共 43+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

项目概况:
建筑设计:mmArchitects
地点:韩国,京畿道(Banga-ro 23beon-gil, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea)
主持建筑师:Juhyun, Chang
建筑面积:148.92 m2
完工时间:2017
照片版权:Changmook, Kim
 
项目简介:
基地位于城南市的市中心,大约长50米、宽10米,在东侧由5米高的挡土墙和一栋5层的公寓楼。场地旁的挡土墙面对着一条死胡同,这里公共和私人交通之间没有明显区分,成为了人们倾倒垃圾和违法停车的灰色空间。在规划方面,邻里关系是设计的重要关注点。由于缺少一条通勤道路,居民出行不便,挡土墙下的垃圾堆放和乱停车,都让这个地方十分不宜居。因此,在业主的要求下,人们致力于将其转变为一个舒适的地方。
 
这里是典型的市中心,满是住宅和小型办公楼,周围都是围栏,秩序混乱。结果,住宅和办公楼在时间上的冲突日益加剧。因此,某一层面被定义为半共有的性质。在利用设计公司的功能的同时,还需要空间来改善现有的外观,并创造一个场所,让游客在使用人行道的时候通过建筑来感知舒适。我们将大楼的一部分给了街巷,把它变成了大楼的一部分。这对于业主来说,在高地价和局促的场地上建设是很难的。
 
“当外墙变成现在的挡土墙时,其内部就布满了街巷。我想让街巷成为当地人在这栋建筑中的社区空间。裸露混凝土的外墙对现有的挡土墙和材料有着相同的记忆,而办公空间和暴露在外墙之间的小巷,在私人和公共空间之间形成了一条小巷。这条小巷不仅是一段路,也是设计公司的设计板。从现在开始,它将布满设计公司的绘画草图,人们将漫步于小巷之中,而不是在大街上。”
 
地下室的入口在地块的最低点。这不仅是员工空间的入口,也是公司的正面。一楼是公司的主要入口,在道路和小巷中进入。二楼是一家咖啡馆,和挡土墙一侧同一高度,并被赋予了公共空间的特质。作为一个公共空间,附近的居民可以搬到挡土墙的底部。
 
考虑到景观视野和照明,建筑体量被分解为与周围建筑的窗户的相似高度以实现不同的功能划分。三层和四层是办公空间,屋顶是业主的自用空间和小花园。



Builder:J-archive
MEP:Codam ENG
Client:Junki, Moon

Text description provided by the architects. Located in downtown Sungnam-si the site is 50m long, 10m wide, and has a 5m retaining wall and 5-story apartments on the east side. It was a place where the retaining wall faced a dead end, there was no distinction between public and private transportation, and where dumping and illegal parking were popular. The client who ran the design company wanted to move his office here using the abandoned land. In terms of planning, relations with the neighbors were the focus of design. Due to the lack of a supplementary road, it caused problems in moving residents, and it was a disgusting place in the neighborhood due to garbage and parking under the retaining wall. So, with the demands of the client, there were concerns about how to turn into a good place.
 
 
This was a city center full of houses and small offices, surrounded by a fence and not a bit of permission. As a result, there was a growing conflict between the two sides. Therefore, the character of semi-public was placed as a layer. Space was needed to improve the existing appearance while utilizing the functions of the design company and to create a space where visitors can feel friendly by building while using the sidewalk. We gave part of the building to an alley and made it part of the building. It was not easy for the client to permit parts of the site on high land prices and narrow widths.
 
 
"When the outer walls become existing retaining walls, the inside of the retaining walls is filled with alleys. And I want the alley to be a community space of this building with the locals. The outer walls of exposed concrete have a homogeneous memory of existing retaining walls and materials, and the alley between the office space and the exposed outer walls creates an alley between the private and public spaces. The alley is not only a passage but also a design board for design firm. From now on, it will be filled with paintings from design companies and people will use the alley instead of walking in the streets."
 
 
The entrance to the basement is located at the lowest point of the earth. This is not only the entrance to the employee space but also the front of the company. The ground floor is the main entrance to the company, entering the side along the roads and alleys. The second floor, which was planned as a cafe, had the same level as the land on the side retaining wall, and was given the character of public space as a public space where neighboring residents could move to the bottom of the retaining wall.
 
 
In view of the view and lighting, the mass is torn similar to the height of the windows in the surrounding building and serves to separate the programs. The third and fourth floors are office spaces, and the rooftop has a client\'s space and a garden. Kyeongryunjae, named by the client, was a considerate man who had a clear philosophy of design and was as considerate of his neighbors as possible during construction.
 
已邀请:

要发表您的看法,请先登录