共 20+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:打破营销中心的常规,着力于营造品质、格调的氛围,线与面形成强有力的视觉冲击,空间在韵律中注入了节奏感,些许迂回的动线强化了品味空间,弱化了营销味。但过多的线条显得太过于紧张。(经典值评价:6.4)
项目概况:
建筑设计:PAL Design
地点:深圳市南山区侨香路与深云路交汇处东北侧(Intersection of Qiaoxiang and Shenyun Road, Nanshan District, Shenzhen, Guangdong, China)
主持建筑师:Patrick Leung
业主:燕翰实业(Shenzhen Yanhan Industrial Co., Ltd.)
建筑面积:1577.0 m2
完工时间:2017

项目简介:
设计将深圳侨城一号 SKY CENTER 营销中心蜕变成凋塑, 以线和面演绎空间的张力,突显现代建筑的风格与气质。几何线条、黑白灰色调与自然光互为依托,打破沉闷常规,成就性格。设计和艺术最重要的作用就是连接有形与无形。使观众经历一种时间与空间安详对视的感受与感知,背后是生活态度的阐释。主案设计师希望满足公众对于空间视觉冲击的欲望,洗去往昔营销中心的商业痕迹,不以模型区为焦点而是先进入情景理解整个项目背后的故事,再前往模型区,颠覆旧有销售概念。
 
迈进大堂楼高两层的落地玻璃天然光线无阻拦地流淌同时引入室外绿荫营造满眼绿意,灰色和白色大理石以不规则形状拼凑出强烈对比,大理石的独特纹理轻描地缓和了视觉冲击;破沉闷常规,大门以黑钢线条排列而成,强调型格品味。
 
突显现代建筑的的韵致,以书架的概念延续至天花形成波浪,边框用黑钢突出整体线条,并将空间的光源藏于隔间内,灯光与天然光线在室内折射;不仅为空间注入节奏感,而且在不同角度观赏,平面与立面共砌的动态均有不同效果。
 
大堂与洽谈区之间简约地以白色大理石轻描的遮隔,绕过楼梯进入展览区,如同艺廊可注入独有的建筑艺术元素并不时转换摆设;设计师故意将营销中心动线进程设计深邃迂迴些许,令人不自觉停歇观赏。经过影视室后进入模型区,延续时尚型格的气派。
 
洽谈区天花则承载大堂的特色设计,大器而文雅,以书架的形式构筑成特色牆,加上黑钢勾勒出线条,继而延伸到天花衍生出波浪。



Text description provided by the architects. Dedicated to maximize the sculptural quality exemplary of contemporary architecture, geometric progression of Sky Center delineates an engaging dialogue with line and plane in every corner of the space.
 
Upon entering the lobby, visitors can have their eyes feasted with the greeneries outside, thanks to the floor-length glass spanning across the two storeys which welcomes natural light which flows unimpededly into its airy interiors. Its main gate is also out of the ordinary — completed in slender rows of slanted black steel which exude character and charm.

The same material has also been cleverly adopted for its bookshelf-inspired centrepiece in a rhythmic wave form. Despite being tucked to the back of the reception, it is sprawling in volume and connecting the two floors. Each of the shelves, together in an organic interlocking form, not only flexibly display unique ornaments as essential puzzles to the bigger look, but also creates changing shapes and forms when viewed from different angles.

Despite its simple monochromic colour scheme, the choice of grey and white marbles with their fine and polished textures and irregular shapes soften visual contrast. In fact, in between the lobby and the meeting area, white marble partitions create pleasurable spatial progression and more importantly, a consciously large number of bended pathways and curvatures – visitors can then stop and enjoy both the view and decorations on display. They then pass through the stairs and enter the exhibition area, then a video room into the model area – all keeping up with the overall grand elegance.

Echoing the overall design, the meeting area comes with a ceiling which continues the characteristic look of the lobby. Its grand and elegant feature walls to the sides take the form of wavy bookshelf – again framed with black steel – and reach up to the ceiling. Just as art galleries create seasonal looks which complement built-in elements, the overall environment is about bringing the very best for its guests in its memorable grandeur.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录