共 29+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:建筑采用了黑色花岗岩和玻璃材料,在花岗岩的运用上,最大特色是采用了不同纹理不同饰面而形成的图案,由此在建筑表面上形成了“三维空间”的错觉,算是建筑在简洁中的变化。(经典值评价:6.8)
项目概况:
建筑设计:SCAAA
地点:韩国,首尔(130 Yanghwa-ro, Seogyo-dong, Mapo-gu, Seoul, South Korea)
完工时间:2018
照片版权:Kim Yongkwan
 
项目简介:
由SCAAA设计的RYSE Seoul酒店是一家全新的傲途格精选酒店。酒店位于繁华的弘益大学街区。酒店的地上二十层包含274间客房,这个新的314,500平方英尺(29,219平方米)的酒店代替了原有的高层商务酒店并面向交通繁忙的杨花路。地下26,180平方英尺(2,432平方米)的五层楼涵盖了艺术画廊,停车场,装载和服务配套功能。酒店建设于2018年3月完工。
 
在初期概念阶段,酒店设计旨在为邻里活动提供完备的场地,一面是繁忙的林荫大道,另一面则是别具一格的弘大。与周边许多别致的建筑相似,随着时间的推移,酒店大堂,餐厅,休息室,会议室,宴会厅等公共功能已经以非传统的布局方式向上延伸到五楼,从六楼开始是私人客房。
 
临街道的宽敞玻璃窗最大化了客人,零售顾客和路人之间的视觉联系。一条人行道将一楼分成两个部分,同时连接两个公共街道构建出场地的框架。面向街道的大面积开口设立了零售咖啡厅,也最大程度地提高了社区层面的渗透性和互动性。
 
建筑表皮由色调简单优雅的黑色花岗岩材料和结构玻璃幕墙组成。酒店较高楼层的外立面采用连续的玻璃,以反射白天街区不断变化的特征和肌理,同时呈现出日落后的生活。
 
花岗岩外墙看起来悬挂在建筑全玻璃的底座上,三种纹理不同的饰面采用了生动的图案,在建筑表面形成三维空间的错觉。SCAAA将这些元素称为“另一个角度的建筑”,这些元素为人们提供了对建筑的不断变化的感知;建筑设计的新方面可以随着时间的推移向路人展示出来。



Architect of Record:Haeahn Architecture
Interior Design:Michaelis Boyd
Branding Consultant:Marc & Chantal
Site Area:2,432 sq.m / 26,178 sq.ft
Building Area:1,382 sq.m / 14,876 sq.ft
Gross Built Area:29,219 sq.m / 314,500 sq.ft
Building Height:20 stories above-ground / 5 levels below-ground
Text description provided by the architects. Designed by SCAAA, RYSE Seoul is a new Autograph Collection hotel in the bustling neighborhood of Hongdae, known for its creative energy and nightlife as well as its proximity to Hongik University. Containing 274 guest rooms on 20 above-ground floors, the new 314,500 sq.ft (29,219 sq.m) hotel replaces an existing high-rise business hotel which fronted onto the heavily trafficked Yangwha Road. Beneath the 26,180 sq.ft (2,432 sq.m) urban site, the hotel’s design provides five floors for an art gallery, parking, loading and support functions. Construction of the hotel was completed in March of 2018.
 
From the early conceptual phase, the hotel design was intended to be a discreet backdrop to the activity of the neighborhood, addressing both the busy boulevard on one side and the eclectic energy of Hongdae on the other. Similar to many of the eclectic buildings of the surrounding neighborhood, where uses have evolved over time, the public functions of the hotel—main lobby, restaurant, lounges, meeting rooms, banquet space—extend up through the fifth floor in an unconventional layout, with private guest rooms beginning at the sixth floor.
 
 
Close to street level, generous glazing maximizes visual connections between guests, retail customers, and passersby. A pedestrian walkway which bisects the ground floor, while connecting the two public streets that frame the site, and large sections of street-facing operable openings in the retail cafe, also maximize permeability and interaction at the neighborhood level.
 
 
The outward appearance of the building is composed of a simple, elegant material palette of black granite and structurally glazed curtain wall. The facades of the upper floors of the hotel employ uninterrupted expanses of glass to reflect the changing character and texture of the neighborhood during the day and hint at the life within after sunset.
 
 
The granite facades seem to hover over the all-glass base of the building, and three different textured finishes are employed in a dynamic pattern that creates the illusion of three-dimensional space on the surface of the building. These elements—components of what SCAAA likes to refer to as “second look architecture”— are all intended to provide an evolving perception of the building; new aspects of the building’s design can be revealed to observers over time.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录