共 17+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

项目概况:
建筑设计:García-Durán & Equipo
地点:西班牙,萨瓦德尔(Sabadell, Spain)
主持建筑师:Marc García-Durán Huet
建筑面积:700.0 m2
完工时间:2014
照片版权:Adrià Goula
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Arimon 住宅是我们的客户 PlàcidGarcia-Planas 在西班牙萨瓦德尔的住宅,项目的主要内容是对该住宅的室内整修。对该住宅不同历史层次的修复,以及融入舒适的现代化元素是我们此次整修项目的重点部分。
 
我们的客户这样写道:
 
“建筑本质上是对光的找寻。 这就是建筑师Marc García-Durán在翻新我们这栋老住宅时所做的。”
 
“这栋住宅最初是由城市规划师兼数学家 Josep Oriol iBernadet 在1858年所建造的。此后,在1911年,Josep Oriol i Bernadet 又将其改造为现代风格的住宅。此外,建筑师 Santiago Casulleras i Forteza 在1945年还对该住宅进行了部分整修。而在2008年,设计师 Marta Domenel 和 Núria Bartomeu 为住宅的主楼梯设计了楼梯扶手。”
 
“在与先前的建筑师们进行对话之后,建筑师 MarcGarcía-Durán 用画笔劈开了墙壁,并解构了楼梯的构造。 其设计理念不单单只是创造新空间或发掘旧空间,而是在发掘的同时进行创造。去冲淡时间的印记,特别是去找寻光。”
 
“建筑师不仅在与时间对话,同时还与这里的空间,以及住宅旁的工厂展开了对话。另外,他还与该住宅曾使用过的一些纹理传统进行了交流。其成果是,他将羊毛填入玻璃夹层,将旧木盒改造成橱柜。”
 
“这栋住宅的外观被正式认定为文化遗产。在建筑师 MarcGarcía-Durán 对室内进行改造之后,我相信有一天这些改造的部分也能成为文化遗产。”



Design Team:Simone Branchini, Gabriela Castellanos , Roger Mermi
 
Structural Calculation:Oriol Palou
Construction:H2O constructora / Estanislao Puig
Roof Restoration :Cristina Martí
Furniture:Estanislau Puig
Metalwork:Juan Canadell Lleonart
Text:Placid García-Planas, correspondent for La Vanguardia
Text description provided by the architects. Interior renovation of the Arimon house in Sabadell, for Plàcid Garcia-Planas. Special emphasis was placed on the restoration of the different layers of history and the integration of contemporary comfort.
 
Our client wrote:
Architecture is essentially the search for light. And this is what the architect Marc García-Durán did in the renovation of our old family home.

The house was originally built by the architect, urban planner and mathematician Josep Oriol i Bernadet in 1858. It was completely renovated in a modernist style by Josep Renom i Costa in 1911 and partially renovated by Santiago Casulleras i Forteza in 1945. In 2008 Marta Domenel and Núria Bartomeu designed the handrail of the main staircase.

In an amazing dialogue with the architects who preceded him, Marc García-Durán has cut walls with his drawing pen and stripped staircase structures. Not to create new spaces or rediscover old spaces. But rather to create while rediscovering. To dilute the hands of time. To search, definitively, for the light.

The architect has not only dialogued with time. He has also talked with the space, with the factory that is next to the house, and with the family’s textile tradition, while transforming wool into glass and old boxes of thread into closets.

The exterior of the house is officially classified as cultural patrimony. I have no doubt that after Marc García-Durán’s intervention the interior will be also awarded one day.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录