摩洛哥 Guelmim 机场航站楼(Guelmim Airport )- Groupe3Architectes

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Groupe3Architectes
地点:摩洛哥(Guelmim, Morocco)
主持建筑设计:Omar Tijani, Skander Amine
建筑面积:9000.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Fernando Guerra / FG+SG, Groupe3Architectes
 
项目简介:
新的 Guelmim 机场整合了位于城市北部3km处的现有军用机场。该项目的条件是简洁、有效、环境可控和扩展性,这是保证机场耐久使用的先决条件。正是由于这一目标,使设计分为两个部分,最终形成了与跑到平行的线性建筑。
 
航站楼由两个双层通高的大厅组成,这里是候机区,一侧面向景观,另一侧面对跑道,被大范围悬挑的,星星点点的表皮包裹。低辐射的金属过滤网是由穿孔板拼接而成,勾勒出光影并未光线着色,巧妙的激发出了该地区的特有的装饰主题。位于保税区和免税区之间的线性的主建筑顶部有一个露台,为建筑的中心提供了自然光线。
 
该项目的主要问题是尽可能多的提供自然光线和通风,避免扩大技术设备的使用,在强调了周围景观的同时,也建筑物的中心提供了自然光。

Project Manager:Vincent Missemer
Landscape:Atelier Bertand Houin
Client:Office National Des Aéroports (ONDA)
Text description provided by the architects. The new Guelmim airport is integrated in an existing military infrastructure located 3km north of the city. The stakes of the project were simplicity, efficiency, environmental control and extensibility, which is a prerequisite for the durability of an airport. It is with this objective that the construction of the building was designed in 2 phases, resulting in a linear design parallel to the runways.
 
The terminal building consists of 2 double height halls that hold the waiting areas which open onto the landscape on one side and on the runways on the other, protected by wide overhangs and a light-filtering fa?ade. The low-emissivity metal filter is a patchwork of perforated panels that draw the shade and colour the light, subtly evocating the decorative themes of the region. The linear main building located between the bonded zone and the duty free zone is topped with a patio that provides natural light to the heart of the building.

The main issue of the project was providing the maximum amount of natural light and ventilation to avoid expensive technical equipment, while optimizing the view of the surrounding landscape, which facilitates movement and flow of the building’s users.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲





































已邀请:

要发表您的看法,请先登录