20世纪旧孤儿院建筑翻新改造(Renovation and Repurposing Oud-Wezenhuis to Social House )- WAW architects

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:WAW architects
地点:比利时,布鲁塞尔(Emile Jacqmainlaan, 1000 Brussel, Belgium)
建筑面积:2596.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Tim Van de Velde
 
项目简介:
建筑的功能包括在Halle市以社会服务为中心的“社会福利办公室”。这座建于1901年的古老的孤儿院因此被改建为现代建筑。新的公共入口在建筑的右侧。参观者会被在此处的柱子上新增加的体量而导引进入入口。外部的体量,旧的椽子以及教堂被保留了下来,而内部结构被更新替换。因而在新的中心入口形成新的人流线。体量强调了开放性,提升了通透性和工作环境。在不同的楼层,实现了开放性办公室和会议室。在二层恢复设置了教堂,提供了休息室和多用会议室。结构,玻璃幕墙以及声墙呼应了教堂的彩色玻璃。保留原先的椽子的阁楼被改造为档案室。在能源利用方面,这座建筑因为其古老的特点因而设有内保温功能。

Structural Engineer:Paridaens ingenieurs bvba
Engineer Special Techniques:Studiebureel SB Heedfeld nv
General Contractor:Cordeel nv
Client:Social Welfare Organisation, city of Halle

Text description provided by the architects. The program consists in a “Social Welfare Office”, a centre for social services by the city of Halle. The old orphanage, build in 1901, is therefore transformed into a modern building. A new public entrance is situated on the right side of the building. A new volume on columns defines a “portal” under which you will be guided to the entrance. The outside volume, rafters and chapel are preserved, the inner structure is replaced. From the new central entrance a new circulation is conceived. Voides emphasize openness and promotes visibility and working environment. On the different levels, open plan offices and meeting rooms are provided. On the second floor is situated the restored chapel, a foyer and the new multipurpose conference room. Structure, glazing and acoustic walls of this conference room are referring to the stained-glass windows of the chapel. The attic with its preserved rafters, is converted into an archive. Energetically, the building is equipped with interior insulation because of the historic nature of the building.?





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲





















































已邀请:

要发表您的看法,请先登录