共 18+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:狭长地块上的狭长型住宅,进深约是面宽的4倍,楼梯被置于建筑的中心。设计上充分考虑了自然光与通风,以及采用了简洁明亮现代的材料。(经典值评价:6.6)
项目概况:
建筑设计:Boro Architects, Cochineal Design
地点:匈牙利(Hungary)
主持建筑师:Darren Krumpus
完工时间:2018
照片版权:Bjorg Magnea, Emma Tannenbaum
 
项目简介:
我们的设计灵感源自于展览场所,大多数的展览馆都因为对展品的保护需要做到无开窗空间,所以通常情况下展览馆设计都需要对光照和自然通风进行特殊设计。我们在研究这些艺术展馆的过程中找到了一些设计灵感。 比如,相较于那些看上去相对复杂的、使人眼花缭乱的作品来看,我们在Alex Katz的作品中选择了一些尺寸较大的单品。有两件具有1960年代建筑风格的椅子,它们的灵感来源于一个匈牙利的展览馆。
 
为了能够达到自然光照和通风的最大化,建筑师将台阶置入到建筑的中心,将建筑两端中的自然光引入到所有的住房中。中心台阶在唯一的室内剪力墙处结束,因此楼梯间会遮挡住自然光。我们不希望这个楼梯间给人一种空间狭小且像一个隧道一样的感觉。所以我们在立柱和管道之间增加了开窗。这些窗户连接在楼梯间和有自然光照的走廊之间,所以楼梯间会给人一种很轻盈透光的感觉。每当楼梯间中需要有光照是,总会有质感独特的光束通过窗户照进楼梯间里。
 
在12英尺(3.66米)宽的空间中,每一英尺都需要被很好地利用到。因此减少墙的数量相当重要。整个房间需要容纳下基本模塑、门饰板、后挡板、插座口等硬件。有1/4英寸的房间将会被平嵌线覆盖,其中包括装饰的细节、窗套,房间门框等。整个房屋的空间突显出了狭窄的概念。
 
这个屋子有10英尺的天花板,所以我们特别设计了一个98英寸高的折叠门,从而使得用户从屋内向外看的视线提高的同时也可以更方便与搬运家具物品进出房间。将折叠门打开时,整个房间像一个很长的开放式展厅。将门关上房间作为私密空间使用时,特制的抛光铜把手变成了一种精致的装饰。
 
我们希望整个房间给人一种经过精心设计过的样子,虽然传统意义上奢侈的材料比如大理石等,会给人一种很嘈杂的感觉,然而这个空间是简单但是由建筑师仔细推敲过的空间。
 
所以我们设计团队选择了最简单的材料,比如:木料,混凝土和铜制品与黑、白的背景形成鲜明的对比。我们将使用亮度较高的白蜡木作为楼板,台阶,厨房以及其他木制品家具的主要材料。剩余其他的工作台和后挡板都是亮灰色的混凝土,从颜色上能与海港鹅卵石街的颜色交相呼应。两间卫生间的墙面都应用了上釉的混凝土瓷。所有的硬装,电灯开关以及管道都是以抛光铜为材料,这样的选材正好能和深色锌合金的立面形成统一的效果。总体来说,整体设计突显出了高级,精致且国际范的水准。



Interior design/lighting design:Cochineal Design
Kitchen Designer :HenryBuilt

Text description provided by the architects. Galleries felt like a natural inspiration because they are essentially windowless spaces (necessary for art preservation) that need to be well-lit; therefore, special design attention is given to creating light and air. Once we began to study art galleries, we found ourselves making other gallery-inspired decisions as well. For instance, largely inspired by the display of Alex Katz’s works, we chose large-scale simple art, rather than smaller or busier pieces that might add visual clutter or fuss. Two architectural chairs from the 1960s were sourced from a gallery in Hungary.

 
In order to maximize light and air, the architect located the staircase at the center of the building, which lets natural light from both ends of the house into all habitable rooms. The stairs are sectioned off with the building’s only interior shear walls, therefore the stairwell itself obstructs natural light. We did not want the stairs to feel tight and tunnel-like, so we designed windows between the studs and pipes. These windows connect the stairwell to the naturally lit corridor, so the staircase feels airier. The staircase windows also house custom light fixtures that light the stairs when necessary.
 
 
In a 12’ wide space, every inch counts. Therefore it was decided nothing would be proud of the wall. Base moulding, door trims, backsplashes, outlet receptacles, etc are all flush. A ?” reveal made with a reglet runs throughout the house, defining trim details, window casings, room thresholds, etc. The concept of the narrow reveal speaks directly to the narrowness of the house.
 
 
The house has 10’ ceilings, so we designed custom 98” high pocket doors that draw the eye up and also allow pieces to be moved in and out of spaces more easily. When the pocket doors are open, the house feels like one long open gallery space. When they are closed for privacy, the custom oil rubbed bronze hardware adds simple, sophisticated decoration.
 
 
We wanted the space to feel like fine design, however traditional luxury materials like marble felt too busy--the space had to be simple and well-edited, yet rich at the same time.
 
 
Therefore we kept the material palette to a minimum: wood, concrete and bronze with contrasting black and bright white backdrops. Ash wood--a light-hued hardwood--runs throughout (floors, stairs, kitchen, cabinetry other). All countertops and backsplashes are a light-grey concrete, which is a reference to the seaport’s cobblestone streets. Two of the bathrooms feature custom encaustic concrete tile as well. All hardware, light switches and plumbing fixtures are custom oil rubbed bronze, which is a reference to the dark zinc facade of the building. In all, these decisions feel elegant, sophisticated and intentional.
 
 
Text by: Designer Sarah Mendel, Principal, of Cochineal Design.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录