瑞士瓦莱州媒体图书馆和州立档案馆(Media Library and Cantonal Archives of Valais )- meier + associés architectes

编辑导读:连接两个具有较高历史价值的“军火库”建筑,一个岩石晶体般的加建,随机的三角形开窗在室内形成了光的碎片,令人容易联想起历史与光阴的变化。当代的介入起到了保护遗址的历史实质。(经典值评价:7.1)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:meier + associés architectes
地点:瑞士(Sion, Valais, Switzerland)
建筑面积:9200.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Yves André 
 
项目简介:
该项目的目标是在锡安以前的军火库旧址上将几个文化组织聚集在一起,特别是瓦莱媒体图书馆档案馆。这个联盟的目的是建立一个真正的文化、科学和遗产中心,它有利于不同学科之间的交流,并鼓励研究、学习和人们的聚会。联盟还旨在优化瓦莱遗产的管理和保护,使其对公众开放,并成为艺术家和文化代表之间的一个交汇点。
 
该项目选择通过合并这两个新的职能来保存和加强这两个军火库。军火库由位于场地北侧的州军火库(建于1895, 建筑师 Joseph de Kalbermatten)组成和位于场地南侧的联邦军火库 (建于1917年)组成。主要的建筑挑战是将两座具有很高历史价值的建筑结合成一个连贯的整体。
 
项目需要建立一座新的建筑,并将两个现有武库的不同层连接起来。虽然它的功能主要是一个循环,但新建筑也作为一个参考点:一个每个人都经过的集合场所,所有人的目光都转向它。建筑的折叠形状由平的三角形表面组成,借鉴了瓦莱自然环境中发现的岩石晶体。一个非物质化的白色内表皮,由光的碎片强调,由抛光不锈钢面板的立面补充,反射景观、天空和现有的建筑,反映出这个地方的历史本质是不断变化的观点。
 
该项目的主要挑战是确保与现有结构的原始用途有很大不同的特定空间的整合:换句话说,表明当代的介入仍然可以保护遗址的历史实质。为了创造与室内舒适度有关的新条件以及保护珍贵的作品,特别注意了所需的技术基础设施。

Lead Architects:meier + associés architectes (Philippe Meier, Ariane Poncet, Martin Jaques, An-Inès Pepermans)
Collaborators Architects:Frank Herbert, Laurent Miranda, Clara Caldeira, Sébastien Le Dortz, Amalia Jimenez, Julio Lopez, Christophe Berther, Patrick Flum, Lelio La Macchia, Linda Serra, Jean-Philippe Tournigand Demilly
Civil Engineer:Bisa
Heating and Ventilation Engineer:GD Climat
Electrical Engineer:Lami
Sanitary Engineer:GD Climat
Site Supervision:Cagna + Wenger
Surveyor:Geosat

Text description provided by the architects. The aim of the project is to bring together, on the site of Sion’s former military arsenals, several cultural organisations in the canton, in particular the Valais media library and the state archives. The purpose of this union is to create a veritable centre for culture, science and heritage that favours exchange between different disciplines and encourages research, learning and the gathering together of people. Such a union also aims to optimise the management and conservation of Valais’ heritage and its accessibility to the public, as well as serve as a meeting point between artists and cultural representatives.
 
 
 
The project has opted to conserve and enhance the two arsenals through the integration of these new functions. The arsenals comprise the cantonal arsenal (1895, architect Joseph de Kalbermatten), located to the north of the site, and the federal arsenal (1917), located to the south. The main architectural challenge is to combine two buildings of high historical value into a coherent whole.
 
 
The project includes the establishment of a new building which links together the different levels of the two existing arsenals. Although its function is primarily one of circulation, the new building also serves as a reference point: a place of collectivity where everyone passes through, and towards which all eyes turn. The folded shape of the building, composed of flat triangular surfaces, draws upon the rock crystals found in Valais’ natural surroundings. A dematerialised blanched inner skin, punctuated by shards of light, is complemented on the outside by a facade of polished stainless steel panels, which reflect the landscape, sky and existing buildings, thus offering a constantly changing view of the location’s historical essence.

The major challenge of the project was to ensure the integration of specific spaces that were very different from the original purpose of the existing structure: in other words, to show that a contemporary intervention could still preserve the historical substance of the site. Special attention was paid to the technical infrastructure needed to create the new conditions related to interior comfort as well as to preserve precious works.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲




















已邀请:

要发表您的看法,请先登录