葡萄牙里斯本 Lux 公园酒店(Lux Park Hotel )- PROMONTORIO

编辑导读:酒店展现了其优雅而精致,在沿街立面上,采用了由随机布置的铝竖框网格系统的第二表皮;在室内,材料的选用细腻而温和;屋顶有露台还有一个泳池。(经典值评价:7.5)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:PROMONTORIO
地点: 葡萄牙,里斯本(R. Padre António Vieira 32, 1070-197 Lisbon, Portugal)
完工时间:2015
照片版权:Fernando Guerra | FG+SG
 
项目简介:
来自建筑师的介绍。 Lux Park Hotel 所在的区域位于爱德华七世公园(Park Eduardo vii)旁边的山顶,在1920年代和1930年代被开发为中上阶层住区。考虑到稍微偏离主要游客路线且靠近商业中心的位置,这座四星级现代城市酒店的功能重点集中于活动和会议。在功能层面,它被设计为一个舒适且直观展现技术性的场所,但在设计层面,它则优雅而精致。
 
这座建筑占据了一个大型街坊中的一个空闲场地,首层稍微后退以提供下客区域和车库入口。朝向东南的沿街立面由随机布置铝竖框的网格系统提供遮阳,这些铝竖框如同抽象的第二层表皮,隐藏了背后的幕墙并加强了这栋五层的建筑与邻近建筑的关系。
 
在内部,两层高的大堂迎接着旅客,地面为嵌铜条米色水磨石,墙挂黄铜制三维雕塑标识,天花上的宽胡桃木板一直延伸到邻近的酒吧夹层。大堂通过一个大气的楼梯引导旅客进入下层的餐厅。
 
在地面层,会议设施面向大堂,胡桃板条覆盖了面向大堂的墙面,隐藏了门。二层的会议中心采用了装有吸音纤维板的滑动隔断系统,内侧的胡桃木饰面墙体和朝外的垂直花园视野达成平衡。

Lead Architects:Paulo Martins Barata, Jo?o Luís Ferreira, Paulo Perloiro, Pedro Appleton, Jo?o Perloiro

Gross Building Area:8,140 m2 (plus 2,700 m2 of under ground parking)

Text description provided by the architects. Localizado no topo de uma colina ao lado do proeminente Parque Eduardo VII, a área onde fica o hotel Lux Park foi desenvolvida como um bairro residencial de classe média alta nas décadas de 1920 e 30. Dada a sua localização, ligeiramente fora da rota principal de turismo e mais perto do centro de negócios, o programa deste hotel urbano contemporâneo de 4 estrelas é fortemente focado em eventos e conferências. Funcionalmente, é concebido como um local confortável e tecnologicamente intuitivo, mas também elegante e sofisticado em termos de design.
 
 
Located on a hilltop right next to the prominent Park Eduardo vii, the area where Lux Park hotel stands were developed as an upper-middle-class residential quarter in the 1920s and 30s.  Given its location, slightly off the main tourist route and close to the business center, the programme of this 4-star contemporary city hotel is strongly focused on events and conferences. Functionally, it is devised as a comfortable and technologically intuitive place, but also elegant and sophisticated design-wise.
 
 
The building occupies a vacant plot in a large perimeter block and is slightly recessed at ground floor level to allow passengers’ drop-off and car entrance.  The street façade, facing Southeast, is sheltered from sun exposure by a grid system of random vertical aluminum mullions that, like an abstract second skin, conceals the curtain wall behind and reasserts the 5-story building with the neighboring alignments.
 
 
Inside, guests are greeted by a double-height lobby in a beige terrazzo floor with brass inlays combined with a three-dimensional sculptural wall signage, also in solid brass, and a ceiling in wide walnut boards that extends to the mezzanine of the adjacent bar.  The latter has a generous stairwell leading guests to the restaurant below.  Still, in the ground floor, the conference facility faces the lobby with a long wall of slatted walnut which conceals the doors.  The aloft conference center, with a sliding partition\'s system in an upholstered acoustic fabric is counterpoised by a walnut wall cladding and views towards an outdoor vertical garden.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲































已邀请:

要发表您的看法,请先登录