项目概况:
建筑设计:archiFETO
地点:以色列,赫兹利亚皮图齐(Hertsliya, Israel)
主持建筑师:Tomer Ben Dor, Federica Manca
建筑面积:320.0 m2
完工时间:2017
 
项目简介:
项目场地面积约为500平方米,房屋面积约320平方米。当我们第一次到现场时,我们立刻意识到这座建筑的外观应当简洁而具有现代感,因为这样的效果才适合建筑所在的古老石头山,以及周边环绕的水体——不远处的荷兹利亚海。
显然,几百米外的神庙也加强了我们这样做设计的想法——它的遗址在水边的悬崖上清晰可见,并且其后方是一座仍在增长的城市。
 
我们在设计居住方案时,主要目标之一是避免在赫兹利亚皮图齐这个地方再建一栋把自己隐藏在高墙之中的房屋,还要避免忽略掉周边的城市环境。所以,我们不打算在房屋的正面建造任何围墙,而是要把建筑立面和景观水池向外展现。为了实现这个效果,我们在街道的交叉口边设计了一个“会面地点”,你可以称它为一个小广场。这样,房屋的结构与周边环境可以产生相互影响。
 
同时,为了在没有围墙的房屋中保护隐私,我们把景观水池布置在房屋面向公共空间的方向,并抬高房屋入口的楼层,还将大多数私密性的空间设计在面向内部庭院的位置。

Text description provided by the architects. The size of the lot is approximately half a dunam; the area of the house is about 320 square meters. As soon as we saw the location – its proximity to the Herzliya sea – we immediately felt that the required design for the building’s envelope had to be clean and modern, while featuring facades resting on an old stone hill surrounded by water.
Apparently Apollonia – a mere few hundred meters away – contributed to this feeling; its ancient ruins can be seen on a cliff above the water, and in the background a modern city is visible as it continues to grow.

One of our main goals while planning the residence was to avoid designing one more villa in Herzliya Pituach which would shutter itself behind high walls, completely ignoring its surrounding urban context. We decided not to raise any wall at all in front of the house, but rather, in order to expose the fa?ade and the landscaped pool, we created a “meeting point” – a square, if you wish - at the junction between the streets. In this way the structure of the house both influences and is influenced by its environment.

Concurrently, in order to preserve privacy in a house not surrounded by walls, we designed the landscaped pool to encircle the house wherever it faces public areas, raised the entrance floor above the street level, and arranged for most of the intimate spaces to face the inner courtyard of the house.
Best regards,
 
已邀请:

要参与讨论请先登录注册