共 14+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:场地上原有一个地下车库,建筑师对其进行了改造,将其与上面的新建建筑联系了起来。二层是卧室区,一两层之间用一个螺旋楼梯的串联了起来。(经典值评价:6.5)
项目概况:
建筑设计:Elding Oscarson
地点:瑞典,利丁粤岛(Sweden)
主持建筑师:onas Elding, Johan Oscarson, Matthias Salaets
建筑面积:340.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Mikael Olsson
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。这是一个有趣的故事。机缘巧合下,我们的客户,一群艺术爱好者在寻找更大的公寓时,他们偶然发现了一个拥有八个车位的地下车库的地块,就在斯德哥尔摩郊外的利丁粤岛上。这个地块除了地下车库之外什么也没有,这种现状并不是他们想要的,但总感觉这应该会有有趣的故事发生——很快,一个设计雏形,结合了综合画廊的房子,逐渐在脑海里形成。
 
经过考虑成本并试图从场地中已有建筑中获益,原有车库的很大一部分被纳入室内。通过切割屋顶板,车库结构已经被改变,连接到上面的新建筑,同时为建筑引入充足的阳光。二楼被自然地分为四间大小不一的卧室,围绕天窗下的中央螺旋楼梯布置,而一楼则是一个单一的大房间。充足的日光和环绕的视野,再加上坚固的胶合板条梁下宽裕的净高,都使的整个建筑和周围的自然及树木完美的融合起来了。 
 



Text description provided by the architects. By coincidence when looking for a larger flat, the art-loving clients came across a plot with an 8-car underground garage on the island Liding?, just outside Stockholm. Apart from the submerged garage, the plot was empty. This was not what they were looking for, yet it felt just right – soon a dream of a house with an integrated gallery started to form.
 
 
Through a cost conscious process and an attempt to benefit from what was already built on site, a large portion of the original garage has been appropriated for indoor climate. The garage structure has been altered by cutting open the roof slab, connecting it to the new building above and leading down ample daylight. While the first upper floor divides naturally into four bedrooms of various sizes, arranged around a central spiral stair under a skylight, the ground floor is a singular large room. With daylight and views from all four facades and a generous height under its tightly pitched plywood beams, this space is blending with the nature and trees surrounding it.
 

要发表您的看法,请先登录