共 37+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

项目概况:
建筑设计:Nicholas Szczepaniak Architects
地点:Greater London, United Kingdom
主持建筑设计:Nicholas Szczepaniak
建筑面积:163.0 m2
完工时间:2017
照片版权:Nicholas Worley
 
项目简介:
联盟码头住宅是一个运河中间段的地产建筑,随着工厂建筑的改造足迹而改造。位于伦敦 Islington 的 Regents 运河边。项目的灵感是将陈旧的,缺乏表现力的夫妇住宅改造为当代的,节能的,空间宽敞的家庭住宅。
 
项目含三层楼的全部翻新和改造,包括替换和扩建现有的屋顶温室,将它从一个无法使用的储藏室改造成一个现代的可居住空间,还有一个可以全年使用的外部平台。
 
贯穿整个项目的设计方法是使用价格适中的材料,添加深思熟虑后的附加价值以及在执行过程中精心设计的细节和关注。
 
先有温室改造后创造一个灵活的空间,可以用来作为客人套房、休息室或书房。沿着 Regents 运河,新的屋顶结构受到运河内船的启发结合一层包裹橡木和灰尘的室内。由于屋顶的顶部表达了很多的建筑结构,Nicholas Szczepaniak 事务所在早期设计阶段与Blue 工程事务所紧密合作。木和钢切片组件创造结构的易读性,增加节奏和纹理,同时提高了体量感。层叠的南立面使阳光,视线最大化,加强平台和天空的联系。它由3个用10毫米钢板制成的定制图片框架组成,对空间的内部分区做出回应。框架可以容纳通高的滑动玻璃门,以及在玻璃前垂直拉紧的钢缆,以散射日光。
 
原来在一层的起居空间被重新安排,创造一个开放的自由流动空间的同时,解决厨房、休息室和用餐区的分隔。滑动玻璃门使一个新的游戏室在与主居住空间相适应的时候被隐藏或连接起来。定制的旋转百叶窗是由玻璃纤维制成的,可以为面向运河的使用者提供隐私,同时最大化自然光线和景观。
 
受建筑之前工业使用的启发,材料面板包含了原始的和未被发现的成品,如最初的混凝土,保留了建筑被用作工厂时的墙壁的痕迹。与之形成对比的是,厨房、固定装置和配件等元素都非常精细,使用温暖的颜色和材质创造独特的材料搭配,形成一种现代但朴素的氛围。



Structural Engineer:Blue Engineering
Contractor:Q Projects
Architectural Metalwork (window shutters and sliding door):Rual

Text description provided by the architects. Union Wharf is a mid terrace canal side property built within the footprint of a converted factory building. It is located along the Regents Canal in Islington, London. The aspiration of the project was to transform a dated, under-performing and compromised couple’s dwelling into a contemporary, energy efficient and spatially generous family home.

Works consisted of a full refurbishment and remodel of the three-storey property including the replacement and extension of an existing roof top conservatory to transform it from an unusable store room into a contemporary habitable space that can be used all year round with an external terrace.

The approach throughout the project was to use moderately priced materials, adding value through thoughtful, crafted details and care during execution.
 
The footprint of the existing conservatory was increased to create a flexible space that can either be used as a guest suite, lounge and/ or study. Located along Regents Canal, the new roof top structure is inspired by canal boats incorporating an enveloping oak and ash interior. As the roof top expresses so much of the structure, Nicholas Szczepaniak Architects worked closely with Blue Engineering from an early design stage. Timber and steel flitched components create structural legibility adding rhythm and texture whilst enhancing the perception of volume. The layered south elevation maximises light, views and enhances connectivity with the terrace and sky. It is articulated by 3 bespoke picture frames fabricated from 10mm steel plates that respond to the interior zoning of the space. The frames accommodate full height sliding glass doors as well as glare reducing steel cables strung vertically in tension in front of the glass to diffuse daylight.

The primary living space at ground floor was reconfigured to resolve the disconnection of the kitchen, lounge and dining area whilst creating an open free flowing space. A sliding glass partition allows a new playroom to be concealed or connected when appropriate to the main living space. Bespoke rotating window shutters fabricated from fluted glass provide privacy from users of the canal tow path whilst maximising natural light and views.

Inspired by the former industrial use of the building, the material palette incorporates raw and uncovered finishes such as the original concrete soffit, which contains the scars of where walls were located whilst the building was used as a factory. In contrast to this, elements such as the kitchen, fixtures and fittings are precisely detailed, warm in colour and texture to create a unique material palette with a contemporary yet homely atmosphere.

要发表您的看法,请先登录