以色列斯坦哈特自然历史博物馆(The Steinhardt Museum of Natural History )- Kimmel Eshkolot Architects

编辑导读:博物馆颇具新意,建筑外观看起来就像镶着一个巨大的“百宝箱”,而这个箱体恰恰为室内展览、藏品收藏、研究创造了有利条件。在展览动线上,采用了坡道串联,这些坡道很宽很缓而且暴露在阳光下。建筑位于大学植物园的入口,所以特意开辟了一个新入口:底层架空。(经典值评价:7.6)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Kimmel Eshkolot Architects
地点:以色列,特拉维夫大学(Tel Aviv-Yafo, Israel)
设计团队:Michal Kimmel Eshkolot, Etan Kimmel, Ilan Carmi, Limor Amrani
主持建筑师:Limor Amrani
建筑面积:10000.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Amit Geron
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Kimmel Eshkolot Architects 事务所在特拉维夫大学设计的斯坦哈特自然历史博物馆目前已经对外开放。这也是特拉维夫市的第一座自然历史博物馆。博物馆不仅为特拉维夫大学所拥有的数量庞大、珍贵的自然历史文物提供了新的收藏之地,而且还将成为自然科学研究中心。
 
这栋建筑面积一万平方米的博物馆十分环保,且结构颇具新意。结构中最醒目的木板外壳部分像是一个“百宝箱”,可以对室内温度环境进行严格调控以保护藏品。斯坦哈特自然历史博物馆的文化价值为整个城市所共享,并且与校园环境完美结合。建筑与其后方大片的动植物园有着良好的互动和配合。
 
博物馆位于特拉维夫大学植物园的入口处。设计特意开辟了一个新的入口便于参观者将花园与博物馆结合起来参观。建筑部分底层架空,仿佛漂浮于地面上。架空空间的入口广场设计结合草地铺装,将人们的视线从街道上透过架空空间引向另一侧的花园景致。
 
Kimmel Eshkolot Architects 事务所的设计在紧凑的地块之内对建筑空间进行了最大限度的延申。为了让贯穿整栋建筑的展览区域能保持良好的一体性,设计还确定了室内设计方案。此外,事务所还为博物馆的参观者以及特拉维夫大学的学生和研究员在地下加设了14000平方米的停车位。
 
博物馆的展览流线由坡道串联,这些从中庭引出的坡道可以在建筑外部看到,丰富了建筑的造型。这些坡道暴露在阳光下,指引着参观者进入室内的更大面积的展览区域。坡道很宽很平缓,这样方便参观者(尤其是残疾人士)进入“百宝箱”的内部参观,去体验不同的空间氛围。参观展览的流线到屋顶露台结束,在这里参观者们可以俯瞰到整个植物园,然后直接前往公共广场,继续植物园部分的参观。
 
由具有隔热性能的木板包裹之下的博物馆包含展览和研究两种功能。特拉维夫大学研究员们的研究实验室位于博物馆的上层。研究员们有独立的入口和交通系统,这样便于他们进入整个馆藏区域。不过研究员和参观者并不是完全隔离开来的。内部坡道和走廊的精心设计,让研究员和参观者的视线可以透过可视的建筑结构以及透明玻璃交汇。

Structural engineering:S.Ben-Abraham Engineering
Construction manager:E.D. Rahat Engineering Coordination and Management Ltd. Eliezer Rahat, Daniel Rahat
Contractors:Rom-Geves, Shitufit
Landscape architecture:Braudo Maoz
Lighting Design:Shiri Ziv
Client:Tel Aviv University

Kimmel Eshkolot Architects?has unveiled?The Steinhardt Museum of Natural History?at Tel Aviv University, the first museum of it\'s kind in Tel Aviv.?The Museum houses the spectacular and vast natural history collections of the University and will now serve as a center for academic research for its natural sciences staff.?
 
 
The 10,000 square-meters building is environmentally-friendly and housed within a striking architectural structure composed of a wooden-panel shell. The wooden "treasure box," is thermally insulated to afford complete climate control of the interiors.?The Steinhardt Museum of Natural History?will become an integral part of the city\'s cultural offerings and Tel Aviv University\'s campus, connecting its academic buildings with the botanical and zoological gardens behind.?
 
 
The Steinhardt Museum of Natural History?stands at the entrance to the Botanical Gardens of Tel Aviv University and creates a new entryway for visitors to tour the gardens in addition to the exhibitions. Floating above ground, the Museum\'s entrance plaza and gathering lawn allow a seamless view of the gardens from the street level.?Kimmel Eshkolot Architects?designed The Steinhardt Museum of Natural History to maximize the spatial restrictions of the designated plot and implement an interior architectural scheme to create exhibition spaces throughout. Below ground, the firm created an additional 14,000 square-meters of parking space for museum visitors, Tel Aviv University staff and students.
 
 
The Museum\'s exhibitions start within display structures along the ramps leading up from the main atrium. These daylight exposed spaces lead into darker and larger designated exhibition areas. The ramps are wide and with minimal slope, allowing visitors, including those with disabilities, to walk up to the "treasure box," while experiencing the different spaces of the building. The visit ends on the rooftop terrace, overlooking the botanical gardens, from which visitors can go directly down to a public square and enter the gardens.?
 
 
The Steinhardt Museum of Natural History?combines both exhibition spaces and research activities within a modern edifice wrapped with an insulated wooden shell.?Above the main interior exhibition space on the building\'s upper levels, lies the research laboratories for Tel Aviv University\'s staff. The researchers have access to the Museum\'s entire collections and have independent dedicated circulation and entrance paths. Via the internal ramps and hallways, both visitors and researchers will be visually exposed to one another in a series of choreographed encounters through designed architectural structures and glass windows.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲























已邀请:

要发表您的看法,请先登录