共 31+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

项目概况:
建筑设计:Spaces Architects@ka
地点:印度,新德里(New Delhi, India)
主持建筑师:Kapil Aggarwal
建筑面积:464平方米(5000.0 ft2)
完工时间:2017
照片版权:Bharat Aggarwal 
 
项目简介
来自建筑师的介绍。J House 是一个位于新德里的周末屋,用地面积为1800平方英尺(约167.2平方米)。现代主义风格的设计使得房屋有很多开放空间,以确保所有楼层之间的视觉连接性,并允许大量的自然光和空气流入。
 
设计已经完全考虑了客户的要求,那就是有一个与众不同但是简单的家庭住所。因此,我们想用最少的材料面板把这座房子变成现代印度与当代建筑的一种表达方式。
 
该住宅坐落在城市中 ,可以从外部看到规划完整的内部空间,百叶窗和幕墙建立了一定的隐私。这所房子的内部连接性很好,为家庭提供了互动空间,并让尽可能多的日光进入室内空间。所有的墙壁都是单色调的,其余色彩由颜色繁复的艺术作品和家具来提供。
 
立面完全由内部的功能决定。外部切去做成阳台的几部分,反过来提高了了室内的体验。这些阳台被遮盖起来,以创造舒适的半私人区域,从街上无法直接看到。木制和金属构建都是定制的,在保护隐私的同时也可以在内部构成有趣的光影关系。立面左侧主要元素由楼梯组成,设计处理好才能突出它的独特之处。立面左侧采用大的玻璃窗格,用木制百叶窗来遮阴,并且顶上有一个抽象的悬挑屋盖。
 
房屋共三层楼高,总建筑面积为5000平方英尺。
 
根据客户的要求,一间卧室、厨房、书房、画室和餐厅都放在一楼,由于三层楼内部是相互连接,光线可以贯穿整个房屋。这个三重高度的空间因为一个粗糙的印度格力石(Indian Gwailior stone)而显得更有特性,大小不一的石头放置在一起在空间内形成非常微妙的纹理。
 
二楼有两间卧室,一间家庭休息室和一个小露台,中间有一棵树。这个平台是一个半开放式的空间,上面覆盖的木质百叶窗,一直延伸到三楼,形成双倍的高度。
 
在三楼,房子通向一个大的露台花园,它是大厅的延伸部分。这个平台视觉上与内部空间和下面的露台连接很好。
 
在室内和室外使用绿色植物既提高了生活质量,也降低了整体面板的使用。



Design Team:Kapil Aggarwal, Pawan Sharma, Praveen Sharma

Text description provided by the architects. J House is a weekend home, located in Delhi, with plot area of 1800 sq.ft. The house is designed in a contemporary style of architecture with a lot of open spaces to ensure visual connectivity between all the floors and allows an abundant inflow of natural light and air.
 
 
The designing has been done considering client\'s brief who wanted a distinctive but a simple family abode. So we visualized the house as an expression of Indian modern and contemporary architecture with a minimal material palette.
 
 
The residence is located in an urban context, having a strategically planned outward looking interior space with required privacy created by the usage of louvers and screens. The house responds well with internal connectivity and provides interactive spaces for the family, and aimed towards allowing maximum daylight into the interior spaces. All the walls are majorly planned in monochrome and splashes of colors have been added with bright colors in artwork and furniture.
 
 
The elevation is purely driven from the functions of the interiors. A few blocks have been carved out from the elevation to accommodate multiple terraces which in turn enhance the experience in the interiors. These terraces had to be covered up in a way to create cozy semi-private zones rather than having a direct sight from the street. Wooden and metal elements are custom designed to both create the privacy needed and also create the play of light and shadows in the interiors. The major element in the left part of the elevation is a staircase which had to be treated well to make it a distinctive feature as well. The front wall uses large glass panes shaded using wooden louvers and an abstract cantilevered roof element above it.
 
 
The house spans to three levels with 5000 sq.ft of built-up area.
 
 
As per the client requirement, a bedroom, kitchen, study, drawing and dining are kept on ground floor, interconnected from within by triple height spaces allowing light to travel throughout the house. This triple height space is characterized with a rough Indian Gwalior stone, placed in different sizes adding a very subtle texture in the space.
 
 
The first floor has 2 bedrooms, a family lounge and a small terrace in the front with a tree in the center. This terrace is a semi open space covered with wooden louvers scaling up to the second floor creating a double height volume.
 
 
On the second floor the house opens up to a big terrace garden which experienced as an extended part of the lobby. This terrace interacts well with a visually connectivity to the interiors and the terrace below.
 
 
Usage of greenery both in the interiors as well as exteriors enhances the quality of living and also adds to the minimal palette used throughout.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录