共 20+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:零散的方体从场地升起,不同大小、配置、光线条件的空间展示着各种艺术家的不同装置作品,这些展馆围绕着一个大型景观的水庭院。建筑师十分注重建筑的材料,整个建筑由2.6万块混凝土模块组成,这些细腻的模块与玻璃、周围环境无时不刻地对话。(经典值评价:7.5)
项目概况:
建筑设计:Thomas Phifer and Partners
地点:美国(Potomac, Maryland, United States)
建筑面积:22296平方米(240000.0 ft2)
完工时间:2018
照片版权:Iwan Baan courtesy of Thomas Phifer and Partners
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Glenstone 位于华盛顿特区附近的马里兰州波托马克,占地230英亩(约93万平方米),是一个现代和当代艺术博物馆,为游客提供一个从收藏,建筑到景观的无缝集成的作品体验。它的第一个展览建筑,被称为画廊,是由 Gwathmey Siegel & Associates 建筑事务所的 Charles Gwathmey 设计的,于2006年向公众开放。
 
该自然环境由 PWP 景观建筑事务所的亚当·格林斯潘和彼得·沃克设计,融合了在起伏的草地和未被破坏的林地中的主要户外雕塑作品。Glenstone 是免费的,参观要按安排好的时间表来进场,以确保所有人都有一个从容不迫,亲密接触艺术作品的环境和空间。
 
Glenstone 完成了博物馆设施和景观的大规模扩建,中心是一座新的20.4万平方英尺(约18952平方米)的建筑,称为展厅(Pavilions),由托马斯菲弗合伙人事务所的Thomas Phifer 设计。
 
建筑被嵌入到上升的景观中,给人的印象是离散的建筑从场地升起,就像在传统的山城一样,展馆围绕着一个大型景观水庭院,有一圈展示空间。不同大小、不同配置、不同光线条件的房间都有单独艺术家的装置作品,和来自 Glenstone 收藏品的艺术家作品纵览。
 
该建筑显著扩大了 Glenstone 的室内展览空间,从9000平方英尺(约836平方米)扩大到59000平方英尺(约5481平方米),还增加了办公空间和配套设施。 由 PWP 景观建筑事务所设计的一项战略总体规划和场地设计,公众可使用的恢复林地、草地和溪流的面积从大约100英亩(约40万平方米)增加到230英亩(约93万平方米),增加了一倍以上。
 
扩建还提供了一个新的公共入口和接待大楼,两个独立的咖啡厅和一个将于2019年建成的环境可持续发展中心。
 
展馆最初以简单的石形式出现,大小和比例各不相同,嵌在地面的上升处。展馆有11个展览的房间,其中9个将以艺术家个展为主,还有一些艺术品安装在入口和水庭院周围。
 
展馆的设计强调了材料,唤起与周围景观的直接、基本和永恒的对话。建筑外部由2.6万块堆叠的混凝土块组成,土块各个长6英尺,高1英尺,深1英尺(约1.8m*0.3m*0.3m)。
 
虽然没有使用改变颜色的颜料,浇注方法、水泥和沙子的混合物都使颜色和纹理有轻微的变化。这种刻意而为的质感与窗户的平滑精度形成了对比。
 
窗户是专门设计的,使用了9英尺宽、30英尺高(2.7m*9.1m)的玻璃板,并与不锈钢竖框齐平。玻璃表面和混凝土块形成了连接建筑室内外空间的无缝表皮。白枫用于包裹内墙、咖啡厅的地板和天花板、到达厅以及景观房。



Glenstone Principals:Emily Wei Rales, Director and Co-Founder / Mitchell P. Rales, Co-Founder
Pavilions Architect:Thomas Phifer and Partners
Landscape Architect:PWP Landscape Architecture
 
The Gallery (Original Building) Architect:Charles Gwathmey, Gwathmey Siegel & Associates Architects
Project Team, Thomas Phifer and Partners:Thomas Phifer, Gabriel Smith, Andrew Mazor, Michael Trudeau, Rebecca Garnett, Jon Benner, John Bassett, Bethany Mahre, Robert Chan, Lamare Wimberly, Elijah Porter, Isaiah King, Petra Pearsall
Project Team, PWP Landscape Architecture:Adam Greenspan, Peter Walker, Steve Tycz, Conard Lindgren, Seth Rodewald-Bates, Marta Gual, Eustacia Brossart, Julie Canter, Lisa Daye, Matthew Donham, Lauren Hackney, Collin Jones, Pheobe Lickwar, Mi Yang
Arborist:Bartlett Tree Experts
Office Interiors:Stantec Architecture
AV/IT Consultan:CallisonRTKL
Cafe? Creative Direction:HFB STUDIO
Civil Engineering:VIKA, Inc.
Code Review:PFP Engineering and Design, Inc.
Concrete Consultant:Reginold D. Hough Associates
Cost Estimator:Stuart-Lynn Company, Inc.
Ecologist:Jeffrey Wolinkski
Elevators:Hector Columbani Associates, LLC
Fac?ade Design:R.A. Heintges & Associates
Food Services: JGL Food Service Consultants
General Contractor, Environmental Center:Whitener and Jackson, Inc.
Geotechnical Engineering:Schnabel Engineering DC
Graphic Design:2x4
Irrigation:Sweeney & Associates
Landscape Architecture Consultant:RAFT
M/E/P/FP Engineering:Altieri Sebor Wieber LLC
M/E/P/FP Engineering, Patio: KTA Group, Inc
Master Mason:Philip Dolphin
Meadow Consultant:Larry Weaner Landscape Associates
Natural Lighting Design:ARUP New York and London Offices
Owner’s Representative:MGAC
Security Consultant:Layne Consultants International
Soil Scientist:Pine & Swallow Environmental
Specifications:Construction Specifications, Inc.
Stream Restoration Construction:Aquatic Resource Restoration Company
Structural Engineering:Skidmore, Owings & Merrill, LLP
Sustainability:Buro Happold
Water Court / Constructed Wetland Engineering::Biohabitats
Waterproofing:Henshell and Buccellato
Original Building Area:30,000 square feet (gross)
New Building:204,000 square feet for the Pavilions
New Building Galleries: 50,000 square feet
New Building Offices:12,000 square feet
New Building Water Court:18,000 square feet

Text description provided by the architects. Located on 230 acres in Potomac, Maryland, near Washington, DC, Glenstone is a museum of modern and contemporary art that offers visitors a seamlessly integrated experience of works from its collection, architecture, and landscape. Its first exhibition building, known as the Gallery, was designed by Charles Gwathmey of Gwathmey Siegel & Associates Architects and opened to the public in 2006. The natural setting, designed by Adam Greenspan and Peter Walker of PWP Landscape Architecture, incorporates major works of outdoor sculpture within rolling meadows and unspoiled woodlands. Admission to Glenstone is always free. Visits are scheduled, to ensure that guests can have an unhurried, intimate engagement with the artworks and environment.
 
 
To provide access to a larger portion of its collection and enhance its service to the public, Glenstone has completed a major expansion of its museum facilities and landscape. The centerpiece is a new 204,000- square-foot building, called the Pavilions, designed by Thomas Phifer of Thomas Phifer and Partners.
 
 
Embedded into a rise in the landscape to give the outward impression of discrete buildings rising out of the earth, as in a traditional hill town, the Pavilions is organized within as a ring of gallery rooms surrounding a large landscaped Water Court. Rooms of varying sizes, configurations, and light conditions house single-artist installations and a multiple-artist survey of works from the Glenstone collection. The building significantly expands Glenstone’s indoor exhibition space, from 9,000 to 59,000 square feet, and also provides increased office space and support facilities. A strategic master plan and site design by PWP Landscape Architecture more than doubles the area of restored woodlands, meadows and streams accessible to the public, from approximately 100 to 230 acres. The expansion also provides a new public entrance and arrival building, two free-standing cafe?s, and, in 2019, a center that highlights environmentally sustainable practices at Glenstone.
 
 
The Pavilions first appears as a cluster of simple masonry forms, varying in size and proportions and embedded in a rise in the land. The Pavilions has eleven rooms and nine of them will feature single-artist installations at the time of the opening. One room features an installation of works by 52 artists represented in the Glenstone collection, and another room offers a view of the landscape. There are also artworks installed in the entry and the passage around the Water Court.
 
 
The Pavilions’ design emphasizes materials that evoke a direct, elemental and timeless dialogue with the surrounding landscape. The exterior is made of 26,000 stacked blocks of cast concrete, individually poured to measure six feet long, a foot high and a foot deep. Although no color- altering pigment was used, the pouring method and mixture of cement and sand were allowed to result in slight variations in the light gray color and in the texture. This finish deliberately contrasts with the smooth precision of the windows, which have been specially engineered using glass panels as large as nine feet wide by thirty feet tall, and are set flush into stainless steel mullions. The glass surfaces and concrete blocks form a seamless skin that bridges the building’s indoor and outdoor spaces. White maple is used to clad the interior walls, ceiling and floors of the Cafe?, Arrival Hall and the room looking out into the landscape.
 

要发表您的看法,请先登录