加拿大原住民长屋展览与体验馆(Deer Clan Longhouse )- Brook Mcllroy

编辑导读:展览馆采用了原住民15世纪的传统长屋为外形,形体上精确忠实地还原与重现了,而在内部采用了现代化手段、灵活的空间对原住民的文化、历史进行了展示。(经典值评价:7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Brook Mcllroy
地点:加拿大(Milton, Ontario, Canada)
建筑面积:225.0 m2
完工时间:2014
照片版权:David Whittaker
 
项目简介:
这个位于Crawford 湖畔的15世纪 Longhouse (原住民传统长屋)重现展是设计团队在原住民文化促进者 J.P. Gladu 的协助下合作完成的。建筑外观准确地还原了15世纪时期的传统长屋(Longhouse),而建筑内部的现代化学习空间与传统 Longhouse 外墙面形成又了极具张力的对比。
 
项目的中心区域是一个原住民的资料展示台,这里展示了原住民的特点、老人、利益相关者共同体以及如何从建筑和教育模式反映出原住民文化历史和当代原住民文化现状。此次合作展出的意义在于应用多媒体元素和建筑空间作为辅助工具,帮助原住民展示他们文化和历史。
 
一个可变换的、能容纳下多种项目和功能的空间是本次展示空间的精髓之处。可移动的木制品单元可以作为储存空间或者展示空间使用的同时也可以容纳下一个会议长桌。在不需要使用额外木制品单元的情况下,可以将它们放置在结构构架之间,形成一个完整的展示空间,可以在悬空的架子上挂上工艺品。

Lead Architects:Calvin Brook
Architecture Design:Brook McIlroy, Paul Gorrie
Landscape Architecture:Brook McIlroy, Colin Berman, Kamyar Abbasi
 
Structural:Blackwell
Electrical:McDonnell Engineering
Mechanical:Tou and Associates
Exhibit Designer:Bespoke Cultural Collective
Contractor:Conservation Halton

Text description provided by the architects. The reimagination of a 15th century Longhouse in Crawford Lake was designed and programmed as a collaborative effort between the Indigenous communities in Halton, Conservation Halton, and the Brook McIlroy design team with the assistance of Indigenous facilitator J.P. Gladu. The exterior of the building is faithful to the traditional form and appearance of a 15th century Longhouse, while the interior provides contemporary interpretive learning spaces juxtaposed against a diorama of a traditional Longhouse interior.
 

Central to the project is a consultation process with Indigenous representatives, Elders, and community stakeholders, informing how architectural and educational programming can reflect the realities of historic and modern Indigenous cultures. This collaborative effort is essential in helping to create meaningful cultural exhibits, multimedia elements, and architectural spaces that act as filters through which the historical recreations can be interpreted.
 
 
An adaptable space to accommodate a wide range of programmed and passive functions is crucial to this project. Mobile millwork units act as storage or displays and can be assembled into a boardroom table. These units fit between structural elements along the perimeter when not in use, allowing the area to function as an exhibition space. Suspended frames drop down on wires to display artwork.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲









已邀请:

要发表您的看法,请先登录