美国罗格斯大学卡姆登校区护理与科学大楼(Rutgers University-Camden: Nursing and Science Building )- Perkins Eastman

编辑导读:三角形地块上,一座拥有动感而富有表现力立面的大楼重新激活了街区,四层高的玻璃幕墙,动态的玻璃系统,“超级窗口”的形象……(经典值评价:7.2)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Perkins Eastman
地点:美国,新泽西,卡姆登(肯顿)市(530 Federal Street, Camden, New Jersey, 08102, United States)
主持建筑师:Perkins Eastman
建筑面积:9383平方米(101000.0 ft2 )
完工时间:2017
照片版权:Sarah Mechling-Perkins Eastman, Jeff Goldberg-ESTO, Andrew Rugge-Perkins Eastman
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。 经过了几十年的衰落,最近,新泽西州的卡姆登市(City Of Camden)表现出了重振社区的决心,而这一决心在罗格斯大学位于卡姆登市的护理与科学大楼当中得以实现。这座建筑表明了正在进行的振兴工作的严肃性,努力使卡姆登市成为教育与医疗行业的主要参与者。
 
这座大楼紧邻市政厅,紧靠交通繁忙的轻轨车站,大大改善了卡姆登的城市环境,并同时体现了交通、滨水区、历史建筑和活跃的步行空间的内在价值。它位于罗格斯大学卡姆登分校和Cooper医学中心之间的市政厅广场边缘的一处三角形空地上,是这座传统校园边界之外的第一座学术大楼,也被誉为是帮助振兴卡姆登市的第一步,通过一条走廊,把学校区域与Cooper 大学医院和Rowan大学的Cooper医学院连系起来。
 
此项振兴举措的意义在于将这座大胆的建筑置于一条空置了几十年的街道之上。为此,该大楼希望通过三个沿街的店面激活街道,并同附近的轻轨车站产生联系。本案并没有回避这一具有挑战性的环境,而是通过其富有表现力的多维立面来展示其内部活动。
 
该大楼通过建立一个建筑性的背景回应着街道环境,它的动感形状,富有表现力的细节和动态玻璃系统为校园外的大楼打上了标志性的烙印。通过首层店面的开窗形式以及石色调的超高强度混凝土覆层,该建筑在北部和东部做出了场地回应。而在西南向,沿着建筑物的对角线的设置一面四层高的玻璃幕墙可以俯瞰整个南卡姆登市,凭借这一巨大的“超级窗口”,该设施的内部学术功能在城市中得以“展示”,通过这种方式将使用者的日常生活中与城市环境紧密联系在一起。
 
作为为整个护理教学单元提供服务的新的唯一设施,本案位于校外的这一特点给建筑师带来了挑战。由于缺乏专门的外部空间,这座建筑需要容纳一群护理专业的学生,他们的整个学术生涯中基本上都会留在这个单一的设施当中。这就要求创造一个动态、多样、灵活的内部环境,以满足学生学习、社交、协作等功能,并在这里完成他们的四年制课程。因此从本质上说,这座建筑本身就是一座校园。
 
尽管这座建筑位于了一条重要的街道边缘,但它位置独特性将其与周边环境隔离开来,使其被认为是卡姆登市中心的巨型雕塑。
 
因此,本案的外部设计的目的是为了在不同尺度上更好的发挥组合功能。并且,为了配合建筑物在护理和科学研究和培训中的使用,其内饰同外部一样,也是从看似随机的DNA基因分型模式中获得启示。

Photographs:Sarah Mechling-Perkins Eastman, Jeff Goldberg-ESTO, Andrew Rugge-Perkins Eastman
 
Architect Of Record:NELSON Architects
Civil Engineer:Langan Engineering
MEP Engineer:Vanderweil
Structural Engineer:O’Donnell & Naccarato
General Contractor:Hunter Roberts Construction Group
Owner’s Representative:Greyhawk
Exterior Wall Consultant:Atelier 10
Roof Consultant:Roof Maintenance Systems

Text description provided by the architects. After several decades of disinvestment and decline, the City of Camden, New Jersey, has recently shown a commitment to revitalization and community-building. This commitment is realized in the new Rutgers University-Camden: Nursing and Science Building. The building announces the seriousness of purpose about the revitalization efforts underway that are positioning Camden as a major player in “eds and meds.”
 
 
 
Located adjacent to City Hall, abutting the heavily trafficked Light Rail station, the building significantly improves Camden’s urban context; it captures at once the inherent value of access to transportation, a waterfront, historic building stock, and an activated pedestrian realm. Located on a triangular site on the edge of City Hall Plaza between the Rutgers-Camden campus and the Cooper Medical Center—the first university academic building located off Rutgers-Camden’s traditional campus boundaries—the building is described as the first step in an effort to help revitalize Camden, by building a corridor connecting Camden’s university district with the Cooper University Hospital and Cooper Medical School of Rowan.
 
 
The location for this revitalization is meaningful: The bold building is located on a swath of streetscape left vacant for decades. To this end, the building includes three storefronts to activate the street and provides a connection to the activity generated from the Light Rail. Instead of shying from this challenging context, the design embraces it through its expressive, multidimensional facades that showcase the activity within.
 
 
The building establishes a contextual architectural response to its street condition while its dynamic shape, expressive detailing, and animated glazing systems provide a signature expression for the University in its off-campus setting. By utilizing a punched-window aesthetic with pedestrian level storefront and a masonry-toned, ultra-high strength concrete cladding, the building makes a contextual statement to the north and east. To the southwest, a four-story glass fa?ade along the building’s diagonal overlooks south Camden. By virtue of this monumental “super-window,” the facility’s internal academic functions are “on display” to the city, and its occupants are constantly connected back to the urban context while going about their day.
 
 
As the new single facility serving the entire Nursing academic community, the building’s off-campus location posed a challenge. With a lack of dedicated exterior space, the building needed to accommodate a nursing student population that would largely remain in this single facility throughout their academic careers. This demanded the crafting of a dynamic, varied, and flexible interior environment that could satisfy the learning, socializing, collaboration, and study habits of students as they move through the four-year program—essentially, the building becomes a campus in itself.
 
 
While the building siting establishes an important street edge, its position uniquely isolates it from the surrounding architectural context, allowing the building also to be understood as a three-dimensional sculptural object in the heart of Camden’s downtown.
 
 
The exterior design was developed, therefore, to function compositionally at different scales, while it and the interior palette—in keeping with the building’s use for nursing and science inquiry and training— take cue from the seemingly random patterns of DNA genotyping.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲








































已邀请:

要发表您的看法,请先登录