共 43+ 张图片,点击图片进入幻灯

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

编辑导读:建筑的屋顶采用了一个巨大的混凝土板,建筑师进行了戏剧化的表达,将其略微的扭曲,形成了一个柔和的弧形,像是被此处炽热的阳光烤化了一般。这样轻轻的一条曲线将现代主义的方盒子式建筑变得更有动感,也启迪着下一代的建筑师去探索更多。(经典值评价:8)
项目概况:
建筑设计:Arquitectonica
地点:美国,佛罗里达州, 迈阿密(1223 Dickinson Drive Coral Gables, Florida 33146 , United States)
主持建筑师:Bernardo Fort Brescia, Laurinda Spea
建筑面积:13125.0 ft2
完工时间:2018
照片版权:Robin Hill – Miami In Focus
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。建筑设计事务所 Arquitectonica 的创始人 Bernardo Fort Brescia 先生和 Laurinda Spear 女士,以及这对夫妇的儿子 Raymond Fort 先生都曾经在迈阿密大学任职。为了扩展 Arquitectonica 与迈阿密大学建筑学院之间的长期合作关系, 事务所受委托为学校建造了 Thomas P. Murphy 设计工作室。这座学生工作室建筑提供了优质的学习和交流空间,旨在培养新一代优秀建筑师,为故乡迈阿密的建设添加瓦。这座1200多平米新的工作室建筑已获得LEED认证。大面积的玻璃,以及外露的混凝土结构极具现代性,同时为建筑的可持续性设计提供了最为直接的教学参考。

建筑位于校园内一个十字路口的东南角。建筑西北角有一个小广场,南侧绿草如茵。与建筑相邻的一条道路通向地铁站,将校园与城市公共交通系统相连。单层的大型体量让建筑在校园里格外瞩目。建筑的大屋顶距离地面18英尺(约5.5米),由细细的钢柱和几面混凝土实墙提供结构支持。这种屋顶结构营造出一种开放感,室内空间、檐下空间和室外景观保持联通。西侧的混凝土墙向外弯曲,面向主要交通入口和 Jorge M. Perez 建筑中心。 Jorge M. Perez 建筑中心是由建筑师 Leon Krier 设计的建筑,是迈阿密大学建筑学院建筑群的中心。弯曲的墙壁与 Krier 大楼的拱形门廊以及八角形礼堂有着很好的呼应和对话,体现了新建建筑对于学校历史的充分尊重。另一方面,向外打开的曲线墙壁打破了大体量方正建筑严肃稳重的气质,呈现出一种欢迎的姿态,仿佛在邀请学生进入到建筑内部。

屋顶本身是一个薄壳混凝土结构,整体造型极具戏剧化的艺术效果。这块巨大的混凝土板略微扭曲,似乎是被迈阿密炽热的阳光烤化了一般,形成一个柔和的弧形,增加了结构轮廓的丰富性和复杂性。除了为建筑的大玻璃面提供有效的遮阳作用外,弓形的屋顶还暗示了建筑的整体走向。屋顶曲线与入口处向外弯曲的墙壁曲线在两个维度上相互作用,显示出混凝土的可塑性。侧面的弧线变化和顶部的弧线变化,将一个简单的方盒子式的建筑变得富有动感。现代主义建筑的核心原则融入到渐进式的设计之中。这种设计手法会对在这里学习的下一代建筑师产生潜移默化的影响。

建筑的场地设计和体量设计充分考虑到了阳光对于建筑内部环境的影响。即使在迈阿密最热的月份,建筑内部的环境依旧足够舒适,以保持学习和教学的正常进行。混凝土屋面在建筑的最南端向下弯曲,遮挡住直射光线。遮阳措施考虑周到,采光方面也足够优秀。在白天,建筑内部无需使用任何照明设备。高达18英尺(约5.5米)的抗飓风玻璃板也是首次使用。玻璃板上有可开启的窗户,可以提供良好的通风效果和隔热效果,并在夏季减少对于空调系统的依赖。

学生工作室室一直是每一个建筑学院最为核心和最具吸引力的区域。建筑师生们在这里学习,交流和工作。可以说,工作室是培养一代又一代建筑师的摇篮。新建的 Thomas P. Murphy 设计工作室拥有完整的数码制作设备,作品展示区,充足的社交空间和公共空间。工作室空间的设计建立在对于21世纪的建筑学教学方法的研究和总结之上的。工作室空间极为开放和包容,具有很强的整体性,内部可自由划分。开放的工作室空间是基于25平方英尺(约2.3平方米)的工作站模块组合而成的,可容纳90-130个学生学习工作。每个学生都有自己专属的座位和齐全的制图设备。主入口通向的大厅营造出一种舒适轻松的氛围,并与各个方向的工作室空间贯通。建筑室内可形成环形的闭合流线。建筑中央封闭的立方体盒子,用于卫生间等辅助空间。盒子的外壁是用毛毡包裹的,学生们可以把自己的成果钉在上面。除此之外,工作室内配有大量活动白板,用于非正式的评图和展览。南侧的工作室空间用于设计建造课程,与室外工作区直接相连。室外工作区也位于大屋面的覆盖之下,即使雨天或阳光强烈的日子也可以使用。建筑南北向分为三跨。中部一跨在东西方向上进行了功能细分,并用不同的材质加以暗示。评图和教学的区域用红色的窗帘表达空间限定。教师和访问教授的办公室用玻璃板和明黄色的嵌板进行分割。系统控制室以混凝土加以围合。南侧有一块向外突出的空间用于咖啡和制造实验室。这个空间有两个立方体盒子那么大,朝向建筑内部的部分同样用混凝土加以围合。研讨会和会议空间位于剩下的区域,卵石形状的布艺沙发和座椅分布其中,蓝绿色调在空间中十分活跃。值得一提的是,办公空间的立方体是独立的,每年可由学生重新设计和建造。亲自设计、建造和使用的过程,对于建筑学生而言是十分重要的。而Thomas P. Murphy 设计工作室,为学生们创造力的激发,协作力的锻炼提供了适宜的培养基。



Project Director:Sherri Gutierrez
 
Project Manager:Rafael Guissarri
Project Designer:Raymond Fort
Architect of Record:Sherri Gutierrez
Landscape Architect:ArquitectonicaGEO
Interior Designers:ArquitectonicaINTERIORS and University of Miami Interior Design, Office of the University Architect
Structural:GMG
Acoustical:Shen Milsom & Wilke LLC
MEP/FP:Stantec
Civil:VSN
Geotechnical Engineer:NV5
Specifications:Arquitectonica
Survey:Atkins
Sustainability:SUMAC
General Contractor:Coastal Construction Group
Construction Manager:Coastal Construction Group
Client:University of Miami, Facilities Planning &Construction

 
Text description provided by the architects. Extending Arquitectonica’s longtime association with the University of Miami School of Architecture (Bernardo Fort-Brescia, Laurinda Spear and their son Raymond Fort have all served on the school’s faculty), the Thomas P. Murphy Design Studio Building cements the firm’s commitment to the University and its hometown through the design of a one-of-a-kind laboratory and collaborative space for the next generation of architects. The new 20,000-square-foot LEED-certified studio building provides a space that supports and furthers the school’s educational pedagogy. The exposed structure of glass and concrete serves as a teaching tool by illustrating some of the basic tenets of modern architecture, construction and sustainability. `

Located at the center of an intersection, the building creates a plaza and adjoining pathway that links the campus to the Miami Metrorail. The building is, in essence, a single, oversized shed, featuring a vaulted roof suspended 18 feet over the floor by narrow steel columns and a few fixed walls. This roof structure provides a sense of openness and enables natural light to permeate the building. A single, curved concrete wall faces the main public transit entrance and the Jorge M. Perez Architecture Center, a building designed by architect Leon Krier, that is the heart of the architecture school. This southern wall peels away to be in dialogue with the Krier building’s arched portico and octagonal auditorium. Acting as a symbolic gesture of welcome, the curve invites students to walk up to the building while softening the building’s rectilinear plan.
 
 
The roof itself, a thin-shell concrete structure, is a moment of high visual drama. The slab warps slightly, seemingly melting in the Miami heat, to form a gentle arc that adds complexity to the silhouette of the structure. Besides affording effective shading over the glazed east and west fronts, the bowed roof also sets up the design’s primary formal swerve. The curve of the roof interacts with the curve at the entrance to demonstrate the plasticity of concrete. These two gestures transform a simple box into dynamic architectural expression, incorporating core modernist principles into a progressive design that will serve as an influence for the next generation of architects.
 
 
The design, orientation and strategic elements of the building address the movements of the sun and ensure a sustainable work environment even in the hottest months. The concrete roof warps over the southernmost point of the building to shade the interior from sunlight. The building can operate during daytime without the use of any artificial light while featuring the first ever use of 18-foot-high hurricane-resistant glass panels. Operable windows allow better insulation and eliminate dependence on air conditioning during the summer.
 
 
Studios are the heart of every architecture school and a strong magnet for prospective students. Fully stocked with digital fabrication facilities, exhibitions areas and ample room for social and public functions, the design of the studio spaces synthesizes every aspect of twenty-first-century pedagogy into a cogent whole, packing them into a deceptively simple envelope of thin concrete. The open plan studio space is based on a twenty-five-foot square workstation module that can accommodate a variety of desk configurations ranging from 90 to 130 workstations. The main entrance leads into an informal lobby that continues as a nave-like space running through the studios. The east and west walls of the central volume are clad in felt for students to pin up their work and the nave has movable boards for informal critiques and exhibitions. The studios on the south side of the circulation passage are intended for design-build courses and have direct access to the outdoor work area. Scattered cubes of different materials signify different uses within the open studio space: curtains for the jury areas, glass and panels for seminar and meeting spaces, concrete for the fabrication lab. Two glazed freestanding pavilions serve as faculty and visiting professor offices that can be redesigned and rebuilt by students each year, providing a setting for creativity and collaboration.
 

要发表您的看法,请先登录