西班牙瓦伦西亚圣特蕾莎学校新入口(Intervention in Santa Teresa de Jesús School )- Penín Architects

编辑导读:一整片巨大的连续的混凝土屋盖下,产生了边界的模糊性,室内外,校园与城市,自然与人工,在这里聚集、留驻、穿越,多样而混合的使用状态。(经典值评价:6.8)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Penín Architects
地点:西班牙,瓦伦西亚是(Carrer de la Constitució, Torrent, Valencia, Spain)
建筑面积:1099.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Diego Opazo
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。该设计项目为托伦特(Torrent)圣特蕾莎(Santa Teresa de Jesús)学校创造了一个全新的入口,单层建筑体量沿马路平行布置的同时在另后侧面向壮阔的松树林呈欢迎的姿态。学生、家长及老师日常流线主要沿着松树林一侧的沿廊,其混凝土屋盖下的灰空间提供了一种庇护和休憩的场所。各异的体量突出于巨大的混凝土屋顶,他们如同松树树冠一样裁切着天空的形状。
 
多功能大厅位于入口一侧,同时向城市与侧花园打开。另一侧通过门厅可以到达新的行政管理区和学校操场。建筑因此建立了一种深思熟虑的边界模糊性,介于室内外,介于建造与城市设计,介于多样混合的使用状态。
 
为延续原有建筑的特质,新建筑使用条纹陶瓷板材,支撑屋顶的纤细柱子部分被陶瓷包裹。突出屋顶的纯净量体被钢框架勾勒出边角,并覆盖金属格栅,与天空进行对话。
 
质朴陶瓷材料的来源及其加工过程暗示了自然与人工、有机与合成的交流。这所学校是一个聚集、留驻、穿越的空间,是一场平直的城市环境和校园的活泼氛围融合的协奏。
 

Author Architectes:Pablo Pe?in Llobell, Alberto Pe?in Llobell, Blanca Pe?in Llobel, Alberto Pe?in Ibá?ez
Collaborators:Marta Gómez, Cristina Picazo
Technical Architects:DICOTEC
Engineering:VALNU SL
Structure:Alejandro Marqués

Text description provided by the architects. The project configures a new entry point to the School of Santa Teresa de Jesús in Torrent. A single level pavilion stands parallel to the Avenida Constitución, while, on the other side, it embraces the existing magnificent pine forest. The concrete porch shelters the itineraries of students, parents and teachers and provides a shaded plinth for protection and leasure. The different volumes emerge out of this plinth, their shapes cut out in the sky like the pine tree tops.

The multi-purpose hall is located on one side of the entryway, open to the garden and the city. On the opposite side, the access lobby to the new administration area and the school playground. The building thus establishes a daliberate ambiguity of its borders, between exterior and interior spaces, between construction and urban design, and between its different, mixed uses.
 
 
?In continuity with the original building, the new pavilion materializes with striped ceramic pieces, sheltered under a canopy of slender columns, partially wrapped in ceramic pieces. The pure volumes emerging over the horizontal line are cladded with metal panels that reflect the sky, framed by steel profiles.
 
 
Ceramic is then used directly in its industrial form as cladding for the vertical surfaces, and also modified and trimmed for protecting and emphasizing the slenderness of the columns, following and updating the lessons by some masters like Alvar Aalto.
 
 
The resource of both the earthy ceramic material and the industrial processes underline the duality between nature and artífice, between the organic and the systematic. A space for gathering, staying, or passing through, where the straightness of the urban environment and the playful quality of learning mix together and intertwine.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲






已邀请:

要发表您的看法,请先登录