Cox建筑事务所布里斯班工作室室内设计(Brisbane Studio )- Cox Architecture

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Cox Architecture
地点:澳大利亚,布里斯班(Brisbane QLD, Australia)
建筑面积:600.0 ft2
完工时间:2018
照片版权:Christopher Frederick Jones
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Cox Architecture 近日精心改造了他们在布里斯班的工作室,创造了一个充满自然光线的现代创意工作空间。这个项目最大的挑战是设计出一个既适合 Cox 现在的工作方式又能够适应未来工作模式的办公空间。其次,Cox 希望借助该项目把他们在社会、社区、建筑、空间和材料上的理念付诸实践。
 
自1998年以来,Cox 一直在这里办公,因此这次翻修是他们对这个相当熟悉的场地的一次反思和探索之旅。工作室坐落在始建于1890年的旧矿业大厦,是布里斯班为数不多的维多利亚建筑之一和工业时代的建筑遗产。这栋楼曾经的美感藏于其檐口和精致的建筑细节中,但由于数十年来这栋楼内使用者的更替,这些珍贵的建筑特征被藏在了一层层内墙、地毯、涂料和人工天花板之下。
 
这些建筑的重要元素已经被隐藏了很久。建筑的内部结构基本完好无损。Cox Architecture 惊喜地发现并保留了其原本的木鱼骨结构和一系列的铁柱。剥去多余的块,原始的砖墙被暴露出来,呈现出非凡的色彩和质地,讲述着这栋建筑令人回味无穷的故事。关于这栋建筑的故事就此拉开新的篇章,Cox的新办公空间成为这栋旧矿业大厦历史之中非常重要的一页。
 
Cox Architecture 采用了民主和开放的方式来规划工作室,旨在迎合空间的多用性和合作性的双重需求。该建筑位于植物园和布里斯班河旁边,为了把美丽的河岸景观带到室内中,Cox 利用古建筑的玻璃窗户来展现一览无余的景色。开放式厨房既是一个非正式的聚会空间,也是接待客户的空间。在这里能够俯瞰最美丽的景色,每个人都能在此感受到这个黄金地段无与伦比的地理优势。
 
7米长的餐桌不仅提供了一个低调的、家庭式的用餐环境,还为工作室带来愉快的氛围。厨房通过一系列的大型玻璃门与会议室相连,这个“会堂”是员工会议和举办活动的场所,并没有从工作空间中隔离开来。改造保留了建筑的原始比例,最大程度地还原并展现建筑最初的美。
 
室内木质收纳柜也是设计评审空间,这些木柜贯穿了整个工作空间直至厨房,将创作过程透明化,展示给事务所内的所有员工。展示空间的尽头是讨论和休息室,包括一个虚拟现实空间、小会议桌和模型制作室。展示空间所用到的黑色木板、钢材和黄铜装饰是受到建筑历史的启发。这栋楼曾经是旁边 Smellie&Co 铸造厂的仓库,铁柱曾是旧建筑标志性的元素。
 
这个改造项目总体而言尊重了建筑的历史的同时进行了新的创造,提升了设计工作室的功能性和品牌体验。Cox Architecture 认为这次改造完美地融合了当代设计与遗留下来的传统建筑。Cox 公司与当地的手工艺人合作,为这个独一无二的建筑创造了一个适宜的室内空间,为公司未来的需求提供一个经过深思熟虑的现代实践。

 Text description provided by the architects. Cox Architecture have sensitively restored their heritage Brisbane studio, resulting in a modern creative workplace full of natural light. The foremost challenge was to design a space to suit both the way Cox work now and how the practice wants to work in the future. Secondly, Cox wanted to apply their wider philosophies about society, community, buildings, space, and materials to their own domain.
 
 
The refurbishment of the studio has taken Cox Architecture on a journey of exploration and discovery within a space they thought they knew well, having been residents of the building since 1998. Old Mineral House, originally built in 1890 is one of the few remaining Victorian buildings in Brisbane, serving as a rare architectural reminder of Brisbane’s industrial heritage. Its former beauty, only hinted at through the remaining original cornices and other detail, was buried under layers of partitions, carpets, paint and false ceilings, a result of decades of piecemeal conversions.
 
 
Significant elements of the building’s construction have been hidden for some time. Internally the building\'s structure is predominantly intact. Cox Architecture was delighted to discover and preserve the original timber fish-bone structure and a series of cast iron columns. Stripping the brickwork exposed a remarkable patina of color and texture that tells an evocative story of the building’s history, which is kept on-show as Cox add new pages to the story of Old Mineral House.
 
 
Cox Architecture applied a democratic and open approach to planning the studio, recognizing the dual needs of fluidity and collaboration within the practice. The building is positioned next to the Botanical gardens and the Brisbane River, and Cox has celebrated this proximity by providing uninterrupted views across the studio and through the heritage windows. The open kitchen, which serves dually as an informal gathering space and as a welcome space for clients, overlooks the most favorable aspect so everyone can appreciate the beauty of the prime location.
 
 
A 7m long dining table encourages a convivial atmosphere and provides an understated and family-like approach hospitality. The kitchen connects with the boardroom through a series of double height, glazed pivot doors, which creates a ‘Town Hall’ for events and staff meetings without isolating the space from the studio. New interventions are purposefully restrained to maintain the buildings’ original proportions and let its heritage be the hero.
 
 
A joinery spine that also serves as a design review space extends the length of the studio, connecting the practice through a collaborative and transparent approach to the creative process, inviting all to participate. The spine is bordered by co-working and break-out settings, including a Virtual Reality space, team tables and model making workshop. The new palette of black timber, steel, and brass detailing draws from the building\'s origins as a warehouse for the neighboring Smellie & Co foundry, as well as from the original and signature cast iron columns.
 
 
The overall effect is both respectful and transformative and elevates both the functional performance and the brand experience of the design studio. Cox Architecture say adding their own contemporary layer to the building has been a fulfilling collaboration. The practice has worked with local craftspeople to create an appropriate interior for such a unique building, providing for the future needs of a thoroughly contemporary practice.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲











已邀请:

要发表您的看法,请先登录