共 43+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:高尔夫度假区旁的居住组团,带有美国乡村俱乐部味道以及田园风格,建筑单体化整为散,更好的景观视野以及更多的露台、阳台,立面上则采用了鳞状的复合板。(经典值评价:6.5)
项目概况:
建筑设计:Unit Arkitektur
地点:Gotemburgo, Sweden
主持建筑师:Klas Moberg, Mikael Frej
建筑面积:7110.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Krister Engstrom
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Hills Golf& Sports Club酒店位于Mölndal迷人的休闲区Sandsjöbacka,这是哥德堡南部的一个通勤市。高尔夫球场于2005年落成,以其设计师Authur Hills的名字命名。与世界各地的许多高尔夫球场一样,Hills Golf and Spots Club将在高尔夫球场旁建造和销售住房,并吸引俱乐部成员来购买,以此来扩大其商业规模。住宅开发于2016年启动,并被命名为Hills。第一阶段的开发包括由Sweco Architects设计的56个单户住宅和由Unit设计的五幢公寓楼。
 
作为景观建筑设计的一部分,高尔夫球场的景观与18世纪的英国园林非常相似。这种类型的公园需要游人在其中漫步来体验其中美感。因此,即使您不打高尔夫,高尔夫球场也是极好的园林景观。高尔夫球场就在住宅区附近。所以,每个公寓都可欣赏到高尔夫球场的美景,这样的设计就相当重要。也是因为这个原因,该场地是向南倾斜的。
 
建筑空间的主要设计逻辑是将空间分解开,使它们更好地与单户住宅的大小相对应。因此,每栋建筑都被分为两部分,以中间的玻璃楼梯间和前庭相连。这个空间就像铰链一般,空间围绕该铰链旋转,已产生更加生动的视觉效果。 五幢建筑物都是相同的, 但它们与景观的相对位置各不相同,避免重复。 除了公园环境外,这种建筑类型与柏林的城市别墅类似。宽敞的阳台及露台更增强了别墅的质感。
 
Hills Golf & Sports Club的创始人对美国乡村俱乐部及乡村风格建筑有着浓厚的兴趣。这在俱乐部会所的设计中显而易见。公寓建筑的外立面是对上述建筑风格中常见的传统隔板和木板隔板的重新诠释。鳞片状的外表纹路在棕色复合板上显现出来。制造商将每片复合板都切割成一定尺寸,以减少现场人工并保证边缘圆滑。这些板材与明亮的细节处理形成了鲜明对比,例如金色的氧化铝型材。楼梯间内部的绿色墙面将这个空间与外面的公园融为一体。



Assistants:James Reidy, Sandra Gr?nlund
Colour consultant:M?rit Lagheim
Structural engineering:Byggnadstekniska byr?n
Mechanical services:Bengt Dahlgren
Electrical planning:Holmqvist Elteknik
Acoustic engineer:Norkonsult
Fire consultant:FAST Engineering
Main contractor:Veidekke entreprenad
Client:Veidekke

Text description provided by the architects. Hills Golf & Sports Club is located in the stunning recreation area Sandsj?backa in M?lndal, a commuter municipality south of Gothenburg. The golf course was inaugurated in 2005 and named after its designer Arthur Hills. Like many golf courses around the world, Hills Golf and Spots Club decided to broaden its business model by building and selling housing next to the golf course and attaching club memberships to these dwellings. The residential development was initiated in 2016 and named Hills. The first building phase contains 56 single-family houses designed by Sweco Architects and five apartment buildings designed by Unit.
 
 
 
As landscape architecture, the golf course resembles 18th century English landscape garden. This type of park is meant to be experienced by walking through it. So even if you don’t play golf, the golf course can be a vast landscape garden. This fact - that the golf course is right by the site - has been the most important contextual parameter. Consequently, maximizing the connection with the fairways from each apartment has been a priority. The site also slopes to the south, further emphasizing this direction.
 
 
The main design logic for the building volumes has been to break them down to make them better correspond with scale of the single-family houses, further up the hill. Each building has therefore been split into two, linked with an interstitial glass stairwell and vestibule. This space acts as a hinge around which the volumes are rotated in order to generate a more animated contour and to improve views. All five buildings are identical, but they vary in the way they sit in the landscape to avoid repetition. The typology resembles the urban villas in Berlin in scale, except for the park setting. The villa qualities are reinforced by ample balconies and terraces.
 
 
The founders of Hills Golf & Sports Club had an affinity for American country clubs and by extension, rural houses. This is obvious in the design of the club house. The facades of the apartment buildings are a reinterpretation of traditional clapboard and shingle siding common in the vernacular typologies mentioned above. The scale like coverings are manifested in dark brown compact laminate sheets. Every sheet has been cut to size by the manufacturer to reduce on site labor and insure a clean edge. The sheets are contrasted with brighter detailing, such as gold anodized aluminium profiles. The green painting scheme of the interior of the stairwell links this space to the park outside.
 
已邀请:

要发表您的看法,请先登录