共 26+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:咖啡馆里的小山丘,点缀的翠竹,摇摆的清风,山丘之后的明月,你可以随意地坐在山丘上休憩……别样的空间体验。(经典值评价:6.7)
项目概况:
建筑设计:Design Studio Maoom
地点:韩国,首尔(453-32, YEONNAM-DONG, Seoul, South Korea)
建筑面积:50.5 m2
完工时间:2018
照片版权:Soulgraph Jin Seonggi 
 
项目简介:
我所坐的山丘就是我的空间!一个可以放松,有着新体验的场所,它的设计理念由多种语言阐述而成。位于 Yeon-nam Dong 小巷角落的山丘将吸引你的注意力。
 
这个小商店摒弃了用“需要桌子板凳来坐下的空间”的概念,从低矮的山丘上寻找灵感,在这里你的视线所及就是空间和风景。有着不同的坐卧方式去克服不舒适的感觉,意味着一个新体验的开始。这个场所是一个小咖啡店,你可以随意选择一个地方,享用一杯咖啡,而这就成为了你自己的空间。
 
“每个人都在一个共同的空间里却各自拥有多样的视线景观的新体验”的设计目的通过“山丘”的比喻方式表达出来。
 
微风拂过的山丘成为自由视线的空间;
光、时间和形体在天花板下缓慢行走;
月亮藏在山丘之后。咖啡小馆成为咖啡师的闪亮舞台。
翠竹感受着摇摆的风;
镜子捕捉到平静的日落。
 
山丘是一个你可以坐下放松一刻的地方,一个人们想来休憩的地方。
 
在潜意识里,人的感官被相似的经历驱动着。山丘带来的讯息就是一个可以坐下休憩的地方。景色中其他元素可能就是自然变化的时刻。在天花板闪耀的光线将随着时间在山丘上停留。
 
吹过咖啡店的风摇曳着竹叶。映照在镜子里的日落营造另一种色彩氛围。太阳落山,夜幕降临,有着咖啡师的咖啡吧将变成一个闪亮的舞台,就像藏在山丘之后的月亮。
 
总面积42.05平方米的山丘,除去50.5平方米包括到达1500毫米高度的使上山更容易的阶梯总空间中的咖啡制作区域和交通流线空间由7000块构成地板和家具。砖之间的缝隙根据所在位置调整在10-15毫米。
 
通向洗手间的楼梯也可以通向山丘最高点,营造了一种消失在山丘后面的感觉。这个最高点也是人们休憩时候视线的交点。



Text description provided by the architects. The hill, where I sit, is my space! A place to relax, a new experience, design concept reinterpreted with the variety of languages. The hill located at the corner of the alleyway in Yeon-nam Dong will catch your attention.
 
 
This small shop got rid of the concept of “Space (Tables and chairs) needed to “Sit”. Getting rid of the tables and the chairs, and looking up from the low hill, where your sight is, became the space and scenery. Having a diverse way to sit, beyond overcoming uncomfortableness, would mean the beginning of a new experience. This small place is a tiny coffee shop where you can enjoy a cup of coffee with wherever you choose to sit, becomes your space.
 
 
A purpose such as, “New experience, where everybody stays in the same space but they must be able to enjoy the variety of sceneries.” is expressed with metaphorical interpretation including “The hill”.
 
 
The hill, where breeze passed by, becomes a space that gives freedom of sights.
The light, time and shape walk slowly through the ceiling.
The moon hiding behind the hill. The coffee bar becomes a shining stage with baristas.
The bamboo, feels wavering winds.
The mirror, captures the calm sunset.
“The hill is a space where you can sit and relax for a moment = A place where one wants to rest”
 
 
In a subconscious moment where the sensibility of a person is moved by the familiar experience, the message of the hill here, will be recognized as space to just sit down and relax. The additional element to the scenery, is probably the moment when nature moves. The light that shines through the ceiling will stay on the hill according to the time.
 
 
The winds that will blow across the shop will sway the leaves on the bamboo tree. The sunset will reflect in the mirror and will generate another sense of color. When the sun sets and darkness comes upon, the coffee bar with the barista will become a shining stage like the moon hidden behind the hill.
 
 
The hill, with the total floor area of 42.05 square meters, after excluding coffee making area and human traffic moving space out of total area of 50.5 square meters including the stairs that reach up to 1,500mm, and to ease the movement up and down the hill, a gap between the bricks have been adjusted to 10-~15mm on the location, and is consisted of 7,000 sheets of bricks including the flooring and the furniture.
 
 
The stairs, which is the way to the restroom, is structured to go to the highest point of the hill and to come back down, where a feeling of disappearing behind the hill, and the view of resting people intersect.
 
已邀请:

要发表您的看法,请先登录