共 22+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:一个融合多种居住类型和规模的“垂直城市”,空中平台、顶层花园和独立阳台形式的户外绿化区域构成了设计的重要元素。“城市”、“邻里”和“家”的概念被融合进设计的方方面面。(经典值评价:7.7)
项目概况:
建筑设计:UNStudio
地点:新加坡(Singapore)
时间:2018
建筑面积:18,500平方米
照片版权:Darren Soh
 
项目简介:
Scotts大楼SOHO公寓位于新加坡的黄金地段,靠近乌节路豪华购物区,眺望邻近公园和新加坡城市全景。该塔楼拥有18,500平方米、共231个单位,包含一至三房公寓、四房楼顶公寓、宽敞的绿植园林、空中花园、楼顶公寓顶层花园以及各种娱乐设备。UNStudio创始人及首席建筑师Ben van Berkel表示:“这个大楼是新加坡城市的一个有趣点,跳出了一般的惯常设计手法,我们创造了一个空中街区,一个每个区域都很独特功效的垂直城市。”

Scotts大楼的建筑理念是一个融合多种居住类型和规模的“垂直城市”。同时,空中平台、楼顶公寓顶层花园和独立阳台形式的户外绿化区域构成了设计的重要元素。塔楼的垂直城市概念取自︰“城市”、“邻里”和“家”。

垂直城市的概念与绿化区域通过两种形式紧扣在一起:“垂直框架”和“天空框架”。垂直框架以城市方式组织塔楼。它将塔楼整合为一个“垂直城市”,将四个住宅群划分为不同的小区。

四个相互堆叠的住宅群体被设计成不同功能和定制的生活模式。 一卧室城市阁楼公寓位于的较低的天空框架上方,组成塔楼的低层部份。第二组城市景观单位(两居室公寓)面向相邻的良木山(Goodwood Hill),位于一卧室公寓之上。然后是园景单位,置于第二个天空框架上方。而塔楼最后一个住宅群体包含了三个独特的楼顶公寓,并拥有私人屋顶阳台。

通过户外空间的类型、规模、布局和连贯性以及室内布局个性化的可能性,为每个单位提供独特的身份。Ben van Berkel:“Scott大楼中的阳台与单独框架区域的分区相互连结,在结构中创造出不同的细节尺度,既有复杂、细小的细节也有较大的形态细节。在Scotts大楼中,阳台构成室内家具的一部分。”

塔楼西侧附近的绿色区域最初通过Sitetectonix设计的地面景观概念延伸到Scotts大楼地块。这个地面层概念形成一个多层环境,将居民可用的不同空间和娱乐设施连接在一起。花园内的娱乐设施包括一个带阳光甲板的50米游泳池、儿童游泳池、游泳池、餐厅和烧烤亭、会议区以及按摩和健身室。

较低的天空框架平台“空中大厅”构成通往公寓的绿化通道,位于通往大楼的通道上方8米处。这个平台可以将花园的自然景观垂直延伸到塔楼。第二个天空框架平台“空中花园”在第三个小区上方,提供全方位景观,并可用作户外活动的社交平台。空中花园层设有按摩池、游泳池和用餐平台等设施。

青翠的景观连接了公共户外空间,而塔楼升降机大厅通过使用天然材料来引入自然景观到室内。大堂空间主要以柔和的木制线条和优雅的大理石地板饰面以强调自然元素,其余部份则采用油白玻璃以反映和扩大空间。大理石(90×90厘米)以随机图案布置在地板上,并延伸到大堂墙身,藉以以扩展视觉空间。曲线木制的线条折叠在天花上并横跨大厅连接大堂两端,为空间注入活力和暖意。整个大厅采用的弯曲木制线条与塔楼外部,特别是白色金属框架遥遥呼应。



The Scotts Tower SOHO apartment building is situated on a prime location in Singapore, close to the Orchard Road luxury shopping district and with views encompassing both nearby parkland and the panoramic cityscape of Singapore City.?The 18,500m2, 31-storey, 231-unit tower consists of 1 to 3-bedroom apartments and 4-bedroom penthouses, along with expansive landscaped gardens, sky terraces, penthouse roof gardens and a variety of recreational facilities.?Ben van Berkel: “An interesting facet of The Scotts Tower is the way that it reacts to the urban context of Singapore. Instead of the more usual means of planning a city horizontally, we have created neighbourhoods in the sky: a vertical city where each zone has its own distinct identity.”

The concept of The Scotts Tower is that of a vertical city incorporating a variety of residence types and scales. In addition, outdoor green areas in the form of sky terraces, penthouse roof gardens and individual balconies form an important element of the design. The vertical city concept is interpreted on the tower in three scales; the ‘city’, the ‘neighbourhood’ and the ‘home’.

The four residential clusters that are stacked on top of each other are each designed for versatile and customised living. Situated above the lower sky frame, the one bedroom City Loft residences pixelate the lower tower. The second cluster of the City View units (two bedroom apartments) face the adjacent Goodwool hill on the lower part of the tower and continue above the first package.?Park View units form the next cluster, above the second sky frame. Crowning the tower is the final cluster containing three exclusive Penthouse residences that also have private rooftop terraces.

Individual identity is given to each unit by means of type, scale, distribution and articulation of outdoor space, along with the possibility for personalisation of the interior layout.?Ben van Berkel: “The balconies, combined with the zoning of the individually framed neighbourhoods, in The Scotts Tower create different scales of detail in the structure; both intricate, smaller details and larger gestural details. In The Scotts Tower the balconies form part of the interior furniture.”

The nearby green area to the West of the tower is extended into The Scotts Tower site initially by means of a ground level landscape concept designed by Sitetectonix. This ground level concept incorporates a multi-layered environment which links together the different zones and recreational facilities available to the residents.?Recreational facilities within the gardens include a 50 meter lap pool with sun deck, a children’s pool, a wellness pool, dining & BBQ pavilions, a meeting pavilion and massage and gym pavilions.

A green gateway to the residences is created by the lower sky frame terrace, the ‘sky lobby’, which is located eight meters above the access routes to the building. This terrace serves to continue the natural landscape of the gardens vertically into the tower.?A second sky frame terrace, the ‘sky garden’ is introduced above the third cluster, offering panoramic views and the possibility for use as a social platform for outdoor events. Facilities such as Jacuzzi pools, a swimming pool and a dining deck can be found on the sky garden level.

A verdant landscape unifies the communal outdoor spaces. An extension of this quality, through the use of natural materials, was the primary design intention for the lift lobbies of the tower.?The two main elements of the lobby spaces are the warm wooden ribbons and the elegant marble floors. These elements clad the primary parts of the lobbies (lift entrance walls and circulation) in order to create emphasis, while the technical cores are clad with white back-painted glass to reflect and enlarge the space.?Marble tiles (90x90cm) are arranged on the floor in a random pattern and extend upwards on the lower part of the lobby walls to extend the space. Above this, curvilinear wooden ribbons fold on to the ceiling and span across the lobby, connecting both ends and introducing motion and residential warmth into the space.?The soft curves that characterise the wooden ribbons used throughout the lobbies link to the language found on the exterior of the tower and the white metal frame in particular.

UNStudio: Ben van Berkel, Astrid Piber with Ger Gijzen, Konstantinos Chrysos, Luis Etchegorry, Cynthia Markhoff, Elisabeth Brauner, Shany Barath, Thomas van Bekhoven, Iris Pastor, Rodrigo Ca?izares, Albert Gnodde, Mo Ching Ying Lai, Grete Veskiv?li, Philipp Weisz, Samuel Bernier Lavigne, Lukasz Walczak, Alicja Chola, Cheng Gong
Client: Far East Organisation
Design Architect UNStudio: Ben van Berkel, Astrid Piber with Ger Gijzen, Konstantinos Chrysos, Luis Etchegorry, Cynthia Markhoff, Elisabeth Brauner, Shany Barath, Thomas van Bekhoven, Iris Pastor, Rodrigo Ca?izares, Albert Gnodde, Mo Ching Ying Lai, Grete Veskiv?li, Philipp Weisz, Samuel Bernier Lavigne, Lukasz Walczak, Alicja Chola, Cheng Gong
Executive Architect: ONG&ONG, Singapore
Project Management: Arcadis, Singapore
Advisors:
Landscape Architect: Sitetectonix, Singapore
Structural Engineer: KTP Consultants, Singapore
Mechanical Engineer: United Project Consultants, Singapore
Interior Design (Residential Units): Creative Mind Design, Singapore
Visualizations: rendertaxi, Aachen

要发表您的看法,请先登录