共 25+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

项目概况:
建筑设计:Amaa
地点:西班牙,穆尔西亚(Murcia, Spain)
主持建筑师:Alberto Gil Torrano, María José Guillén Guillén
建筑面积:346.0 m2
完工时间:2017
照片版权:David Frutos
 
项目简介:
 当我们开始设计建筑时,我们会考虑许多前提条件。其一是建筑必须被放置于一个散落的部分平面图中,并成为激活那片区域的里程碑。除此之外的条件则是建筑需要在极短的时间内和用有限的成本落实。
 
于是在最终的设计中,我们打造了一个雕塑般的建筑,它的不同立面对周边有着不一样的呼应。为了避免过于突兀,建筑则作为城市和乡村的连接坐落于基地上。室外空间则为建筑的延伸:当人们走过外部空间时,他们也离村落更近一步。在这个空间中,层层叠叠的树木构成了一片片阴凉的区域,这也让使用者可以进一步使用建筑周边区域。这样的设计让人们可以自然地穿梭于其中。而在基地的最高处,则有着一个鸟瞰乡村风景的大平台。
 
这个阿尔切纳创业孵化器是开始一切知识、经验、创意和情感的地方。建筑物质化了在这个动态空间中的工作思路。这是个充满生命力和灵性的建筑,它也代表了一个公司在快速变化的环境中的成长。而内部空间中则采用了开放式设计,并且内部空间也被半透明聚碳酸酯双层表皮(polycarbonate double skin)所包裹。这样的设计让人们即使在建筑物外部也可以观察到里面的动态和变化,并且也让建筑外观在一天的时间内不断变化。
 
建筑十分有效率地使用能源和自然资源。它能够储存雨水,并预先适应加拿大水井的可再生能源系统。南部的悬臂则创造出一处阴凉区域,这成为欢迎参观者的主要入口标示。



Collaborating Architect:Juan Antonio Gil Torrano
Building Engineer:álvaro Gil Torrano
Industrial Engineer:Eduardo F. Gil Torrano
Technical architect:Amable Alcolea Luna

 
Text description provided by the architects. There were several premises, when facing the design of the building.  It had to be located in the limit of an unconsolidated Partial Plan, to become an activating milestone in the area. It had to be executed in a short period of time and with a reduced budget. 
 
 
 
A sculptural building with different responses in each of its elevations has been the final design. Avoiding discrimination, the building is a link between both urban and rural worlds. It gets closer to the village through the outer space that was designed as an extension of the building. There are shady and wooded areas to stay, where the occupants can expand. It invites people to travel in it. On the top, a grandstand directs the views to the rural world.
 
 
A Business Incubator is a place where start ups share knowledge, experiences, ideas and emotions. The building materializes these ideas through a dynamic space of work. It is an alive and agile building that represents the movement of a company in a rapidly changing environment. The solution is an open interior space enveloped by a translucent polycarbonate double skin. This allows sensing what happens inside and changes its appearance according to the time of the day.
 
 
The building manages energy and natural resources in an efficient way. It self-stores rainwater. It is pre-acclimatized by a renewable energy system of Canadian wells.  The southern cantilever creates a shadow that indicates the main access and welcomes you.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录