银河SOHO普惠金融办公室室内设计(Puhui Office Design )- hyperSity architects

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
设计: hyperSity architects
地点: 中国,北京(Beijing, China)
设计团队:史洋,张国梁,张天禹
建筑面积: 2600.0 m2
完工时间: 2016
 
项目简介:
普惠金融办公室的位置位于北京银河soho,Zaha Hadid的经典作品内,总面积有2600平方米。建筑师希望在空间内创造一种“游动”的状态,模糊不同的功能边界,同时也与建筑语言环境相呼应,为使用者创造具有连贯性与暧昧感的场景氛围。
 
空间内部一系列廊道空间连接了室内各个功能区域,并形成了一个连续的交通回路,打破传统办公的相互隔离的工作习惯。通道连接了接待区,休闲区,茶水间以及各个大小不一的办公空间与会议室。
 
在靠近入口处设计了一个大型敞开的公共区域,作为整个办公室多功能聚会与交流空间。流动的形体组合,使得办公,展示,休闲,培训等不同的功能体块之间达到彼此协调,互不竞争的状态。
 
面对异形的建筑空间,斜形柱子与凌乱的设备间给常规的工位布置增加了非常大的难度。为此设计师特别设计一系列与整体建筑语言相互配合的异形钢板家具,并与天花以及不同深浅的地面结合营造出不同的空间场景,化解掉原先斜柱与锯齿形墙壁所给空间带来的使用障碍。
 
内部的空间流动明亮,从灯具吧台,到家具座椅,都为空间特殊打造,通过多样化的日常使用与人群动态互动成一体化空间。如同中国传统庭院曲折通幽的回廊,创造一个联系的,对景和借景空间。在这里,办公空间不再是刚性的,而是柔性的和适应性的。群体建筑拥有鲜明而强烈的气场,连贯的群建筑在形体上实现了三维与地平之间的平滑过渡,从而空间被打破,边界被模糊。

From the architect. Inclusive Finance Office is located in the galaxy SOHO, Beijing designed by Zaha Hadid. The total area of 2600 square meters. The overall inner space of the office echoes the design language of Zaha’s building, which provide a relatively coherent working atmosphere for the users.

A series of corridors connect various types of indoor space, including reception room, lounge area, tea room and all the size of the office space.The formation of a continuous traffic loop breaks down the traditional isolated working units.

In addition, the designer creates a public area near the entrance, as the multi functional space for gatherings, meetings and recreations. The architect not only envisions diversified compelling functional zones, but also to maintain different departments with cohesive shared values and synergies. Dynamic working, dinning and leisure space, achieve balancing coordinated status between different functional areas.

Design concept is not only to bring the basic layout and all the diverse functions into one connected space, but also consider the juxtaposition forms for the wide range of envisioned activities.The steel structural furniture, ceilings and floor pattern are created as part of the floating curvy geometry on site, through the dynamic interaction between daily activities and movement in the space.

The corridors as traffic path linking each area bring vivid views and enable a blurred use with inside and outside activities, which achieve a smooth transition between three dimensional space and horizon plain.Here, the office space is no longer rigid, but flexible and adaptable.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲









已邀请:

要发表您的看法,请先登录