爱尔兰 K 住宅(K House )- Architectstm

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计: Architectstm
地点: 爱尔兰,拉尼拉(Ranelagh, Ireland)
主持建筑师: Tom Maher
建筑面积: 104.0 m2
完工时间: 2015
照片版权: Ros Kavanagh
 
项目简介:
这所房子的位置位于一个面向死胡同的现有房屋的后方,向西延伸到 Rathmines 教堂的圆顶,并间接地向北一直到大运河。
 
东南向的景观和光线受到场地限制和市议会规划政策的限制。客户对建筑有着深刻的了解和深切的兴趣。 他们全面参与了项目并进行了漫长的讨论。 我们集体考虑了非常舒适的想法,不仅仅是为了创造一个稳定的热环境,或者再现已知和熟悉的场景,而是作为居住者在光和影的不同性情和习惯来使用,观看城市景观和天空的内部反射,并进行颜色变化,开发出以“精确”进行的极小的简单性。
 
房子采取一个有人居住的轻型的凹型,为庇护所和潜在客户提供空间,并延伸到两个外部房间之间,一个倾斜的入口庭院与一个小水池,一个屋顶露台,一个栖息地和一个可捕捉日落和当地的城市天际线。 在外面和里面,在二层形成了厨房和餐厅,生活和学习在一层,卧室和浴室在地面层,并与未处理的铜和石灰清洗过的枫树。它被放置在渲染的墙壁之间,其中包括厨房,衣柜,墙壁床,储物柜,图书馆,厕所和自然与人造照明的壁龛和空隙。
 
燃烧过的石灰石铺设在整个地面和入口处,具有清晰的玻璃隔板来区分了卧室和浴室。 沙比利条铺在屋顶露台夹层楼和天花板到一楼的空间。

Engineers : Downes & Associates
From the architect. The site of this house is located to the rear of an existing period house facing onto a cul de sac, offering views west to the dome of Rathmines church and indirectly north to the grand canal.
 
Views and light to the east and south were restricted by site constraints and city council planning policy. The clients are greatly informed and deeply interested in architecture. There were lengthy discussions with their total involvement in the project. We collectively considered idea\'s of comfort as not just to create a stable thermal environment or reproducing the known and familiar but as the capacity or disposition of the occupants to experience different situations with regard to light and shadow, to space that may bear the between, to use, to views of and to the urban context, to views of the sky, to exterior and interior reflections held within and to colour change in developing ?a minimal tough simplicity to be carried out with \'exactitude\'.
 
The house takes the form of an inhabited light scoop,to provide spaces for refuge and prospect and extends between two outside rooms, a ramped entrance court with a small? water pool to slow and dissipate the city and a roof terrace, a place to perch and capture sunsets and the local city skyline. At once without and within, forming the kitchen and dining mezzanine on second, living and study on first, bedrooms and bathrooms on ground and clad with untreated copper and lime washed maple. It is held between rendered peired walls, with niches and voids that house kitchen, wardrobes, wall beds, storage cabinets, library, toilet and natural / artificial lighting.
 
Flamed Limestone is laid throughout the ground floor and entrance court with sliding clear/ opaque glazed partitions defining the bedrooms and bathrooms. Sapele strips are laid on the roof terrace mezzanine and ceiling to first floor.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


















已邀请:

要发表您的看法,请先登录