荷兰 Epse 森林度假小屋(建筑改造)(Woodland Cottage Epse )- Eek en Dekkers

编辑导读:在优美的森林中,建筑师将原有长条的建筑进行了现代化改造,考虑到了视野、阳光,将功能进行分野的布置。(经典值评价:6.6)
阳光灿烂的正立面
阳光灿烂的正立面 ▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲

 背面的长窗
背面的长窗
项目概况:
建筑设计:Eek en Dekkers
地点:荷兰(Epse, The Netherlands)
主持建筑师:Iggie Dekkers
完工时间:2018
照片版权:Thomas Mayer
 
项目简介:
在 Epse 附近的森林中,彼特·海恩·伊克(Piet Hein Eek)于2005年前设计了一座度假屋。在同一座森林中相距几百米远的位置,一个家庭也购入了一块土地并找到我们来进行设计。在这样优美的森林中,有两座由车库相连的老旧度假屋。瘦长的建筑南侧为开敞的空间,建筑本身破烂不堪,不再能满足现代的生活需求。
 
但是,建筑相对于太阳的位置和享有森林景观的开敞空间是我们梦寐以求的品质。我们的任务是尽可能简单地把这个小房子改造得合理可靠,并将其转变为全家度假的美好场所。瘦长的体型造成了一个问题,房子背面面临道路(暗面)且几乎没有视野。我们希望将尽可能多的卧室布置在这一侧,以便在另一侧创造起居空间。
 
这一决定最终导向了一个明确的解决方案;沿长度将这一瘦长的建筑划分为两个部分。起居区域采用经典布局,分为三个部分:厨房,餐桌和休憩区域。但是在这里,布局开放且瘦长,厨房位于中间,两侧为另外两个区域。因此厨房被布置在正中,位于原本两个老房子中间车库的位置。当夏季在室外用餐时,平面布局会变得更好,因为餐桌到时可以放置在室外正对厨房的位置。
 
为了给厨房创造出足够的空间,厨房背靠可以比卧室稍窄的浴室。从左到右的轴线不仅对于创造出拥有朝阳的开敞起居空间和背阴的卧室的布局十分重要,也促使我们为屋面增加了一个高点,以便为卧室增添足够的高度以及沿建筑全长的窗户,光线和空气。
 
屋顶的新方案之所以得以成为可能,在于它原本就处于破败的状态以至于无论如何不得不被替换。独特的带有门窗的旧石墙作为购买这几座房子的最初原因被保留下来。优美的新设计尊重既存的元素,尤其是建筑与周边环境的关系,并且实现了一个从房屋原本的条件限制发展而来的屋面方案。

 
Contractor:Hanzebouw BV
Constructor:JV2 bouwadvies BV

Text description provided by the architects. Following the holiday home that Piet Hein Eek designed in 2005 in the forest near Epse, we were approached by a family who has also purchased a plot of land a few hundred metres further in the same woodland. In this super beautiful place, in the middle of the woods in between the mature trees, are two old holiday homes linked by a garage in between. The elongated building with an open space on the south facade was in a poor state of repair and in no way met modern living requirements.
 
 
 
However, the position in relation to the sun and the open space with a view of the forest has a quality you can only dream of. Our task was to make the little house architecturally sound as simply as possible and to turn it into a wonderful holiday location for the whole family. The elongation created a problem as the rear fa?ade faces the road (the dark side) and has almost no view. We wanted to situate as many bedrooms as possible on this side in order to create the living spaces on the other side.
 
 
This decision ultimately led to an obvious solution; to divide the narrow building lengthwise into two sections. The living area has a classical layout in three parts: the kitchen, the dining table and the lounge area. In this case, however, the layout is open and elongated with the kitchen in the middle, flanked by the other two areas. So the kitchen is positioned exactly in the centre, in the place of the original garage between the two old houses. In the summer, when dining outside, the layout can become even better as the table can then be placed outside, at right angles to the kitchen.
 
 
In order to create sufficient space for the kitchen, it is backed onto the bathrooms, which can be narrower than the bedrooms. The axis from left to right was not only important for creating a layout with the open living space on the sunny side and bedrooms on the shady side, but it also led us to add an apex to the roof of the building, which adds sufficient height to the bedrooms, as well as windows, light and air over the full length of the building.
 
 
This new solution for the roof was possible as it was originally in such a poor state that it needed to be replaced anyway. The characteristic old stone walls with windows and doors, the original reasons for purchasing the houses, remain. The beautiful new layout respects the existing elements, especially how the building was built in relation to its surroundings, and realises a roofing solution that developed from the limitations that the houses originally presented.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲





已邀请:

要发表您的看法,请先登录