厄瓜多尔18世纪老宅改造(House of the Flying Beds )- AL BORDE

编辑导读:十八世纪晚期的老宅,改造之后用来接待客人,整个房子几乎是公共的,私密空间仅限于居者的每张床上,建筑师在进行了简单的加固和翻新后,对屋顶部分进行了着重处理,在屋顶桁架间放置了间隔的三张床,由此形成了悬空“卧室”。(经典值评价:6.7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:AL BORDE
地点:厄瓜多尔(Ecuador)
完工时间:2017
照片版权:JAG Studio
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。房子始建于十八世纪晚期,给人的第一印象是已经完全无法使用了。它只有一层,铺地面已经破烂不堪,整个八十平方米的空间阴冷、黑暗,甚至连木构屋顶也都腐朽了。在整个房子里,也只有那些第一眼看起来不是那么糟糕的夯土墙,似乎可以翻新。
 
因为住户并不追求私密性,所以厨房,起居室,餐厅和浴室都是作为公共空间使用。因为该项目将一直作为接待访客和友人使用的,所以整个房子几乎是公共的。总而言之,在这座房子里,私密空间被压缩到家庭成员的每张床上。
 
房子最后完工的装饰几乎和十八世纪时一样。房子的翻新动作很少且具有策略性,比如加固结构墙体,处理夯土,置换破旧的门窗,地板被做成了抛光的混凝土地面。
 
该项目需要一个新的屋顶,所以我们利用这个改变的优势,来安置了卧室。在墙的上缘加了新的圈梁。在圈梁之上,每间隔一米五十五公分安置桉树桁架。在每个桁架之间安置一张床,一共安装了三组这样的可居住的桁架。
 
由于原有屋顶瓦片太破旧了,已经没有可能去重新使用了,所以就把他们用作庭院的回填材料。屋顶使用旧轮胎做成的瓦状覆盖件以及一个回收玻璃做成的屋脊,这样既能吸收光和热,也能兼顾屋内的采光。

Collaborators:Charlotte Vaxelaire
 
Construction Management:José Guerrero
 
Structure:Patricio Cevallos & Mathieu Lamour?
Construction: Maestro Miguel Ramos +?ENOBRA?+ Edison Marcial

Text description provided by the architects. Built in the late eighteenth century, at first sight the house gave the impression of not being useful at all. It had only one-floor plan, the brick floor was broken, the eighty square meters were dark and cold, and the wood roof structure was rotten. Only the earth walls seemed able to be refurbish, which at first glance they did not look so bad at all.
 
 
 
The family does not seek for privacy: kitchen, living, dining, and bathroom are for communal use. Almost public because the project is thought to receive visitors and friends all the time. In this house for all, the private space is reduced to the bed of each one of the members of the family.
 
 
The final finishes of the completed work are almost the same as they were there in eighteenth century. The refurbish actions are a few and strategic: structural walls are reinforced, rammed earth is treated, doors and windows that were in poor condition are changed, and the floor is polish concrete.
 
 
The project demands a new roof, so we take advantage of this action and solve the bedrooms too. A new upper bond beam connects the walls. Over it, eucalyptus trusses were installed each meter and fifty-five centimeters. Between each truss there is a bed, in total three pairs of habitable trusses were assembled.
 
 
It was impossible to reuse the roof tiles; their poor condition turned them into patio backfill material. The roof is solved with shingles of old tires and a ridge of recycled glass that swallows light, heats and illuminates the interior.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲

















已邀请:

要发表您的看法,请先登录