韩国仁川 LAS 咖啡馆(建筑改造)(LAS COFFEE )- TEMP

编辑导读:将始建于上世纪70年代的老宅改造成咖啡馆,建筑师保留了原始建筑的风味,不加饰面的建筑界面,住宅空间向公共商业空间的转换,粗野与现代时尚的相结合。(经典值评价:6.8)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:TEMP
地点:韩国,仁川(Incheon, South Korea)
完工时间:2017
照片版权:Weiqi Jin 
 
项目简介:
TEMP工作室将一套位于韩国仁川的老住宅改造成了一家咖啡馆。 原始的建筑结构建于上世纪70年代,主要以和混凝土作为住宅用途使用。多年间,建筑设计师们不断进行翻新与改造。而经拆除,使隐藏在多次改造后的原始建筑结构得以显现出来。设计师还原了原始建筑结构的风格,并保留了拆除时的风貌,建造出一个原始与现代时尚相结合的咖啡厅。
 
去除粉刷过的白色墙面和内部的石膏板以及抬高的地面,露出原有的混凝土层和内部的砖结构墙。建筑师以折叠的玻璃门取代了原有的玻璃幕墙,使室内、外空间的过渡更为自然。
 
室外阳台区是唯一新增的区域,是一个将景观和座椅嵌入其中的阶梯式混凝土块结构。当顾客从咖啡馆走向大街时,他将会经过旧砖、混凝土墙、折叠的玻璃门以及钢丝绳。 
 
以一排钢丝绳索将旧有的建筑体块与新建的平台相互连接,并创造出三角形的空间体量,同时也赋予建筑全新的外观。
 
在这个咖啡馆的总体设计上,建筑师在探索一种新的方式,将现有的私人住宅结构转为开放公共的商业空间。什么该保留或拆除,该干预或加强,这之间的平衡点就是此项目的意义。

Design Team:Howard Jiho Kim, Dakyung Hwang, Zihua Chen, Xiaoqian Deng

Text description provided by the architects. Beijing-based architecture studio, TEMP, has renovated an old house into a café in Incheon, South Korea. The original structure was first built in the 70s using mainly bricks and concrete for a residential purpose. It was then turned into a local noodle store by the early 2000s. During this first transition, the building was painted white and the front yard was flattened into a parking lot. In refitting the structure to function as café, the studio designed through methods that mostly comprised of destruction to reveal the original architecture.
 
The painted white fa?ade was ground away to reveal the original concrete layers. The interior drywalls and the raised floors were then taken away revealing the inner brick structural walls. The glazing fa?ade was replaced by folding glass doors to allow for a more natural transition from the outdoors to the indoors. It essentially is a process of cleaning up as more were taken away then added.

The outdoor balcony area is the only newly added area. It is a stepped concrete block structure with landscape and seating embedded into it. As one steps out of the café down to the street, he passes through a few layers of space from the old bricks to the concrete fa?ade, the folding glass doors to the wire ropes, and so on. A row of wire ropes bridges the older mass to the new platform while creating a triangular volume of space and giving the building a different look.

The familiarity of what used to exist over a few decades is overlaid with a wash of few carefully added components. The coffee bar, the stairs, and the customer’s seating area mainly built using concrete, wood, and steel. The seemingly-noticeable tension between the two embodies the atmosphere of the space.

The café overall explores a way to convert an existing private residential structure into a commercial space that benefit from being more open and public. The balance between what to destroy or preserve and whether to intervene or enhance defines the project.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲






















已邀请:

要发表您的看法,请先登录