法国驻海地大使馆(French Embassy in Haiti )- Explorations Architecture

编辑导读:公园内的圆形建筑,回廊围绕着内庭院,两层高的建筑因此享有良好的自然采光与通风,平立面上以等矩的间隔进行划分,而庭院内外的花园用变化进行了回应。整个建筑充满了肌理感,而从天空俯瞰,第五立面显得梦幻,建筑在自然里。(经典值评价:7.7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Explorations Architecture
地点:海地,太子港(Port au Prince, Haiti)
建筑面积:1200.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Michel Denancé
 
项目简介:
新的法国驻海地大使馆是一个在大公园内的圆形建筑。整个项目创造了一个优雅的园区,既是法兰西共和国的代表场所,也是日常工作的空间。新使馆的设计灵感来自于几个时期的热带建筑,是根据它发生的地方的记忆而建造的。该方案是用轻钢和木框架建造的,立面可以过滤景观,并保护展馆免受气候影响。
 
建筑围绕庭院有两层,可以自然采光通风。所有配套服务和法国领事馆都位于主馆内。这些配套服务围绕着一个大花园。这个空间同时也是一个从入口直接可见的代表场所,也是一个为工作人员和所有访客提供舒适的场所。配套设施沿着一个有顶棚的走廊以当代修道院的方式分配。由几个楼梯和在花园本身的布局中设计的路径形成一个场所到另一个场所的紧密联系。
 
所有项目细节都经过研究和精心设计,以强化太子港的独特环境。项目性质所带来的基本限制(安全、停车和技术限制)已被仔细地融入景观,为每个办公室提供了一个重新发现的海地自然的清晰视野。

Lead Architects:Explorations Architecture (Beno?t Le Thierry d’Ennequin, Yves Pagès, Marie Ferrari, Claudia Trovati)
 
Landscape architect:D’ici Là
Structural engineering:Terrell
Engineering:FI
Reporting:CTN Architecture

Text description provided by the architects. The new French Embassy of Haiti consists in one circular structure taking place in a large park. The whole project creates an elegant campus that is both, a place of representation for the French Republic and a space for daily work. The new Embassy is inspired by the tropical architecture of several periods and is made in respect of the memory of the land where it takes place. The proposal is to build pavilion with light steel and wood frame with facades that filter views and protect from climatic effects.
 
 
 
The building is organized on two levels around a covered atrium, illuminated and ventilated naturally. All the supporting services and the french consulate are located in the main pavilion. These services are wrapped around a large Garden of Honour. This space is at the same time a place of representation directly visible from the entrance as well as a place of amenity for the staff members and all visitors. The services are distributed by a covered corridor in the manner of a contemporary cloister. Close relationships from one place to another are favorited by several staircases and shortcuts designed in the layout of the garden itself.
 
 
All the project details have been studied and designed meticulously to promote a unique environment in the context of Port-au-Prince. The basic constraints resulting from the nature of the project (safety, parking, and technical constraints) have been carefully integrated into the landscape to offer each office a clear view on a rediscovered Haitian nature.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


















已邀请:

要发表您的看法,请先登录