共 21+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:对老建筑报以尊重,在建筑改造中用建筑元素诠释“戏剧性”,新旧拼贴的视觉冲击,光影空间的张力,转角的不期而遇……老建筑里充满了新氛围。(经典值评价:7.2)
项目概况:
建筑设计:Flores & Prats
地点:西班牙,巴塞罗那(Carrer de Pere IV, 228, 08005 Barcelona, Spain)
主持建筑师:Flores & Prats
建筑面积:2923.0 m2
完工时间:2014
照片版权:Adrià Goula
 
项目简介:
该项目是对一家根植于波布雷诺(Poblenou)社区记忆的老社交俱乐部“Pau i Justícia”进行的改造,俱乐部在之前很长一段时间内是当地邻里举行婚礼庆典、初领圣体以及聚会派对等活动的场所,然而已经很多年不再使用了。现在俱乐部的大门再次向社区敞开,邻里定会意识到记忆中的空间被赋予了新的功能:一家剧院以及一间戏剧学院,一个可以进行戏剧创作的狂欢之地。
 
整个设计过程都秉持着对于前社交俱乐部的最高尊重,基于对现存空间与装饰的研究分析创造戏剧中心的新氛围。诺达的门厅通过连续的开洞连接了所有的楼层,也使整栋建筑在内部漫游视线中完整地呈现,参与者一旦进入便会被其吸引而环顾四周,产生与其他参与者邂逅的机遇。因此,门厅成为一个充满不确定性的室内空间,所有关系与交流都在不经意间产生,尤其是在许多转弯、角落及长凳处……真正的戏剧活动蔓延在整栋建筑中而不是仅仅局限在展览与表演空间。



Theater Engineer:Marc Comas.
Acoustic Advice:Arau Acústica.
Escenic Advice:Elisabet Castells.
Technical Architect:Xavier Badia.
Structure:Manuel Arguijo.
Installations:AJ Ingeniería
Colaboradores:Eirene Presmanes, Jorge Casajús, Micol Bergamo, Michelle Capatori, Emanuele Lisci, Cecilia Obiol, Francesca Tassi-Carboni, Nicola Dale, Adrianna Mas, Giovanna de Caneva, Michael Stroh, Maria Elorriaga, Pau Sarquella, Rosella Notari, Laura Bendixen, Francesca Baldessari, Marta Smektala, Ioanna Torcanu, Carlotta Bonura, Florencia Sciutto, Georgina Surià, Elisabet Fàbrega, Julián González, Valentina Tridello, Agustina álvaro Grand, Monika Palosz, Shreya Dudhat, Jordi Papaseit, Judith Casas, Tomás Kenny, Filippo Abrami, Constance Lieurade, Iben Jorgensen, Lucía Gutiérrez, Gimena álvarez, Agustina Bersier, Mariela Allievi, Toni Cladera, Clàudia Calvet.
Constructora:Betaconkret SA Construccions
Budget: 2.500.000 euros.

Text description provided by the architects. The project occupies the former social club "Pau i Justícia", deeply rooted in the memory of the neighbourhood Poblenou, a space where long ago neighbours had celebrated marriages, first communions and parties, which was abandoned for many years. Now its doors open again and these neighbours must recognize the spaces in their memories at the same time that the building has been adapted to the new program: a theatre and a dramaturgy school, a place to celebrate the theatrical creation.

The design process has been done with the utmost respect towards the former social club, studying the existing spaces and decoration and relaying on them to create the atmosphere of the new drama centre. A large foyer connects all the levels through a series of successive openings, exposing completely the building to a promenade of interior sights, in a way that everyone entering is attracted to look up or around, see people and say hello. Thus, the foyer becomes somehow a domestic place, where relations and exchanges can happen unexpectedly, surprisingly in its many turns, corners and benches... The real theatrical activity is not just happening at the exhibition spaces but expanded to the building as a whole.
 
已邀请:

要发表您的看法,请先登录