法国洛代夫博物馆(建筑改造)(Lodève Museum )- Projectiles

编辑导读:历史与当代在这里进行了一系列物质和空间上的对话,素雅纯粹与斑驳在这里交映。新的入口——现代的立面嵌入了历史界面……(经典值评价:6.9)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Projectiles
地点:法国,洛代夫(34700 Lodève, France)
建筑面积:3251.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Vincent Fillon
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。该项目的场地十分复杂,很难从一系列既有建筑中找到突破口。除Fleury酒店外,没有特别突出的建筑。我们选择在这里置入一个现代立面,以作为该博物馆新的入口。建筑的内部和外部均呈现出天然的“矿物”质感,从象征性和结构两方面将建筑的不同时期联系在一起。
 
位于共和大街的Fluery 酒店如今不会受到任何其他建筑的干扰,而成为一处独特的地标。既有建筑的翻新以及前院室外空间的重建在该项目中同时进行。
 
在建筑内部,历史与当代建筑之间的物质性对话产生出形式多样的展览空间,并结合了多层级的处理手法,带来精致而微妙的视觉感知。室内空间的设计旨在提出一种有争议的,敏感的超越描述本身的叙事方式,经过重新布局后,博物馆的空间序列变得更加清晰,室内设计也远超出装饰性的意义。
 

Collaborators:Daniel Meszaros, partner-architect in charge, Clara Reviu, Johanna Bleicher, Colas Saint-Martin, Pierre-Alexandre Treust, Thomas Bouchet, Charlotte Billon, Juliette Turpin, Brice Launay
Patrimonial architect:LAURENT DUFOIX
Landscape:EMMA BLANC Paysage
Structures:OCD Groupe
Coordination:OCD Groupe
Graphic design:POLYGRAPHIK
Lighting design:HERVE AUDIBERT
Cost:MICHEL FORGUE
Sustainability:ALBERT & COMPAGNIE
Consultants:COMMENT Multimedia
Client:Communauté de Communes Lodévois et Larzac

Text description provided by the architects. On this complex site, the series of constructions is hard to decipher. Except perhaps for the H?tel Fleury, none of the buildings really stands out. We chose to insert a contemporary facade as the new entrance to the museum. The pronounced “mineral” nature of the project, both outside and inside, unites the different periods of construction: it binds them together, so to speak, both symbolically and structurally.

From Rue de la République, the H?tel Fleury is now visible and free from all extraneous construction. It acts as a signal. The patrimonial enhancement was carried out together with a redevelopment of all the external spaces of the forecourt.
 
 
Inside, the material dialogue between historical and contemporary architecture gives rise to varied exhibition layout forms, in which several levels of approach come into play, resulting in finely nuanced visual perceptions. The aim is to present an argued, sensitive, but not purely descriptive reading, thanks to the redevelopment of real identifiable museum layout sequences, which go well beyond the merely decorative.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲



















已邀请:

要发表您的看法,请先登录