美国西雅图奶奶之家(改扩建)(Granny Pad )- Best Practice Architecture

编辑导读:随着家庭成员的增加,需要在院子里给年迈的奶奶进行一处安居的扩建,足够近还能够互相照应。同时将院子里原有的车库改造成了一个开放高耸的生活空间,扩建的部分满足日后功能的变更。(经典值评价:6.8)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Best Practice Architecture
地点:美国,西雅图(Seattle, United States)
建筑面积:53平方米(571.0 ft2)
完工时间:2018
照片版权:Ed Sozinho 
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。在美国,许多家庭都在努力解决同样的难题:当你住在一个可选择住房极少的城市时,要怎么照顾到年迈的家庭成员呢?Best Practice Architecture提供了一个很好的解决方法,用他们最新在西雅图的项目来解决多代人生活和城市密度的问题。
 
事务所被西雅图的一户业主雇用来设计Granny Pad住宅:宽敞的起居室是由后院车库改建而来的,而扩建住房是为了给年迈的家庭成员一个安全和精心的设计,同时照顾到家里的孩童,并为每一个家庭成员提供隐私。
 
位于西雅图大学区北部,Granny Pad是一个571平方英尺的独立住宅,将现有的车库改造为一个高屋顶的,开放的生活空间。项目在一开始时,客户在社区内找不到一所合适家里年迈的奶奶居住的房子。随着家庭的扩大,房子里没有足够的空间来满足她的需要,也没有足够的空间来维持家庭成员必要的隐私。而由于西雅图经济适用房的短缺,搬到城市里一所更大的房子似乎遥不可及。
 
Best Practice事务所适时而入。他们认为对业主现有的车库(先前作为仓库)进行改造是完美的解决方案。设计考虑因素包括项目在短期时间和长期时间内的用途。首先,Best Practice事务所需要满足客户最迫切的需求。他们还需要考虑将来使用该空间作为家庭可能的出租单元、工作室、办公室或其他创收项目。并且要在有限的571平方英尺完成这些目标。
 
为了适应家里老年人流动性的下降,居住区域需要在一个平面上。团队并没有将住房分成很多个小空间,而是创造了一个开放的中央空间,这个空间可以很容易地适应不断变化的流线问题。精心设计的窗户和天窗为房间提供了充足的日光,而房椽暴露则在天花板上。现有车库的门被拆除,而旧结构变成了入口,厨房和客厅。从入口通道走一小段就可以看到卧室和配有壁橱的洗衣房和浴室。浴室上方的阁楼空间(通过梯子进入)将暂时用作储藏室,但在将来很容易转变为办公室或睡觉的阁楼。所有这些细节结合在一起,创造了一种高耸、开放的感觉,让Granny Pad住宅相对较小的占地面积在空间上感觉更大。
 
在建筑物的后边是一个连接阁楼空间的私人木平台。当Best Practice着手开始项目时,院子本身就有6英尺(1.83米)高立面上的落差,这给了事务所把Granny Pad住宅建在场地自身小山上的灵感。向下的地势使阁楼变得简单而自然。
 
独特而前瞻性的设计使得Best Practice事务所能够为业主提供完美的解决方案,满足他们目前的住房需求,并为他们的未来创造一个充满可能性的世界。

Text description provided by the architects. Across the country, many families are struggling with the same difficult question: How can you best support aging family members when you live in a city with minimal housing options? Best Practice Architecture has offered a brilliant solution to issues around multigenerational living and urban density with their latest Seattle project.

 
The firm was hired by a Seattle homeowner to create Granny Pad: A spacious living quarters converted from a backyard garage. The residential addition was built to give the aging family member a safe and well-designed home, bring childcare to the growing family, and to maintain privacy for everyone involved.
 
 
Located just north of Seattle’s University District, Granny Pad is a 571 square foot detached dwelling transformed from an existing garage into a lofty, open living space. The project began when the client couldn’t find appropriate housing for “Granny” in their neighborhood. With a growing family, they didn’t have enough space in their house to accommodate her needs and maintain the privacy everyone in the family wanted. And with a shortage of affordable housing in Seattle, the option of moving to a larger house in the city was out of reach.
 
 
That’s when Best Practice stepped in. The firm saw converting the client’s existing garage (previously used as storage) as the perfect solution. Design considerations included looking at the project on both a short-term and long-term timeline. First, Best Practice needed to address the immediate needs of the client. They also considered future uses of the space as a possible rental unit, studio, office or other income generating project for the family. And they needed to do all of that using just 571 square feet.
 
 
To accommodate the decreased mobility associated with aging, the living area needed to be one level. Rather than make several small rooms, the team opted to create open, central spaces that can be easily adapted to changing mobility issues. Carefully placed windows and skylights provide lots of daylight. Rafters were left exposed in the ceiling.The existing garage door was removed, and the old structure became the entry, kitchen and sitting room. A short walk through the entryway reveals the bedroom, closet with laundry and bathroom. A lofted space above the bathroom (accessed by a ladder) will be used as storage for the time being, but can easily be transformed into an office or sleeping loft in the future. All of these details come together to create a soaring, open feeling that makes the relatively small footprint of Granny Pad feel much larger.
 
 
Behind the structure sits a private back deck which connects to the loft space. The yard itself had a natural 6 foot elevation change when Best Practice began the project, which inspired the firm to build Granny Pan into the hill itself. And the bunkering made the loft an easy—and natural—addition.
 
 
With unique and forward-thinking design, Best Practice was able to provide their client with the perfect solution for their current housing needs and a world of possibilities for their future.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


















已邀请:

要发表您的看法,请先登录

一树童话

赞同来自:

看上去好美

一树童话

赞同来自:

看上去好美