共 31+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:立面上垂直的“绿墙”,“闪烁”的面砖;室内肌理丰富的粗糙混凝土,木地板,深色的露台,整个建筑的材料尽显自然特性。(经典值评价:7)
项目概况:
建筑设计:fourth_space
地点:英国,伦敦(London Borough of Islington, London, United Kingdom)
建筑面积:785.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Gareth Gardner
 
项目简介:
fourth_space事务所设计的格罗夫纳大道住宅项目始于2014年,建筑师建议独立开发商采用一种设计引导的工程方式来挑战小工厂中采用材料和涂装的普通方式。建立在曾经有一栋质量较差的两层半独立住宅的基地上,该建筑被认为是一个敏感的欧洲联排住宅模式的建筑再造,它融入了巨大的维多利亚式伊斯灵顿平台内。                                                            
 
虽然因为卷入政治规划问题而延期了工程建设,但10个单元的方案在2017年初开建并于2018年6月完工。最后结果是一个高质量的房屋静静坐立在郊区环境中,为居住者提供了内部有品质优良材料的宽大的空间。
 
受到伊斯灵顿街上繁多的树叶和叶间漏下的点滴光斑启发,fourth_space事务所选择了一个回应当地环境的立面。轻质的材与邻近的住宅形成对比,嵌有中央深色的玻璃反射穿过树叶间的阳光,营造了一种精妙的闪烁效果,在本来可能是静止的立面上创造了一种移动的感觉。
 
在建筑的背立面,一个128平方米的有生命力的绿墙覆盖了整个建筑三层。这个垂直花园增加了格罗夫纳大道的绿意,减少了对邻居的消极视线影响,提高了该方案长期的生物多样性和可持续。
 
进入建筑物时,你会看到一个肌理丰富的粗糙混凝土室内,与清晰明确而光洁的外表面砖石形成对比。与光滑的树脂混凝土地面、一个裸露的钢结构栏杆和引人注目的‘Tornado’ 和 ‘Gant’ 混凝土灯光装置相配,建筑的公共区域有一种受到中世纪设计和建筑师例如John Lautner 和 Denys Lasdun启发的非一般感觉。
 
该公寓本身就致力于表达材料的自然特性,去创造一种更永恒的美学效果,有人字形的实木地板。定制的萨佩莱木连接的刷铜配件和固定装置,连续的自流平树脂地面。每个单元都能从建筑的两边接收到充足的阳光,借以树木像来自郊外的遮盖来营造一种生机勃勃的氛围。每个单元都拥有前后两个内衬深色复合材料的露台,可以眺望伊斯灵顿和附近的卡农贝利站。



Structural Engineers:David Dexter Associates
Planning Consultant:AZ Urban Studio
Client:Gold Section Developments
Cost:£3m

Text description provided by the architects. Grosvenor Avenue by fourth_space began as a project in 2014 with the architect suggesting to an independent developer that they could deliver a design-led project that challenged the bog-standard approach to materials and finishes associated with small developments. Set on the infill site once occupied by poor quality two-storey semi-detached houses, the building was conceived as a sensitive re-working of the architecture found in the European townhouse typology, adapted to sit within a large Victorian Islington terrace.
 
Though embroiled in politicized planning issues that delayed construction, the 10-unit scheme started on site in early 2017 and was completed in June 2018. The result is a high-quality infill building that sits calmly within it’s suburban surrounding and offers it’s occupants generous space with quality materials inside.
 
 
Influenced by the leafy character??and dappled light of the Islington street, fourth_space chose a facade that responds to this local ambience. The light brickwork contrasts with the adjacent neighboring properties and is modulated by a darker central glazed brick section that reflects the sunlight as it passes through the trees, creating a subtle shimmering effect and a sense of movement on what could have otherwise been a static facade.
 
 
At the rear elevation of the property, fourth_space constructed a 128sqm living wall that covers three storeys of the property. This vertical garden adds to the greenery of the tree filled Grosvenor Avenue, reducing the negative visual impact on neighbours and enhances the long-term biodiversity and sustainability of the scheme.
 
 
Upon entering the building you are met with a rough faced highly textured concrete interior that contrasts with the sharply defined brickwork envelope of the interior. Pairing this with smooth resin ‘concrete’ floors, a raw steel balustrade and dramatic ‘Tornado’ and ‘Gant’ concrete light fittings, the common parts of the building have a distinct feel inspired by mid-century design and architects such as John Lautner and Denys Lasdun.
 
 
The apartments themselves were rooted in expressing materials naturally to create a more timeless aesthetic, with herringbone solid oak flooring, bespoke sapele joinery brushed brass fittings and fixtures and the continuing resin ‘concrete’ flooring. The units each receive ample sunlight from either end of the property, whereby the presence of the trees gives a sense of living within a suburban-like canopy. Each unit is given both front and rear terraces lined in a dark composite decking, which overlooking Islington and the nearby Canonbury station.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录