西班牙塞维利亚 Infanta Luisa 医院改扩建 (Infanta Luisa Hospital )- Miguel Blázquez Arquitectos

编辑导读:建筑师重新梳理了经由各种改扩建后的交通流线问题,并将建筑的外观进行了统一,立面上着重强调建筑的水平性。一个中央庭院的引入让空间充满了阳光和生机。(经典值评价:6.5)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Miguel Blázquez Arquitectos
地点:西班牙,塞维利亚(Calle San Jacinto, 87, 41010 Sevilla, Spain)
主持建筑师:Miguel Blázquez Gómez Landero
建筑面积:6335.0 m2
完工时间:2012
照片版权:Jesús Granada
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。项目包括对一家医院的重塑与扩建。医院位于塞维利亚著名的特里亚纳区,曾经是红十字会的旧手术楼。项目旨在为病人提供优质的医疗保健服务,同时解决经过各种改建与扩建后产生的交通流线问题,改善其混杂而荒废的形象。
 
项目始终没有忘记这些首要前提,显著扩大了医院设施,并将其外观进行了统一。设计方案包括设置了新的一层作为住院治疗,能够容纳27间病房。这个中心庭院下均为新的地下室空间,人们在这里听诊并接受像血液动力这样的治疗。直线加速器也被放在地下室,因其需要厚而高的混凝土墙。坐落于庭院中间的新建筑作为独立部分使用,它作为新的连接并定义了中庭的第四立面。新建筑包括位于地面层的咖啡厅,位于首层的新产房,位于二层的住院治疗病房,和位于顶层的小礼拜堂,那里有  Jose Antonio Navarro Arteaga 创作的雕塑,名为 the Virgin of Miracles。露天庭院的最后一部分是第二个中庭,用作放射科的门厅。
 
外立面是非常重要的组成部分,考虑到它要体现出介入的程度,连接现有和新建的部分,并反映建筑所包含的技术,以及展现作为公共建筑的精致的一面。我们用天然石材和金属铝设计了一个新的表皮,用长百叶窗和大檐口去强调建筑的水平性。最后,我们找到两个特殊的元素,入口的雨棚标志着不同的入口。

 
Technical architects:Manuel Delgado Martín, Juan Antonio Molina Pérez, Manuel J. Cansino Conejero
Health and Safety Coordinator:Pedro Villar Llanes
Collaborators:Virginia Gómez Ramírez, Pablo Canela Gómez, Carlos López Palacios
Structure:Calconsa
Installations:JG Ingenieros
Builder:Constructora San José S.A.
Sculpture:José Antonio Navarro Arteaga

Text description provided by the architects. The project consists of remodeling and expanding a hospital located in Triana, a well-known borough of the city, which was an old surgery building in Cruz Roja. The idea for the building was to support the quality health care that the center gives to their patients, as well as solving the existing circulation problems that arised after different changes and expansions, which gave the building a mixed and dilapidated image.
 
 
 
Keeping in mind these premises, the project was an investment that expanded significantly the hospital facilities and provided the building with a uniform appearance. The proposed design includes a new floor mainly destined to hospitalization, with 27 new rooms. A new basement which takes up the whole central courtyard, where we will find the diagnosis service and the last generation treatments like haemodynamic . In this basement, we will also find a new linear accelerator, which needs thick and high density concrete walls.
A new building, located in the middle of the courtyard, works as an independent part which solves the new links and defines the fourth façade of a big atrium. The plan of this building includes the cafe on the ground floor, new delivery rooms on the first floor, hospitalization rooms on second floor, and the chapel on the last floor, where it is possible to find a Jose Antonio Navarro Arteaga\'s sculpture: the Virgin of Miracles. The last part of the patio is a second atrium, which works as a hall for the radiology service.
 
 
The outer façade is an important component, considering that it had to display the intervention magnitude, join the new and existing parts, and reflect the technology which the building contains, as well as show a delicate architecture as a public building. We designed a new skin based on natural stone and aluminum, with long glass brise-soleils and a large cornice, in order to emphasize the building horizontally. Finally, we can find two special elements, the entrance canopies which note the different access.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲










已邀请:

要发表您的看法,请先登录