越南芽庄市某住宅(NhaTrang House )- K.A Studio

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:K.A Studio
地点:越南,芽庄市(Nha Trang, Vietnam)
主持建筑师:Doan Quoc Khanh建筑面积:240.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Hiroyuki Oki
 
项目简介:
住宅位于芽庄内的一处幽静地,远离游人如织的城市中心。K.A Studio 想要创造一个空间,可以让户主和家人一起享受安静闲适的生活。他们设计了一个低密度的建筑,只有三层,在满足功能使用的前提下,让整个建筑内产生更多休闲的空间。
 
花园可以让已经退休的主人消磨时间,欣赏、打理园中的绿植,这些简单质朴的植物都是适宜在阳光充足的沿海地带生长的。在这里,主人也可以通过植物慢慢地生长感受到时间的流逝。
 
房子的设计很简单,有许多空间,这些空间都让居住在这里的人能够感受到自身和自然的联系。为了创造一种“无界”生活,建筑师打掉许多室内隔墙并同室外空间相连接。木栏杆或者大玻璃板取代家具,连接空间。
 
一层可以很好地体现这种设计方法。这是一个大空间,连接客厅,厨房和餐桌。家具的选择都很简单。室内保持现代风格,而不是繁琐复古的风格,看起来简洁有序。在厨房空间里,餐桌和开向花园的大门让空间具有灵活性,能够最大化地连接室内外。即使是在雨天,居住者仍然可以透过玻璃欣赏到屋外的花园景色。
 
为了保持私密性和安静但同时确保家庭成员的共同活动,建筑师设计了一个透明玻璃小隔间。当他们在阅读一本书的时候,也可以惬意地看到外面的光景。木质楼梯通往楼上幽静的空间。没有太多光照和风,二楼的玻璃窗和木百叶创造了一个更加舒适放松的空间。
 
我们希望户主可以通过这个简单的设计理念在家中跟家人一起度过宝贵时光。我们认为,就像阿尔瓦·阿尔托所说:“建筑师的目标……是创造一个天堂,或者更简单地说,一个让生活充满幸福和快乐的空间。每一所住屋,每一栋建筑物……应该是一个我们不懈努力为人们建造一个真正可以生活的地方。”

From the architect. NhaTrang House is located in a calm, quiet area in Nha Trang city, distanced from the busy center of a city full of tourists. KAstudio approached the design with a goal to create a space which the owners ‘family could spend peaceful, quiet and relaxing moments together. We offer the design with low building density, scale 1 ground 2 floors. Ensure enough functional use, while creating more relaxing space alternating throughout the home.

The garden which is the place owner who’s retired, would spend a great deal of time caring and enjoying, is home to the simple and rustic plants but suitable for the sun and sea wind. From this garden, owner feels the joy of life, noticing the movement of time when the bunches of plants are healthy growing up every day.?

The house is simply designed with lots of space. These are spaces for people to feel their identity with nature. To create a "borderless" life, the architects cut out many of the walls inside the house as well as opened the walls with outer space. Instead of the furniture, wooden rails or large glass panels to connect space.

The ground floor of the main house is typical of this design. It is a large space connecting living room, kitchen, dining table. The furniture used inside is as simple as the house’s requirement. Not too sophisticated, ground floor interior is modern-style, neat and well arranged. Right in the kitchen space, dining table, door-to-garden system is designed flexibly to maximize the connection between indoor and outdoor. Even when it’s raining, owner can still enjoy dinner right next to the lawn and let go of nature.

To keep the privacy and silence, but at the same time, keeping company with the common activities of all family members, the relaxing room/owner’s cubicle is designed with transparent glass frames. So that while enjoying a book, they can still watch the scene around in a relaxed manner. Up another floor, through the wooden stairs, floor space opened with a quiet, quiet. Not too much sunshine, windy, 1st floor with glass frames and wooden shutters to create a relaxing place to relax more lightly.

We hope the owners would enjoy their family valuable time together through the basic design idea of this house. With us, we believe “The goal of the architect...is to create a paradise, or simpler, place that life with joy and happiness happens. Every house, every product of architecture... should be a fruit of our endeavor to build a true place for people living.”- Alvar





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


































已邀请:

要发表您的看法,请先登录