项目概况:
建筑设计:Sebastián Mundi, Antonio Mundi
地点:智利(Zapallar, Chile)
主持建筑师:Sebastián Mundi, Antonio Mundi
建筑面积:310.0 m2
完工时间:2017
照片版权:Antonio Mundi
 
项目简介:
“与周边地理环境和山脉相融。” 
该住宅的设计理念是将宅地基的陡坡和山上原有的植被包含在设计中。宅地基位于距离海边300米的山上。海边生成的雾气和山中的峡谷使这片山脉成为了当地植被自由生长的最佳场所。
 
最初的设计提案是创造一个东面封闭而西面通透的体量,这样可以同时保证山脉景观的连续性并且最大限度地保留海景和周边地貌。
 
我们采用了屋顶绿化、鹅卵石和大块石料来创造自然景观的连续性, 利用了与建筑相关的元素例如窗户、台阶、栏杆来增加朝向大海的一面的通透感。
 
因此,从山上俯瞰的时候,这幢住宅与山中景色融为一体,如同“消失”了一般。从下方仰视,建筑物就像是一个独立的体块,从山中“显现”出来。
 
景观的设计为了与周边环境一致,只使用了当地的植物。花园的形状遵循了地基高度的变化,创造出了角度倾斜的外墙和小道,和直角几何感的住宅形成了对比。
 
住宅内空间的排布围绕着三个内部的天井,将山脉的景观带入室内空间。同时,自然光也可以从这些天井进入由山脉地貌所遮挡的昏暗的空间内。
 
该项目由两个不同层高的露台构成,一楼的屋顶可以被当做是二楼的平台。二楼是一个西北朝向的“L”形空间。这一层包括了门厅和主卧室,一楼则由一系列呈线性分布的卧室组成。
 
整幢住宅采用了由厚实的松木模板铸型的钢筋混凝土,使建筑整体色彩更加中性,与周边环境融为一体,增强了抵御沿海天气的能力。 



Constructor:Juan Eduardo Saavedra
Engineer:Alberto Ramirez
Landscape Design:Macarena Calvo, Sofía Calvo, Cristobal Elgueta
 
“Being part of the geography and landscape of the hill“

The main principle of the house’s design is to incorporate the steep slope of the site and the native flora of the hill. The site is located on a hill 300 meters away from the sea, where the seaside fog and the surrounding ravine make an ideal spot for native flora to flourish.

The first decision was to create a volume that could be opaque and hermetic to the east but also open and permeable to the west, to enable both the continuation of the landscape of the hill and also to maximise the geography of the site and the views to the sea.

In order to create the continuity of the native landscape we used green roofs, pebbles, and stones, and architectural related elements such as windows, stairs, and balusters to generate the openings to the sea.

As a result, the house “disappears” from the upper level of the site as it follows the landscape of the hill, whilst from the lower level of the site the house “appears” as an independent mass over the site.

The design of the landscape looks to keep the existing species, and adding native species only. The shapes of the gardens follow the levels of the site, creating diagonal containment walls and footpaths that contrast with the orthogonal geometry of the house.

The layout of the house is arranged around three internal patios, which brings the landscape of the hill into the interior of the house. This also allows natural light to flow into the dark spaces, created by the hermetic volume covered by the geography of the hill.

The project is distributed by two terraced levels, making the roof of the lower level work as a deck for the upper level. The upper level has an “L” shape with north-west orientation. This level contains the common areas, the entrance hall, and the master bedroom. The lower level has a series of bedrooms linearly distributed.
 
The entire house is built in reinforced concrete created by thick pine timber formwork, this gives a neutral colour that merges with the landscapes and makes the house more durable against coastal weather.
已邀请:

要参与讨论请先登录注册