上海艮上茶餐厅室内设计(GENSHANG Restaurant )- 一岸建筑设计(OFFICE COASTLINE)

编辑导读:浅浅的绯红,米黄的家具,半透明红色布料的分隔,凹凸延伸纹理的墙面,舒缓的流线,营造惬意、精致的空间氛围……(经典值评价:6.8)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
室内设计:OFFICE COASTLINE
地点:中国上海中海环宇荟1FL136(423 Madang road, Shanghai, China)
主持设计师:松下晃士(Akihito Matsushita )
建筑面积:198.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Alessandro Wang
 
项目简介:
我们设计了生活方式品牌店“艮上”新的茶餐厅。茶餐厅位于一个商业综合体的室外一层,毗邻上海马当路。这个项目通过创建一个舒缓的流线,慢慢引导人进入一个惬意的氛围空间。
 
茶餐厅的主入口朝向属于商场的室外道路。门口铜色的窗框面向街道迎接客人。入口空间的半透明红色布料舒缓地划分开精品展示区和餐饮区。
 
长形的吧台引导人的视线到更加内部的空间。吧台上方半弧形的吊顶和圆柱状吊灯营造出舒适的氛围空间。吧台后侧的墙面有凹凸延伸纹理,光线随着时间变化,就像潮汐一般涨幅,从早到晚拥有不同的光景。
 
吧台正对面就是4.8m高的开放式餐饮区。我们设计了一套像圆蛋糕的桌椅,方便灵活使用。
 
VIP房位于最内部的空间,有拱形天花吊顶和折叠门,适合举办会议、活动、私人派对等等。墙面上铜色镜子则增强了空间的进深感。

Design Team:Zhenyu Yang, Zhenyan Wu, Benyang Zhou
 
 
Constructor:Shanghai Yunbao interior design construction co. ltd.
Lighting consult:West mount lighting co.lcd.

Text description provided by the architects. For life-style brand “Genshang”, We designed their new tea house on Madang road, downtown of Shanghai. The client wishes to have a place for the slow life in contrast with the daily fast-paced life. We approached the project by making a gentle sequence, from the entrance shop, long tea bar, dining area to the lounge room at the end.
 
 
 
The project is located on the 1st floor of a commercial complex. The main entrance is set up on the inner side of the shopping complex, framed by copper, another interpretation of their brand color. The door is recessed and open to the side, in order to welcome the guest gently into the shop. The lower display, together with translucent fabric softly hides space behind, and shift the passage to the side.
 
 
The long timber counter, almost takes the full length of the side, serves Chinese tea in the daytime and cocktail at the night. Above the counter, the half-vaulted ceiling with copper pendant lightnings creates a cozy atmosphere. Behind the counter, we used uneven wall relief, which gives different expression according to the natural light.
 
 
The main dining space is 4.8 m high with exposed ceiling. We designed a table and chairs set like a round cake which can be stood for party or display for an event in the center.
 
 
The lounge room with vaulted ceiling is located on the deepest place from the main entrance. With folding doors, it suits for activities such as meeting, event and private party.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲














已邀请:

要发表您的看法,请先登录