共 32+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:建筑的正立面朝向西边,建筑师采用了七片实墙,实墙之间用玻璃和百叶窗连接,形成了折线立面,既防止了西晒,也尽可能地将自然光引入,同时还拥有良好的通风。内院,有绿植和螺旋式的楼梯。(经典值评价:6.9)
项目概况:
建筑设计:Creative Architects
地点:越南(Vietnam)
建筑面积:160.0 m2
完工时间:2017
照片版权:Hiroyuki Oki 
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。T宅是为一个跨越三代的家庭设计的。家庭一共有六名成员,其中包括一对夫妻,他们的两个孩子,以及女主人的妈妈和妹妹。
 
这座房子建于越南平阳的一个四边形地块上,它的正立面朝向西边。这个立面被分成7块实墙,通过玻璃和百叶窗连接,尽可能地将自然光引入屋内,并且拥有良好的通风条件。
 
除此之外,屋子的主人认为自己是一个害怕孤独的人,她希望家庭里的每一个成员在家里的时候,能够轻松的看到彼此。因此,我们在两个实体内放置两个有绿植的中庭,连接屋子中的每个空间,希望由此增加家庭成员之间的互动。



Text description provided by the architects. T House was designed for a three genegration family with six members, consists of spouse husband and wife owner, their 2 children, the wife’s mother and sister.

The house was built in a quadrangle shape plot in Binh Duong, Vietnam, with the front elevation faced to the West. Its fa?ade was devided into 7 solid walls connected by glasses and louvers to admit the natural lightand ventilation into the house as much as possible.
 
 
Additionally, the owner had shared that she has been afraid of being alone, she would like everyone in the family could easily see each other when staying at home. Hence, we alternated the private spaces and the common spaces by putting two green voids into 2 solid blocks, in order to connect every space in the house to increase the family\'s interaction.
 

要发表您的看法,请先登录