共 13+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:空旷的海边场地上要考虑自然风的因素,用集装箱来阻挡季风,用木材来作为建筑的主要材料,易于建造同时易于拓展。(经典值评价:6.3)
项目概况:
建筑设计:UMWELT
地点:智利(Cáhuil, Chile)
主持建筑师:Ignacio García Partarrieu, Arturo Scheidegge
建筑面积:130.0 m2
完工时间:2017
照片版权:Felipe Ugalde
 
项目简介:
BL1住宅是是为一对年轻夫妇设计的房子,他们决定从首都迁往卡西尔海滩,因而设计了这座房子。这座房子不是用来临时居住或者周末远离市区的度假用房,而是要通过与自然环境直接或间接的接触来改变两位业主的生活方式,将其从繁忙都市的快节奏习惯转变成更加非正式和乡村化的生活方式。

基于这个需求,除了传统的家庭房间、公共空间和后勤服务用房之外,住宅内还设置有供客人使用的额外房间、一个工作间兼瑜伽室、一个车库兼祈祷室兼更衣室,这处空间可以有多种用途,此外住宅中还设置有一个独立的出租小屋。

项目场地为5000平方米左右,没有树木或其他已经存在的元素,但是从西边可以直接遥望到大海。场地内的主要季风来自南方,只有在下雨的时候才会吹北风。

该项目的平面布局呈“L”型,东西向的翼搂是利用一个现成的集装箱改造而成,用于阻挡南向季风。两层高的南北向翼搂完全采用木材建造。两侧体量的连接处界定出入口和公共空间,并通过露台与与车库直接相连。这个“L”型平面的两端由一块对角线形状的露台和一组由柱子及横梁组成的构建体系连接,这些柱子和横梁从房屋中伸出,保护房屋免受阳光的照射,同时允许内部功能空间向外扩展。
 
为了优化施工时间和建造成本,房子本身尽可能减少建造细部,只采用当地建筑商通常使用的建筑系统进行建造。



Construction:Constructora Altamarea
Structural Calculation:Francisco Milla

Text description provided by the architects. BL1 is a house for a young family that decided to move from the capital to the beach of Cáhuil. It is not a second home for resting or escaping during the weekends but the possibility of transforming their metropolitan lifestyle to a more informal and rural one, with a direct and constant contact with the natural environment. 

Due to this, in addition to the traditional program of family rooms, common spaces and services, the house includes extra spaces for guests, a workshop/yoga room, a garage/logia/dressing room that can be used as a multipurpose room and an independent cabin for rent (BL 2 House)

The 5000 square meters site with no trees or other pre-existing elements has a direct but distant view towards the ocean coinciding with the west orientation. A predominant and steady wind comes from the south, and from the north only when it rains.

The project is organized as an "L" in plan. The east-west wing is built from a pre-existing container that blocks the south wind. The two-level north-south wing is completely built in wood. The point of connection between both sides defines the access, common spaces and through a deck the connection to the garage. Both ends of this "L" are connected by a diagonal terrace and a system of pillars and beams projected from the house protecting it from the sun while allowing the domestic program to expand to the outside. 

To optimize time and economy the house is built with the least amount of details and only based on the construction systems usually used by local builders.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录