共 73+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:曲线状的木结构撑起的古铜色屋顶,玻璃天窗为这个以地下空间为主的住宅建筑提供了充足的照明,铜元素无处不在,冷暖色调的感官刺激,如同光明与黑暗的交替。(经典值评价:7.7)
项目概况:
建筑设计:Gianni Botsford Architects
地点:英国,伦敦(London, United Kingdom)
建筑面积:253.0平方米(2722.0 ft2 )
完工时间:2018
照片版权:Edmund Sumner
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。Gianni Botsford Architects 设计的“花园住宅” 项目坐落在一个隐匿的城市花园中,这是一座带有金铜色屋顶的建筑,是一座非同寻常的住宅,它是从一座19世纪40年代的诺丁山别墅旁边的一条狭窄的通道进入。该项目需要拆除一座20世纪60年代的平房,取而代之的是一座以地下空间为主的住宅建筑
 
该建筑外观上最显眼的就是一个亭子状的铜屋顶。屋顶的室内部分是由云杉制成的复合胶合板木结构组成,其双曲线的结构一直通向屋顶中央的玻璃天窗。这个屋顶好似漂浮在带有玻璃立面的客厅上方,既增加了屋顶的轻盈感,同时又将住宅内部与周围的景观花园以及城市环境连接起来。
 
设计师在整个住宅中设计了很多铜元素,从底层厨房的表面到下面房间里的一些装饰细节,为整个室内增添了许多温馨的暖色调。花旗松和卡拉拉大理石雕塑之间的冷暖色调对比增加了地下空间的感官品质,就像光明与黑暗间的区别。该建筑的地下为两层。 卧室在地下层,这里还有一个宽敞的客厅/走廊区域,而在最低的一层有一个10米长的游泳池。采光井和天窗的设计是为了将日光能够照射到底层空间的墙壁上。
 
设计师所面临的一个挑战是如何将日光引入到8米以下的深度,尤其这座房子空间紧凑且朝向北。通过数字分析工具可以根据光线照进来的形式和建筑的布局结构来找出一个三维解决方案。这座花园中的住房是根据 Gianni Botsford Architects 建筑事务所早期对自然光的处理经验来设计的,他们通过对白天和各季节中自然光的处理,让这里的光线既充足又活跃,最终定义出了该建筑的本质。 Gianni Botsford 如是描述了这栋住宅。
 
“将光明与黑暗一起融合在建筑中,就是和环境给予你的东西一起工作 —— 它具有一组独特的限制和机会。它的形状是由围绕它的光线和阴影塑造的,帐篷状形的屋顶为住宅创造了一个新的生活场所 —— 形成了一个背靠周围的大体量并能够拥抱这片场地的建筑。”
 
室内木制屋顶结构上的每个单独的部分都朝三个方向弯曲,这些部件都是由 Gianni Botsford Architects 建筑事务所提供的三维模型在多洛米蒂山先预制造。然后将这些预制部件运到现场并分成八个部分进行组装。Gianni Botsford 建筑事务所对屋顶的概述是,“使用数字和手工工艺进行设计,建模和制造,并相互补充,复杂木制屋顶结构的掩盖了温馨的家庭规模和特征。”



Design Team:Gianni Botsford, Paulo Martinho (Project Architect), Kate Dar-by, James Eagle, Hiroshi Takeyama, Anahi Copponex

Structural Engineer:Built
Services Engineer:Pearce and Associates
Quantity Surveyor:Leslie Clark
Landscape Architect:Todd Longstaffe-Gowan
AV:Andrew Lucas Ltd
Arboriculturist:Treeprojects
Approved Inspector:Salus
CDM:Goddard Consulting
Lighting Designer:Isometrix
Planning Authority:Royal Borough of Kensington and Chelsea

Text description provided by the architects. A copper-roofed pavilion in a hidden urban garden, Gianni Botsford Architects’ House in a Garden is a highly unusual dwelling accessed through a narrow passage alongside a 1840s Notting Hill villa. The project involved the demolition of a 1960s bungalow and its replacement with a largely subterranean house.

 
Externally the most visible component of the house is its pavilion like a copper-clad roof. Inside, the roof comprises of a complex glulam timber structure made from spruce, its double curvature concluding in a glazed oculus. The roof has a floating quality set above a glass-walled living room that enhances a sense of lightness while connecting the interior of the house to the surrounding landscaped garden as well as to its urban context.
 
 
Copper recurs throughout the house, in surfaces of the ground floor kitchen and in detailing of rooms below, adding a subtle tonal warmth to the interior. The contrast between the cool and warm tones of Douglas Fir and carved Carrara marble adds to the sensual quality of the underground spaces as does the carefully studied play of light against darkness. There are two levels below the ground floor. Bedrooms are immediately below ground, while there is a generous living/ gallery area with a 10-meter long swimming pool on a level further below. Lightwells and skylights are designed to optimize daylight casting toplight onto the walls of lower ground floors.
 
 
Introducing daylight to a depth of up to eight meters was a challenge especially as the site of the house is tight and north facing. Digital analysis tools were used to seek out the three-dimensional possibilities that light gives in terms of generating the form and organization of the building. The House in a Garden builds on Gianni Botsford Architects’ earlier preoccupations with the manipulation of natural light throughout the day and through the seasons, enriching, enlivening and, ultimately, defining the nature of the architecture. Gianni Botsford describes the house,
 
 
“To build with light and darkness is to work with what a context gives you - a unique set of constraints and opportunities. Shaped and informed by the light and shadow that surround it, the roof’s tent-like form creates a new place for life to occur in the house - one that turns its back on the large volumes surrounding it and embraces the site.”
 
 
Each individual and unique piece of the timber roof structure is curving in three directions and was pre-fabricated in the Dolomites from three-dimensional models Gianni Botsford Architects provided. The pieces were then brought to the site and craned into position in eight sections.?Gianni Botsford summarises the concept for the roof, “Designed, modeled and fabricated using both digital and manual processes each feeding the other, the intensity of the complex timber roof structure belies its warm domestic scale and character.”
 

要发表您的看法,请先登录