret 度假别墅典型的特点是有一个平台沿着缓坡缓缓向海边延伸,在这个平台上长着草莓树,丝兰和松树。设计这个度假别墅的挑战在于要建造一幢与周围景观融合和谐的建筑的同时还要将对现有植被的影响降到最低。
 
房屋好像森林小屋一样,房屋上面的多个开口强调着其与自然的关系。该房屋的植入使得最大程度上保留了现存的树木,除此之外,为了融入周围的松树林房屋的立面使用了很多木材。
 
建筑和平台的地形相互融合,空间是为了一个大家庭而设计的,这样的话,即使大家相聚在一起仍然可以享受到独处的静谧时光。这些“小屋”是由一系列的平台相连接。一个内部的大型的弧形楼梯位于相对应的三角形开口处,另一个对角线则框出了周围的自然景色。

Landscape Designer : Arnaud Gallou – Ferret Vert
General Contractor : BMC

From the architect. The terrain that slopes gently towards the sea is typical of Cap Ferret: a small forest of strawberry tree, yucca, and pines. The challenge was to design a project that would exist in harmony with its surrounding landscape and have a limited impact on the existing vegetation.

The house echoes forest cabins and the multiple openings serve to accentuate its relationship to nature. Its implantation allowed to preserve a maximum of existing trees, and the fa?ade uses mostly wood to mimic the pine grove around it.

The construction blends into the topography of the terrain. The spaces were designed for a large sibling so that everyone while getting together, can still benefit of intimacy and calm. The ?cabins? are connected to one another through a series of terraces. A large internal curved lines stairway exists in counterpoint to the triangular openings and the other diagonal lines that frame the views of the surrounding nature.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲









已邀请:

要发表您的看法,请先登录